Fórum » Spracovanie fotografie

Vrstvy vo PS CS5

Amen
2012-04-02 16:30:52+02
Nazdar.
Akurat sa ucim PP z DVD (stanislav petera).
Postupujem presne podla neho, akurat som sa dostal na jeden problem: vytvorim si vrstvu a nemozem pouzit v nej klonovacie razitko. V dvd je asi cs4, ja mam cs5. Ked si vrstvu zduplikujem tak to ide, ale akonahle to spravim ako on, ze proste vytvorim novu, tak uz do toho zasahovat nemozem a on moze. Viete mi niekto prosim poradit?
Skusal som aj googlit, ale jaksi som sa prave k tomuto problemu nedopatral.

denySK
2012-04-02 16:41:44+02
1) Vytvor novu prazdnu vrstvu
2) Klik na (oznac) defaultnu vrstvu s obrazkom
3) Zvol klonovaci nastroj, alt+click si zvolis odkial chces klonovat
4) Klik na novu prazdnu vrstvu, do ktorej budes klonovat
5) a klonuj

Teda dufam ze som spravne pochopil tvoj problem

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2012-04-02 16:44:40+02
Prv nez sa pustis do DVD, mal by si si nastudovat PS ako taky. Ked budes po niekom opakovat konkretny postup, nebudes ho vediet obmenit na ine fotografie.

Amen
2012-04-02 16:52:54+02
dik, Karol hadam sa pustim aj do toho niekedy. Teraz mam vsak to dvd.
Inak denySK dakujem za radu, ja som to uz skusal ale on to nerobi. neviem ci je to nastaveniami alebo to tak v starsej verzii bolo.

NefroniK
2012-04-02 17:02:49+02
príspevok od: Amen
dik, Karol hadam sa pustim aj do toho niekedy. Teraz mam vsak to dvd.
Inak denySK dakujem za radu, ja som to uz skusal ale on to nerobi. neviem ci je to nastaveniami alebo to tak v starsej verzii bolo.
Ja mam CS4 a po vybere klonovacieho razitka je volba zdroja odkial klonovat vo vrchnej liste. Da sa tam zvolit aktualna vrstva, vrstva po dnou, alebo vsetky vrstvy.

Amen
2012-04-02 17:09:10+02
príspevok od: NefroniK
Ja mam CS4 a po vybere klonovacieho razitka je volba zdroja odkial klonovat vo vrchnej liste. Da sa tam zvolit aktualna vrstva, vrstva po dnou, alebo vsetky vrstvy.
tak to bude pravdepodobne tym, na dvd nevidim presne co tam ma nastavene on(kvalita mi to nedovoli precitat) a neodhadnem ani dlzku textu lebo to mam v inom jazyku.
Dikes

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()