Fórum » Počítačové vybavenie

Pomoc pri konfigurovani PC + EIZO 24"

Dude
2012-03-27 17:58:29+02
Ahojte,
prosim o radu pri nakonfigurovani PC + EIZO 24".
Ucel ma byt spracovanie foto a videa. Rozmyslal som aj nad Apple, ale bojim sa ze by som si nevedel rady s OS, nikdy som s nim nerobil.

Mam v plane kupit nasledujucu zostavu PC:
zalozak Sweex PP200 Intelligent UPS 650VA
skrinka Spire CoolBox 305 black SPD305B 420W
BR DVD RW LG BH10LS38 BD-R LS retail
zakl.doska Gigabyte Z68AP D3
procesor Intel Core i7 2600K 3.4GHz BOX
pamat 4xKingston HyperX Blu 4GB 1600MHz DDR3 CL9
harddisk Western Digital RE4 1TB 64MB SATA2 WD1003FBYX
grafika EVGA GTX560Ti 1GB SuperClocked
+ externa citacka kariet + externy HDD 1TB

K tomu som si vybral EIZO cg245W (prip. lacnejsi model).

Nevyznam sa velmi v pocitacoch, preto neviem ako budu jednotlive komponenty fungovat. Napiste mi prosim co by ste v takejto zostave zmenili.

Za nazory vopred dakujem

Daniel.U
2012-03-27 18:13:51+02
ja by som zmenil PC za mac a monitor nechal :-P

Dude
2012-03-27 18:25:46+02
príspevok od: Daniel.U
ja by som zmenil PC za mac a monitor nechal :-P
MacPro sa mi zda predrazeny a neviem robit v OS.

Daniel.U
2012-03-27 18:28:10+02
príspevok od: Dude
MacPro sa mi zda predrazeny a neviem robit v OS.
tak lacny nieje. To je pravda. Ale OS by bol najmenej. To je jednoduchsie ako windows. Skor by som povedal ci ma vyznam ten drahy monitor. Nakonec mam iMac s IPS panelom a dobre je.

JOK3R
2012-03-27 18:32:58+02
Ahojte,
Ucel ma byt spracovanie foto a videa. Rozmyslal som aj nad Apple, ale bojim sa ze by som si nevedel rady s OS, nikdy som s nim nerobil.

Nevyznam sa velmi v pocitacoch, preto neviem ako budu jednotlive komponenty fungovat. Napiste mi prosim co by ste v takejto zostave zmenili.

Za nazory vopred dakujem
Ja by som ti odporučil dať tie 2x1TB disky do tohoto (raid1 - zrkadlenie)
http://www.alza.sk/synology-diskstation-ds212j-d276902.htm

a do PC kúpiť nejaký SSD disk, stačí v pohode 128GB.

Všetky dáta budeš mať v bezpečí na externom úložisku dostupnom z akéhokoľvek zariadenia (pc, tablet, mobil, multimediálne centrum,...) a počítač bude s SSD svižnejší.

Mám to tak doma poriešené a neviem si vynachváliť. Mám k synology ešte pripojený externý 2,5 usb disk, kde sa mi robí raz týždenne záloha fototgrafií (v prípade že niečo omylom zmažem)

JOK3R
2012-03-27 18:34:26+02
Ahojte,

Za nazory vopred dakujem
Inak iMAC 27" je myslím veľmi dobrá voľba, len som nenašiel model s SSD diskom a počítač s klasickým diskom už nesmie do môjho domu

Dude
2012-03-27 18:37:33+02
tak lacny nieje. To je pravda. Ale OS by bol najmenej. To je jednoduchsie ako windows. Skor by som povedal ci ma vyznam ten drahy monitor. Nakonec mam iMac s IPS panelom a dobre je.
Videl som ho v obchode, ten panel ma leskly povrch. Inak super dizajn, zial nemal som moznost prace s nim.
Rozmyslal som nad nim, ale nakoniec som sa rozhodol pre PC.

Daniel.U
2012-03-27 18:37:55+02
príspevok od: JOK3R
Inak iMAC 27" je myslím veľmi dobrá voľba, len som nenašiel model s SSD diskom a počítač s klasickým diskom už nesmie do môjho domu
da sa objednat s ssd alebo ho dat vymenit. Ked sa naserem aj ja to tak urobim. Ten synology ti ide dost rychlo alebo mas katalog na ssd?

Daniel.U
2012-03-27 18:42:25+02
Videl som ho v obchode, ten panel ma leskly povrch. Inak super dizajn, zial nemal som moznost prace s nim.
Rozmyslal som nad nim, ale nakoniec som sa rozhodol pre PC.
ja som to odporucil kamaratovi, ktory je antitalent na pocitace a windows mu nikdy poriadne nesiel a od kedy ma mac, tak mam pokoj.

1970
2012-03-27 18:52:08+02
Ja by som ti odporučil dať tie 2x1TB disky do tohoto (raid1 - zrkadlenie)
http://www.alza.sk/synology-diskstation-ds212j-d276902.htm

a do PC kúpiť nejaký SSD disk, stačí v pohode 128GB.

Všetky dáta budeš mať v bezpečí na externom úložisku dostupnom z akéhokoľvek zariadenia (pc, tablet, mobil, multimediálne centrum,...) a počítač bude s SSD svižnejší.

