Najjednoduchsi konverter mas priamo vo fotaku. Fotografovat do JPG. To je ale odpoved, ktoru si asi nechcel pocut.
Ziaden RAW konvertor nemoze byt jednoduchy, inac by bol nefunkcny. Zakladom fotenia do RAW je, ze si tym vytvoris moznost ovplyvnit mnozstvo parametrov. Vyzaduje to znalosti. Ale aj v tom najtazsiom RAW konvertore mozes urobit aj to, ze sa fotky ani nedotknes a vyexportujes ju do JPG.
Povedz segre, ze bez prace nie su kolacer a ze sa bude o spracovani fotky nieco naucit a bude to trvat nejaky cas.
...mozes pouzit aj Picasa 3, na najspodnejsej liste das export a oznaceny obrazok ti prevedie do jpg., mozes oznacit aj viac obrazkov, nastavit velkost a kvalitu jpg. a to je vsetko, nemozes robit ziadne upravy...cize nic jednoduchsie a zadarmo asi neexistuje.
Ak si raz vyskúšate ľubovoľný seriózny 3D modelovací software, zistíte že všetky RAW konvertory sú príjemné a jednoduché.
Ale aby som nebol úplne mimo témy, Lightroom je to najlepšie čo som zatiaľ videl. Plný možností a jednoduchý ako facka. A komu taký nepríde, všade je o ňom milión tutorialov.
Jednoduchy RAW konvertor
inak staci si tu preklikat forum, velakrat spominana tema. a ak nemas cas, tak ani my nemame
Zoner
Ziaden RAW konvertor nemoze byt jednoduchy, inac by bol nefunkcny. Zakladom fotenia do RAW je, ze si tym vytvoris moznost ovplyvnit mnozstvo parametrov. Vyzaduje to znalosti. Ale aj v tom najtazsiom RAW konvertore mozes urobit aj to, ze sa fotky ani nedotknes a vyexportujes ju do JPG.
Povedz segre, ze bez prace nie su kolacer a ze sa bude o spracovani fotky nieco naucit a bude to trvat nejaky cas.
Zoner
Inak ako bolo spomenute. Asi kazdy fotak, ktory foti do RAW by snad mal mat prilzoeny nejaky software na jeho upravu.
Inak ako bolo spomenute. Asi kazdy fotak, ktory foti do RAW by snad mal mat prilzoeny nejaky software na jeho upravu.
Ale aby som nebol úplne mimo témy, Lightroom je to najlepšie čo som zatiaľ videl. Plný možností a jednoduchý ako facka. A komu taký nepríde, všade je o ňom milión tutorialov.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa