mám tlačiareň canon ip4950, viem nieje to profi tlačiareň pre tlač fotiek, môj problem je v tom že si v LR spravím čb fotku,exportnem ju na HDD ako jpg 8bit a odtial ju dám tlačiť programom čo bol k foťáku od canonu, nastavím profil konkretneho papiera,farby sú original canon no čb fotku mi vytlačí z jemne načervenaným nádychom. vie mi niekdo poradiť kde robím chybu?
Tak to mi je jasné,no aj s touto tlaciarnou sa dajú spravit krajsie fotky a ti spravie niektoré fotolaby.
preto už 5r nedávam robiť foto do Labu ale si ich tlačím sám a ak chcem niečo echt kvalitne mám overeného tlačiara čo tlačí do formátu A2+ a na materiál aký si len budem priať.
Rozdiel sú základné nastavenia a niečo iné kalibrácia a profilácia.
No profilacia je tvorba profilu pre dane nastavenie, papier a atramenty. Kalibracia ink-jet tlaciarni nie je mozna min tych o ktorych sa tu bavime. Zakladne nastavenia - neviem co pod tym pojmom rozumiete.
Najjednoduchsi sposob je pouzitie profilov od vyrobcu - zarucujem spokojnost min 70 % uzivatelov
No profilacia je tvorba profilu pre dane nastavenie, papier a atramenty. Kalibracia ink-jet tlaciarni nie je mozna min tych o ktorych sa tu bavime. Zakladne nastavenia - neviem co pod tym pojmom rozumiete.
Najjednoduchsi sposob je pouzitie profilov od vyrobcu - zarucujem spokojnost min 70 % uzivatelov
Základné nastavenia profilov od výrobcu tým myslím . apropo gloos , matte, polomatte a podobne.
už som to vyriešil,,,odstránil som všetky icc profili papierov z tlačiarne a tlačím cez PS, v PS pridelím profil papiera podla toho aký papier dám. Najlepšie tlačí na lomond.
čb fotka do červena
dakujem
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa