Priatelia Neviem dostať z monitoru Eizo CS-230 s profi grafickou kartou Quadro 2000 zobrazenie 10bit na kanál. V ovládacom paneli Nvidia je zapnuté 10-bit, kábel mám Displayport, NEC DEMO nabehne, ukáže obe okienka 8-bit aj 10-bit no obraz je 8-bitový v oboch - s vrstevnicami-prechodmi. ANi s Firepro čo som mal krátko nešiel 10-bit. Vyriešil to niekto prosím?
Priatelia Neviem dostať z monitoru Eizo CS-230 s profi grafickou kartou Quadro 2000 zobrazenie 10bit na kanál. V ovládacom paneli Nvidia je zapnuté 10-bit, kábel mám Displayport, NEC DEMO nabehne, ukáže obe okienka 8-bit aj 10-bit no obraz je 8-bitový v oboch - s vrstevnicami-prechodmi. ANi s Firepro čo som mal krátko nešiel 10-bit. Vyriešil to niekto prosím?
Skus pozriet ako to mas nastavene priamo v nastaveniach Windows, NVidia panel to nemusi nastavovat spravne: Nastavenia Windows -> System -> Displej
V prikazovom riadku skus spustit prikaz "dxdiag", v zalozke Obrazovka ti zobrazi vsetky aktualne nastavenia tykajuce sa grafiky.
Skúsim (poobede) - dám vedieť. No pod WinXP na tomto istom kompe cez tento istý Displayport to chodilo. Skúsim aj nainštalovať Quadro 2000 pod Linuxom ak to zmáknem. Pýtalo vypnúť X-Server čo neviem
Ono to skôr vyzerá, že Win10 (1803) nedovolia 10-bit
Tie "velke updaty" Win 10 menia dost vela veci "pod kapotou" a starsi driver s tym nemusi byt kompatibilny. V kazdom pripade by som tam naisnstaloval najnovsi driver.
Quadro P2000 ma len DP vystupy - ja mam QUADRO 2000. Ma DVI no potrebujem DP. Zalaborujem s viacerými drivermi, prípadne režimom kompatibility.
Aha, tak ja som si myslel, ze sa bavime o aktualnej generacii, teda Quadro P2000. Na Quadro 2000 moze byt problem aj s tym, ze ako starsia karta uz nema taku podporu ako tie novsie, Posledny driver na tuto kartu je z januara 2018 (teda pred vydanim Windows 10 1803). V kazdom pripade, tak ako som pisal vyssie, aktualizoval by som ten driver na poslednu verziu.
Mám. Pod Linux MINT Mate ide 30-bit v pohode. Možno časom na dačo prídem alebo vygooglim.
Teda HW je v poriadku a problem bude v nekompatibilite najnovsieho Win 10 update vs. posledny driver na Quadro 2000. Ak chces, aby to fungovalo na Windows, tak "downgraduj" (treba urobit cistu instalaciu) na Windows 7.
Zde je odkaz na nejnovější ovladače které by měly fungovat ve Win 10 64-bit i ve Win 10 32-bit stačí jen vybrat správný systém: https://www.nvidia.com/object/product-quadro-2000-us.html a nebo rovnou zde: https://bit.ly/2BW5SGX jen je potřeba vybrat správně systém
...a nemýlim sa - o dva roky novšiie, vyššia verzia Tie...som už skúšal To fakt vyzerá, že to blokuje Windows...
Nemyslim si, ze to priamo blokuje Windows. Jednoducho sa v 1803 update nieco interne zmenilo a ovladac s tym nepocita (lebo vysiel skor). Teoreticky to moze blokovat Nvidia - aby sa lepsie predavali nove karty
...a nemýlim sa - o dva roky novšiie, vyššia verzia Tie...som už skúšal To fakt vyzerá, že to blokuje Windows...
myslím si, že na mnou daném odkazu jsou novější ovladače a to o pět dní, dle data vydání, viz. obrázek. Osobně bych si je odtud: https://bit.ly/2BW5SGX stáhl a provedl čistou instalaci, ne "pouhé přeinstalování" jejich starší verze, jen je potřeba si dát před stažením pozor na verzi Windows tedy 64-bit nebo 32-bit
30-bit pod Windows10
Neviem dostať z monitoru Eizo CS-230 s profi grafickou kartou Quadro 2000 zobrazenie 10bit na kanál.
V ovládacom paneli Nvidia je zapnuté 10-bit, kábel mám Displayport, NEC DEMO nabehne, ukáže obe okienka 8-bit aj 10-bit no obraz je 8-bitový v oboch - s vrstevnicami-prechodmi.
ANi s Firepro čo som mal krátko nešiel 10-bit.
Vyriešil to niekto prosím?
Neviem dostať z monitoru Eizo CS-230 s profi grafickou kartou Quadro 2000 zobrazenie 10bit na kanál.
V ovládacom paneli Nvidia je zapnuté 10-bit, kábel mám Displayport, NEC DEMO nabehne, ukáže obe okienka 8-bit aj 10-bit no obraz je 8-bitový v oboch - s vrstevnicami-prechodmi.
ANi s Firepro čo som mal krátko nešiel 10-bit.
Vyriešil to niekto prosím?
Nastavenia Windows -> System -> Displej
V prikazovom riadku skus spustit prikaz "dxdiag", v zalozke Obrazovka ti zobrazi vsetky aktualne nastavenia tykajuce sa grafiky.
Skus odpojit ten televizor, mozno karta nevie pracovat s jednym zariadenim na 10 bitoch a s druhym (TV) na 8.
Ten ovladac grafickej karty je z roku 2016, skus nainstalovat najnovsi.
No pod WinXP na tomto istom kompe cez tento istý Displayport to chodilo.
Skúsim aj nainštalovať Quadro 2000 pod Linuxom ak to zmáknem. Pýtalo vypnúť X-Server čo neviem
Zalaborujem s viacerými drivermi, prípadne režimom kompatibility.
Zalaborujem s viacerými drivermi, prípadne režimom kompatibility.
Posledny driver na tuto kartu je z januara 2018 (teda pred vydanim Windows 10 1803).
V kazdom pripade, tak ako som pisal vyssie, aktualizoval by som ten driver na poslednu verziu.
a nebo rovnou zde: https://bit.ly/2BW5SGX jen je potřeba vybrat správně systém
Tie...som už skúšal
To fakt vyzerá, že to blokuje Windows...
Tie...som už skúšal
Teoreticky to moze blokovat Nvidia - aby sa lepsie predavali nove karty
Tie...som už skúšal
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa