Fórum » Spracovanie fotografie

RAW vo Photoshop CS 5

bubu1687
bubu1687 2011-11-20 15:56:02+01
AHojte,

chcela by som sa opytat, neviem co robim zle ale nejde mi otvorit NEF. musim kliknut otvorit ako, vybrat RAW a potom sa vyhodi tabulka kde mam vybrat sirku a vysku v bodoch a nasledne sa otvori toto.....vid foto.....ked chcem otvorit NEF len vyberom ze otvorit vo PS tak vypise subor pochadza z modelu fotoaparatu, ktory nie je v nainstalovanej verzii Camera RAW.....mam nikon D3100.....neviem teda co s tym mam robit, alebo sa to vobec nebude dat otvorit? dakujem Bubu

Mano5
2012-03-20 08:38:27+01
príspevok od: Rastislav
Nechcem zakladať tému. Chcem sa opýtať, či máte niekto skúsenosti s kúpou Adobe softwaru cez Academy X s.r.o.? Jedná sa o Adobe Creative Suite 5.5 Web Premium. Alebo kúpiť niekde inde? Potrebujem samozrejme doklad do účtovníctva so všetkými zákonnými náležitosťami platnými v SR, preto neviem, či by bolo vhodné objednávať zo zahraničia. Ďakujem.
Uz dlhe roky nakupujeme z amsoft.cz. V poslednom roku vsak faktury posielaju v EUR (takze treba platit pri kupe DPH) predtym posielali v CZ a bez DPH. Alebo na Slovensku v Traco (applecentrum.sk).

Rastislav
2012-03-20 11:40:41+01
príspevok od: Mano5
Uz dlhe roky nakupujeme z amsoft.cz. V poslednom roku vsak faktury posielaju v EUR (takze treba platit pri kupe DPH) predtym posielali v CZ a bez DPH. Alebo na Slovensku v Traco (applecentrum.sk).
Dík za tip, ešte skúsim či sa niekto neozve. Chcem sa opýtať, či máte niekto skúsenosti s kúpou Adobe softwaru cez Academy X s.r.o.? Jedná sa o Adobe Creative Suite 5.5 Web Premium. Alebo kúpiť niekde inde? Potrebujem samozrejme doklad do účtovníctva so všetkými zákonnými náležitosťami platnými v SR, preto neviem, či by bolo vhodné objednávať zo zahraničia. Ďakujem.

hladacvody
2012-03-20 16:30:48+01
príspevok od: bubu1687
AHojte,

chcela by som sa opytat, neviem co robim zle ale nejde mi otvorit NEF. musim kliknut otvorit ako, vybrat RAW a potom sa vyhodi tabulka kde mam vybrat sirku a vysku v bodoch a nasledne sa otvori toto.....vid foto.....ked chcem otvorit NEF len vyberom ze otvorit vo PS tak vypise subor pochadza z modelu fotoaparatu, ktory nie je v nainstalovanej verzii Camera RAW.....mam nikon D3100.....neviem teda co s tym mam robit, alebo sa to vobec nebude dat otvorit? dakujem Bubu
treba si z adobe stranky stiahnut plugin-adobe camera RAW,kde je tento fotooaparat, a ten plugin vlozit do photoshopu do zlozky a rozbalit ho tam-tu je cesta program files,commmon files,adobe,plugin,cs5,tu poslednu zlosku otvoris a vlozis tam ten plugin

hladacvody
2012-03-20 16:33:03+01
AHojte,

je to popisane v knihe adobe camera Raw

bubu1687
2012-03-21 09:22:50+01
dik za ochotu ale stara tema uz ficim v pohode

hladacvody
2012-03-21 10:13:02+01
dik za ochotu ale stara tema uz ficim v pohode

Bigfree
2012-03-21 11:11:39+01
AHojte,

Skus si aktualizovat vo photoshope camera raw, malo by to pomoct

bubu1687
2012-03-21 16:11:37+01
príspevok od: Bigfree
Skus si aktualizovat vo photoshope camera raw, malo by to pomoct
Treba citat vsetko a hlavne datum z jakeho ta tema je :1)

Strana 2 z 2

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()