Fórum » Spracovanie fotografie

je alternatíva k silver efex pro?

Hanigal
2012-06-01 16:47:00+02
Ahojte všetci. Rozhodol som sa po kúpe nového kompu mať len originálny softwér alebo freeware v ňom. Preto hľadám nejakú zaujímavú náhradu k silver efex. Ide mi najmä o simuláciu kinofilmov. Používam lightroom 4. Viem, že na internete je spústu presetov k LR4 aj také čo "vraj" sú zhodné s kinofilmovým "lookom", ale neviem do akej miery. Máte s nejakými pozitívne skúsensti? Odporučili by ste mi najeký dobrý, ale lacnejší soft ako alternatívu k silver efex?

Ďakujem za tipy.

hanigal

StefanB
2012-06-01 19:26:24+02
Alien Skin Exporsure 3,4 ... ci su lacnejsie neviem....ale mas tam vsetko co pre simulaciu filmov potrebujes ...

Hanigal
2012-06-01 23:53:35+02
Pozeral som si ten skin exposure - ale jeho cena začína od 249 dolárov, čo je o 50 dolárov viac ako silver efex. Takže to nepovažujem za alternatívu, i keď je to veľmi zaujímavý program. možno sa ešte niekto ozve s nejakým typom.

th

StefanB
2012-06-02 04:37:54+02
www.ephoto.sk/fotoskola/clanky/editacia-fotografii/najznamejsie-pluginy-do-photoshopu/

Zoznam tych najlepsich... AS expo. je skvely program... neviem co tam treba riesit.. ak nie staci ho normalne stiahnut.

inkubbus
2012-06-02 07:56:33+02
začni fotiť na film a nebudeš potrebovať simulovať zrno

dedo Milan
2012-06-02 17:49:56+02
príspevok od: Hanigal
Ahojte všetci. Rozhodol som sa po kúpe nového kompu mať len originálny softwér alebo freeware v ňom. Preto hľadám nejakú zaujímavú náhradu k silver efex. Ide mi najmä o simuláciu kinofilmov. Používam lightroom 4. Viem, že na internete je spústu presetov k LR4 aj také čo "vraj" sú zhodné s kinofilmovým "lookom", ale neviem do akej miery. Máte s nejakými pozitívne skúsensti? Odporučili by ste mi najeký dobrý, ale lacnejší soft ako alternatívu k silver efex?

Ďakujem za tipy.

hanigal
Ja by som sa spýtal skôr na to, prečo potrebuješ degradovať čistý digitálny obraz na obraz so zrnitosťou. možno v prípade, že fotím nejakým kompaktom a zväčšenina by bola nejaká divná, tak ju "zachrániť" zrnitosťou, ale....

PeterMarek
2012-06-02 19:21:56+02

Ďakujem za tipy.

hanigal
http://www.adox.de/ADOX_Chemie/Filmentwickler/Rodinal/Rodinal%20ist%20zurueck%20als%20ADONAL.html

Marcel Rebro
2012-06-02 19:59:20+02
príspevok od: PeterMarek
http://www.adox.de/ADOX_Chemie/Filmentwickler/Rodinal/Rodinal%20ist%20zurueck%20als%20ADONAL.html
.

transporti686
2012-06-02 20:05:13+02
toto je vymakaná alternatíva, hlavne keď to šupne na čip, to bude ale softvér

PeterMarek
2012-06-02 20:29:43+02
príspevok od: transporti686
toto je vymakaná alternatíva, hlavne keď to šupne na čip, to bude ale softvér
Treba mať dvanásť čipov na páse a striedať ich po každom zábere...

Je to "liquid" to je viac než "soft"

transporti686
2012-06-02 20:46:27+02
Treba mať dvanásť čipov na páse a striedať ich po každom zábere...

Je to "liquid" to je viac než "soft"

no kebyže mám vymeniteľné zadné steny, by som si nosil viac čipov so sebou

paoravec
2012-06-02 20:57:06+02
no kebyže mám vymeniteľné zadné steny, by som si nosil viac čipov so sebou
Ale ved taka Leica bola vyrobena, aj film aj digital !

transporti686
2012-06-02 20:58:27+02
príspevok od: paoravec
Ale ved taka Leica bola vyrobena, aj film aj digital !
takých foťákov ja viac, ale ja by som si menil filmy, každý druh filmu = iný senzor

paoravec
2012-06-02 21:17:52+02
takých foťákov ja viac, ale ja by som si menil filmy, každý druh filmu = iný senzor
tak asi nejaki FUJI alebo SIGMA vie simulovat na digitale filmy

transporti686
2012-06-02 21:41:03+02
to je možné, ale bacha na jednu vec, zrno na filme má svoj charakter a je nepravidelné, úplne nasimulovať charakter nejakého konkrétneho filmu je asi dosť zložité a pri BW filmoch je veľa závislého aj od spracovania, takže napodobiť BW film úplne ide sa dosť ťažko....

keko
2012-06-02 22:02:52+02
Nevie

keko
2012-06-02 22:09:24+02
Zrno je jedna vec, ostatne vlastnosti flmu vec druha. Zrno by sa este napodobnit dalo, aj ked skusene oko dokaze presne urcit sposob vzniku, neskusene oko vidi aspon rozdiel. Ostatne vlastnosti proste nenapodobnis.
A naco aj. Po tolkom znevazovani filmu zo strany digitalistov sa dokonca akykolvek pokus napodobnit film zda trapny.
Existuje v Lightroome plugin pre simulacie vone vyvojky a ustalovaca?

Hanigal
2012-06-03 22:33:29+02
No tak to ste mi poradili.
Jeden radí program drahší ako silver efex, ďalší si zo mňa robí srandu, ďalší mi odporúča fotiť na kinofilm (aj to možno raz bude, keď budú deti odrastenejši a nepopiju mi chemikálie a bude viac času), ďalší rieši sigmu fuji, a ďalší rieši digitálnu úroveň napodobeniny zrna.
Verím, že všetci vtipálkova sa vytešili, všetci odborníci na digitálne zrno sa prejavili a teraz opäť k veci:
Poznáte nejaký plugin alebo preset do lightroomu max do nejakých 100 eur, alebo free, ktorý vie dobre simulovať farebné a čiernobiele kinofilmy?
Prosím k veci...

h

Marcel Rebro
2012-06-03 22:49:44+02
No tak to ste mi poradili.
Jeden radí program drahší ako silver efex, ďalší si zo mňa robí srandu, ďalší mi odporúča fotiť na kinofilm (aj to možno raz bude, keď budú deti odrastenejši a nepopiju mi chemikálie a bude viac času), ďalší rieši sigmu fuji, a ďalší rieši digitálnu úroveň napodobeniny zrna.
Verím, že všetci vtipálkova sa vytešili, všetci odborníci na digitálne zrno sa prejavili a teraz opäť k veci:
Poznáte nejaký plugin alebo preset do lightroomu max do nejakých 100 eur, alebo free, ktorý vie dobre simulovať farebné a čiernobiele kinofilmy?
Prosím k veci...

h
nie

Paulie
2012-06-03 22:52:28+02
Skús Filter Forge Freepack 2, je free, presety sa dajú odladiť. Či ti bude stačiť to neviem.
http://www.filterforge.com/download/

Strana 1 z 2

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()