pekny den vam vsetkym prajem viem ze to je pre viacerych trivialna otazka, ale potreboval by som poradit. tieto technicke veci su mi cudzie samozrejme nie je ten shop pre mna nutny ale chcel by som to vyskusat a vyhrat sa s tou fotkou aj v compe. doteraz som pouzival len photo profesional software ktory bol priamo k fotaku kde som u pravil tak saturacia a kontrast a to je vsetko. stiahol som si CS3 kde mi vsak Rawko nejde otvorit. dakujem za rady. alebo poradte stranku kde by som si to vsetko mohol nastudovat. dakujem
Lightroom ma robit to, co robis v PS s fotkami, ale 10x efektivnejsie. O tom je Lightroom, nie o nejakych inych zazacnych funkciach. A ze sa nechces ucit, tvoja smola. Myslim, ze ten kto presiel na LR, nikdy nelutoval.
OK , idem sa tomu trochu venovať .Lightrom , uvidím podla ceny možno kúpim ak nieje drahý .CS 500 Eur minimum idem hlavne poobzerať Photoshop Elements čo to všetko dokáže v tej cene či mi to bude stačiť., retušovanie , high pass,LAB, vrstvy .
Jo ked niekto naklonuje ovcu tak sa nic nedeje a ked niekto software tak boom,ak chces mozem ti dat adresu na jedneho pana z anonymous a jedneho s megauploadu mozes s nimi klonovat a kradnut kolko chces .
Nie, nie. Mne sa tak nejako páči kradnúť u teba, však kto nekradne okráda rodinu, či ako si to písal.
najlepšie je naučiť sa fotiť a vo PS ale LR upravovať čo najmenej Špekuluješ o úpravách ale načo, zo zlej fotky Ti ani jeden program neurobí záber roka. Toť vsjo.
Stym kradnutim.... Ked si prides nieco ku mne "ukradnut" tak, ze si vezmes nieco a pritom to iste mi stale ostane nemam stym problem. Druha vec je ked uz mas ztoho ekonomicky prospech.
Ale k veci, aj zadarmo je k dispozici soft. Neni mozno taky popularny ale aj v gimpe sa da nieco robit.
Starsie CS-ka podporu nemaju. Je nutne pouzit konverziu RAW do univerzalneho formatu DNG. Adobe ma na to bezplatny konvertor: http://www.adobe.com/support/downloads/detail.jsp?ftpID=5310
Aj tak je ale najlepsie riesenie Lightroom, momentalne za znizenu cenu.
dakujem velmi pekne uz mi to ide a postupne sa ucim na tom robit aj ked mate pravdu je tu dost vela funkcii ktore su na prd. inak vobec mi neukazalo ze sa tu rozbehla diskusia .. citam si to az teraz a hned som to zacal riesit a ide mi to. vecsinou sa sustredujem na teren nie na upravu. inak ten DNG je negativ ? univerzalny RAW? este by som sa chcel spytat ako potom uz upravenu fotku prehodim do jpg formatu aby som ju tu mohol supnut dakujem za pochopenie.
dakujem velmi pekne uz mi to ide a postupne sa ucim na tom robit aj ked mate pravdu je tu dost vela funkcii ktore su na prd. inak vobec mi neukazalo ze sa tu rozbehla diskusia .. citam si to az teraz a hned som to zacal riesit a ide mi to. vecsinou sa sustredujem na teren nie na upravu. inak ten DNG je negativ ? univerzalny RAW? este by som sa chcel spytat ako potom uz upravenu fotku prehodim do jpg formatu aby som ju tu mohol supnut dakujem za pochopenie.
nafotím 150 foto z dovolenky v CS ich vsetky dávkovo spracujem cez Akce a venujem sa tomu 10 minút. Nakoniec na to nepotrebujem ani Lightrom ani CS vystačím si s Digital photo profesional.
1. pustit jednu action na 150 uplne odlisnych fotiek je samozrejme uplna blbost, teda pokial v nej nie je resize,ale o tom sa snad nebavime bud ti to nepomoze vobec, alebo to vsetko len pokazi
2. DPP ti samozrejme staci
3. nastuduj si niekde ako funguje lightroom. rigidita workflow PS voci Lr pri viac ako zopar fotkach je naozaj vysoka. vdaka svojmu ignorantstvu zijes v digitalnom praveku.
1. pustit jednu action na 150 uplne odlisnych fotiek je samozrejme uplna blbost, teda pokial v nej nie je resize,ale o tom sa snad nebavime bud ti to nepomoze vobec, alebo to vsetko len pokazi
3. nastuduj si niekde ako funguje lightroom. rigidita workflow PS voci Lr pri viac ako zopar fotkach je naozaj vysoka. vdaka svojmu ignorantstvu zijes v digitalnom praveku.
Ja sa nebudem hádať len nemám zvyšných ďalších 300EUR. Ak mi fotografia bude zarábať tak že sa budem mať dobre aj ja a nie len adobe .Tak potom nech sa páči.
Ja sa nebudem hádať len nemám zvyšných ďalších 300EUR. Ak mi fotografia bude zarábať tak že sa budem mať dobre aj ja a nie len adobe .Tak potom nech sa páči.
Canon dodava celkom slusny soft na RAW development, dalej by som ti na rychle a jednoduche edity doporucoval ACDSee Pro 5, ktory stoji priamo na stranke vyrobcu asi cca 70-80 USD dollarov. Okrem tych jednoduchych editacii je to fantasticky prijemny prehliadac a organizer.
S komplexnejsich editorov ti doporucujem samozrejme photoshop, lightroom, ale ak by si chcel usetrit skus Paintshop Pro X4. Akurat sa v nom treba naucit robit, dokaze toho vela, ale chce to trochu studia, ak si zvyknuty na photoshop. Ja som kupil X4 Ultimate za nejakych €60 co je uplne smiesna suma v porovnani s Adobe produktami.
Aky photoshop pre Canon 600D
Ale k veci, aj zadarmo je k dispozici soft. Neni mozno taky popularny ale aj v gimpe sa da nieco robit.
http://www.adobe.com/support/downloads/detail.jsp?ftpID=5310
Aj tak je ale najlepsie riesenie Lightroom, momentalne za znizenu cenu.
www.ephoto.sk/fotoskola/clanky/editacia-fotografii/adobe-lightroom-3-5cast--export-na-ephotosk/
www.ephoto.sk/fotoskola/clanky/editacia-fotografii/priprava-fotografie-pre-internet/
www.ephoto.sk/fotoskola/clanky/editacia-fotografii/adobe-lightroom-3-5cast--export-na-ephotosk/
www.ephoto.sk/fotoskola/clanky/editacia-fotografii/priprava-fotografie-pre-internet/
Kazdy ma svoje +- ale ja by som si vybral Adobe Lightrooms 4 alebo Elements 10.
Kazdy ma svoje +- ale ja by som si vybral Adobe Lightrooms 4 alebo Elements 10.
S komplexnejsich editorov ti doporucujem samozrejme photoshop, lightroom, ale ak by si chcel usetrit skus Paintshop Pro X4. Akurat sa v nom treba naucit robit, dokaze toho vela, ale chce to trochu studia, ak si zvyknuty na photoshop. Ja som kupil X4 Ultimate za nejakych €60 co je uplne smiesna suma v porovnani s Adobe produktami.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa