Fórum » Spracovanie fotografie

Vyšiel LR4!

JOK3R
JOK3R 2012-03-06 11:24:46+01
Dnes adobe vydal finálnu verziu LR4, poteší cena, štvorka bude za 130eur!

Fry
2012-03-14 11:59:33+01
príspevok od: JOK3R
Priamo na stránkach adobe je myslím za 109€ bez DPH, momentálne je akcia do 31. marca a doprava krabicovej verzie zadarmo.

Objednával to už niekto, posielajú aj na Slovensko?
objednal som to v adobe store pre "Eastern Europe" kam Slovensko podla vsetkeho patri.
Delivery type bol ale automaticky "Download" a nedal sa zmenit, takze myslim ze s tym "free delivery" krabicovej verzie to bude platit mozno pre zapadnu europu. Ale naco je komu v dnesnej dobe krabica ? Len to zabera miesto v skrini.

JOK3R
2012-03-14 12:36:20+01
príspevok od: Fry
objednal som to v adobe store pre "Eastern Europe" kam Slovensko podla vsetkeho patri.
Delivery type bol ale automaticky "Download" a nedal sa zmenit, takze myslim ze s tym "free delivery" krabicovej verzie to bude platit mozno pre zapadnu europu. Ale naco je komu v dnesnej dobe krabica ? Len to zabera miesto v skrini.
Pre radosť z rozbaľovania a pocit že za svoje peniaze som dostal niečo hmotné

Môžem otázku? Neviem či si predtým používal LR3, ale po jednom dni skúšaní trial LR4 mám pocit že minimálne prepínanie modulov (libraly, develop,...) je podstatne rýchlejšie ako v LR3.
Neviem či aj úpravy, spozoroval si zrýchlenie úprav?

pyrula
2012-03-14 12:47:29+01
príspevok od: JOK3R
Pre radosť z rozbaľovania a pocit že za svoje peniaze som dostal niečo hmotné

Môžem otázku? Neviem či si predtým používal LR3, ale po jednom dni skúšaní trial LR4 mám pocit že minimálne prepínanie modulov (libraly, develop,...) je podstatne rýchlejšie ako v LR3.
Neviem či aj úpravy, spozoroval si zrýchlenie úprav?
tiez som kupoval tak ako fry, iba download verziu (cez adobe.cz som si to vyklikal), rychlost je subjektivne troska vyssia (ale iba v prepinani medzi library a develop modulom) v develop module som nespozoroal ziadne zrychlenie. Co ma potesilo, ze som si stiahol par RAWov z d800 (jeden velmi pomaly rusky link z nikonrummors) a odozva develop modulu je velmi dobra (i5, 8GB RAM)

staleusmiaty
2012-03-14 14:35:44+01
Cena je naozaj super, s upgradom ale asi ešte počkám...
Podľa viacerých ohlasov je paradoxne nová verzia pomalšia, ešte to chce asi doladenie, viď diskusiu na
http://blogs.adobe.com/lightroomjournal/2012/03/lightroom-4-hot-issues.html

bonifacko
2012-03-14 14:51:29+01
príspevok od: staleusmiaty
Cena je naozaj super, s upgradom ale asi ešte počkám...
Podľa viacerých ohlasov je paradoxne nová verzia pomalšia, ešte to chce asi doladenie, viď diskusiu na
http://blogs.adobe.com/lightroomjournal/2012/03/lightroom-4-hot-issues.html
Neuveritelne to zaťažuje systemove prostriedky, zostavam na 3-ke.

Hanigal
2012-03-14 15:02:32+01
Mám veľký záujem o LR 4. Plánujem si to kúpiť, ale vystrašili ma komentáre, že to ide pomalšie a že to zaťažuje neuveriteľne systémové prosriedky. Prosím Vás, majitelia LR4, napíšte mi svoje skúsenosti, či ste pocítili spomalenie čínnosti oproti LR3 alebo zaťaženie systému PC.
Ďakujem

calven
2012-03-14 15:09:48+01
príspevok od: Hanigal
Mám veľký záujem o LR 4. Plánujem si to kúpiť, ale vystrašili ma komentáre, že to ide pomalšie a že to zaťažuje neuveriteľne systémové prosriedky. Prosím Vás, majitelia LR4, napíšte mi svoje skúsenosti, či ste pocítili spomalenie čínnosti oproti LR3 alebo zaťaženie systému PC.
Ďakujem
Stiahni si trial a vyskúšaj - to je najlepšia rada.

JOK3R
2012-03-14 15:19:55+01
príspevok od: Hanigal
Ďakujem
Pomalšie chápem, ale čo znamená "neuveriteľne zaťažuje systémové prostriedky"?

Hanigal
2012-03-14 15:37:57+01
neuveriteľne zaťažuje systémové prostriedky" - to uviedol Duves - pochopil som to tak, že iné spustené programy zlyhávajú - ale možnože sa mýlim
Ten trial nie je zlý nápad. Vyskúšam. Len čakám na nový komp.

misko_znp
2012-03-17 23:57:24+01
Zdravim, potreboval by som poradit, doteraz som pouzival lightroom 3.6 a vsetko bolo v poriadku, dnes som vyskusal trialku 4.0 ved preco nie, ale posr*lo mi to nejakym sposobom farebne profily, som z toho na nervy...
Ked otvorim rawko v acdsee, fotka je farebne taka ako ma byt, potom ju dam nacitat cez lightroom kde v nahlade vypada stale okej, ale akonahle ju importujem a otvorim, lightroom spravi nejaku neovplivnitelnu operaciu a znici farby, v mojom pripade sa snazi vyrovnat rozsah farieb. Tu je aj screen

Vie mi niekto poradit ako to riesit, nesmierne by som to ocenil ?

tomis.ales
2012-03-18 00:55:34+01
Tak som si ju skusil. Mam uplne novy komp (i5 2600, jedny z najrychlejsich ramiek 4GB, grafika Nvidia 550, zakladovka tiez nieco lepsie ) Je to pomale jak svina. Nechapem na akom pocitaci toto moze slapat dobre. Presne kvoli tomu ze mi LR2 isla pomaly, som kupoval novy pocitac. Na LR4 nevidim okrem par zanedbatelnych vychytavok nic svetoborne a nezachrani to ani nizka cena. Ked pohnem s ovladacmi , cakam okamzitu odozvu a nie pol alebo celu sekundu. Skusal som raw z D700, monitor 1920x1200. Nechapem, preco vsetko novsie je pomalsie, je to uplne naopak ako by to malo byt. Dakujem, vraciam sa k dvojke. Nekupim si to ani omylom. Pre mna je LR4 downgrade.

Bobo2sk
2012-03-18 08:22:06+01
ten kto este nepresiel na 4ku,nech to zatial nerobi. Mam phenomII 3.2GHz, 4G ram. LR3 islo paradne, 4ka je VELMI pomala,najme pri niektorych fotkach a 100% nahlade.

inkubbus
2012-03-18 08:44:19+01
príspevok od: Bobo2sk
ten kto este nepresiel na 4ku,nech to zatial nerobi. Mam phenomII 3.2GHz, 4G ram. LR3 islo paradne, 4ka je VELMI pomala,najme pri niektorych fotkach a 100% nahlade.
u mna preve naopak. omnoho rychlejsie reakcie, v spolupraci s tabletom mi prestal padat LR, nahlady sa mi tiez generuju rychlejsie

Houba
2012-03-18 09:54:16+01
príspevok od: misko_znp
Zdravim, potreboval by som poradit, doteraz som pouzival lightroom 3.6 a vsetko bolo v poriadku, dnes som vyskusal trialku 4.0 ved preco nie, ale posr*lo mi to nejakym sposobom farebne profily, som z toho na nervy...
Ked otvorim rawko v acdsee, fotka je farebne taka ako ma byt, potom ju dam nacitat cez lightroom kde v nahlade vypada stale okej, ale akonahle ju importujem a otvorim, lightroom spravi nejaku neovplivnitelnu operaciu a znici farby, v mojom pripade sa snazi vyrovnat rozsah farieb. Tu je aj screen

Vie mi niekto poradit ako to riesit, nesmierne by som to ocenil ?
Já bych si dovolil připojit se k dotazu misko_znp. Dokonce bych řekl, že mi to úplně stejně nabourává hlavně červenou. LR mám ale tuším 2.7. Předem děkuji za rady!

Strana 2 z 2

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()