Mám to tak doma poriešené a neviem si vynachváliť. Mám k synology ešte pripojený externý 2,5 usb disk, kde sa mi robí raz týždenne záloha fototgrafií (v prípade že niečo omylom zmažem)
a to ma aky vyznam ten raid1? redundanciu sice zvysuje, ale minimalne. ked uz tak raid 5. ale s dvoma diskami nemohol vymysliet lepsie riesenie. externy disk je dobra zaloha, hlavne ak clovek nie je lenivy, zalohuje pravidelne, a disk skladuje v inej miestnosti, idealne v inej budove...

JOK3R
2012-03-27 19:00:18+02
da sa objednat s ssd alebo ho dat vymenit. Ked sa naserem aj ja to tak urobim. Ten synology ti ide dost rychlo alebo mas katalog na ssd?
katalog a nahlady RAW na ssd, vsetky fotky na synology, citanie zo synology okolo 60-70Mb/s (gbit LAN)

JOK3R
2012-03-27 19:07:12+02
príspevok od: 1970
a to ma aky vyznam ten raid1? redundanciu sice zvysuje, ale minimalne. ked uz tak raid 5. ale s dvoma diskami nemohol vymysliet lepsie riesenie. externy disk je dobra zaloha, hlavne ak clovek nie je lenivy, zalohuje pravidelne, a disk skladuje v inej miestnosti, idealne v inej budove...
raid1 ma velky vyznam ak ti skape jeden disk. Raid5 by som v domacnosti urcite neriesil. Externy disk v inej budove ma vyznam, ale nebudme paranoidni

Daniel.U
2012-03-27 19:16:22+02
katalog a nahlady RAW na ssd, vsetky fotky na synology, citanie zo synology okolo 60-70Mb/s (gbit LAN)
ked ti padne ssd, tak mas po katalogu. O katalog by som tiez nerad prisiel

1970
2012-03-27 19:17:05+02
raid1 ma velky vyznam ak ti skape jeden disk. Raid5 by som v domacnosti urcite neriesil. Externy disk v inej budove ma vyznam, ale nebudme paranoidni
ja viem, ze som paranoidny, ale som paranoidny dostatocne?

JOK3R
2012-03-27 19:23:05+02
ked ti padne ssd, tak mas po katalogu. O katalog by som tiez nerad prisiel
Automaticka zaloha katalogu na synology pri kazdom vypnuti LR

rbr69
2012-03-27 19:24:20+02
mas to dobre poriesene dobre radis, tiez by som raz tak nejak doma chcel, zatial idu investicie viac do fototechniky ... som 20 rokov ITckar, doma som zatial lakomy riesit takto pecko, ked mam k dispozicii nb, riesim doma len ext monitor a kalibraciu ... rychlost na amaterske spracovavanie foto velmi neriesim (nerobim foto na zakazky) a paranoja ma zatial nepochytila, tak lavirujem na hrane "ze kedy sa to prihodi" ... geograficky backup ma rozveselil

Dude
2012-03-27 19:33:48+02
Chalani vazne! Namam sajnu o com sa bavite (smajlik s vytrestenymi ocami)

JOK3R
2012-03-27 20:04:02+02
Chalani vazne! Namam sajnu o com sa bavite (smajlik s vytrestenymi ocami)
proste v tej skrinke co som dal link mas dva disky, ale tvari sa to ako jeden disk. Ked nan nieco skopirujes, uklada sa to dvojmo, na kazdy disk rovnako. Ak ti jeden disk umre, zariadenie ta upozorni ze treba nahradit disk, ale neprides o ziadne data a pokracujes v praci. Vymenis pokazeny disk, data sa zosynchronizuju a mas znova vsetko na dvoch diskoch. Ma to este kopec inych vyhod, odporucam prebehnut portal synology ktory je aj v cestine, a su tam jednoducho popisane vsetky funkcie. Spomeniem iba pristup k suborom na diskoch odkialkolvek, napr. si pozeram fotky, citam pdf knihy, alebo pustam mp3 na mobile zo synology kdekolvek kde je internet.

Dude
2012-03-27 20:39:57+02
proste v tej skrinke co som dal link mas dva disky, ale tvari sa to ako jeden disk. Ked nan nieco skopirujes, uklada sa to dvojmo, na kazdy disk rovnako. Ak ti jeden disk umre, zariadenie ta upozorni ze treba nahradit disk, ale neprides o ziadne data a pokracujes v praci. Vymenis pokazeny disk, data sa zosynchronizuju a mas znova vsetko na dvoch diskoch. Ma to este kopec inych vyhod, odporucam prebehnut portal synology ktory je aj v cestine, a su tam jednoducho popisane vsetky funkcie. Spomeniem iba pristup k suborom na diskoch odkialkolvek, napr. si pozeram fotky, citam pdf knihy, alebo pustam mp3 na mobile zo synology kdekolvek kde je internet.
To je vyborne. To budem moct zrejme pouzit aj ako server pre streamovanie filmov na LG televizore.

Je este nieco co by si menil v tej povodnej zostave?
Vdaka

wlad
2012-03-27 20:53:42+02
Ahojte,

Za nazory vopred dakujem
rovno zabudni na 4GB RAM - len windoozy a superfetch ti zozeru 2.5GB - a pocitaj s tym, ze kazdy otvoreny RAW subor zozerie v pameti 50-100MB.
8GB je minimum na normalnu pracu. Pamete su dnes zadarmo.

..a bluray je nezmysel... opticke mechaniky dnes sluzia len na instalaciu OS, nic viac - a na to bohate staci DVD napalovacka za 15 eur

Disk je dobry.

Strana 1 z 6

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()