Tlačil som si u nich dva obrazy 90x60 na fotopapier. Jeden vyšiel perfektne, ale ten druhý po cca. mesiaci úplne stratil jas a akoby celý zosivel. Myslím tým nie samotnú farbu, ale papier, pretože je sivý aj na miestach, kde nebol potlačený (rámček po obvode)
Aj keď sa pýtam konkrétne na copySolution, majú momentálne fajn cenu. 60x40 za 10,50, no nekúp to Chcem to v podstate skôr ako test, ako budú fotky vyzerať vo veľkom formáte, a keď náhodou dobre, tak nech sa to dá aj použiť.
Ja viem že tá cena nieje žiadna pálka - ale nie sme taký bohatý, aby sme peniaze mohli vyhadzovať z okna, že áno...
Tlačil som si u nich dva obrazy 90x60 na fotopapier. Jeden vyšiel perfektne, ale ten druhý po cca. mesiaci úplne stratil jas a akoby celý zosivel. Myslím tým nie samotnú farbu, ale papier, pretože je sivý aj na miestach, kde nebol potlačený (rámček po obvode)
Čiže to skôr vyzerá na chybu materiálu, nie na chybu tlače. Čo by v podstate mohla byť dobrá správa Dík. Som sa bál, že sa neozve vôbec nikto.
Aj keď sa pýtam konkrétne na copySolution, majú momentálne fajn cenu. 60x40 za 10,50, no nekúp to Chcem to v podstate skôr ako test, ako budú fotky vyzerať vo veľkom formáte, a keď náhodou dobre, tak nech sa to dá aj použiť.
Ja viem že tá cena nieje žiadna pálka - ale nie sme taký bohatý, aby sme peniaze mohli vyhadzovať z okna, že áno...
60 x 40 za 10,50? Potom sa necuduj ze ti to za tu cenu po case zbledne ci strati farebnost. Na tu cenu sa dokazu dostat pri solventnej tlaci na nieco ako obrus z gumi s texturou platna. Otazne je ci pouzivaju blind ramy, alebo iba nejaku doma spravenu konstrukciu.
60 x 40 za 10,50? Potom sa necuduj ze ti to za tu cenu po case zbledne ci strati farebnost. Na tu cenu sa dokazu dostat pri solventnej tlaci na nieco ako obrus z gumi s texturou platna. Otazne je ci pouzivaju blind ramy, alebo iba nejaku doma spravenu konstrukciu.
v podstate ked som si pozrel stránky KEKA bol som dosť prekvapený píše tam že použiva kvalitné plátno Frederix pár príspevkov hore som sa dočítal že to je sračka nakoľko všetky naše obrazy sú vytlačené na tomto plátne a používam ho už cca 5 rokov a nikdy sa nestalo hore uvedené
v podstate ked som si pozrel stránky KEKA bol som dosť prekvapený píše tam že použiva kvalitné plátno Frederix pár príspevkov hore som sa dočítal že to je sračka nakoľko všetky naše obrazy sú vytlačené na tomto plátne a používam ho už cca 5 rokov a nikdy sa nestalo hore uvedené
Zas musim sa keka zastat, lebo: 1. nikde (ani na webe) nemate uvedene (aspon ja som nenasiel), na aky material (platno, fotopapier, atd) tlacite, a cim tlacite. 2. napisal, ze "by to mohlo znamenat". Nie, ze je to tak.
Ale ked uz vas tu teda takto mam, da sa pred tlacou zastavit a skontrolovat u vas na skalibrovanych zariadeniach (predpokladam ze na vasom monitore uvidim presne to co vylezie z tlace), ci je to to co chcem, prip. "on site" doladit ? Dik
Dobrý deň, prakticky takéto ohováranie a trápny konkurenčný boj je pre mňa úsmevný, ale nedalo sa mi ozvať a rovnakým trápnym spôsobom odpovedať. Je veľmi ľahko niekoho ohovárať takto na fórach, ale nech mi to povie do očí. Neuvádzame na stránkach na čom tlačíme a na čo. Ja mám viacej plotrov s rôznymi atramentami od waterbase pigment cez bio lactative a latex po mild solvent a dokonca priama potlač textilu (sublimačná tlač). Ďalší dôvod prečo to neuvádzam je aj ten, že pomerne často obnovujem strojový park a kupujem novinky. Čo sa týka zobrazovania monitoru a tlače i keď ide o skalibrovaný monitor nieje možné aby tlač bola úplne zhodná so zobrazením na monitore. Z fyzikálnych dôvodov je toto nemožné a kto tvrdí , že on je taký dokonalí a to čo má na monitore je aj na tlačiarni tak je mi úplne jasné že o problematike color managementu nemá ani páru. Kalibráciou sa vždy snažíme len priblížiť. Takže treba zobrazenie na monitore vždy brať s rezervou.
CopySolution NR - Skúsenosti
Každá informácia dobrá.
Vopred ďakujem
Každá informácia dobrá.
Vopred ďakujem
Aj keď sa pýtam konkrétne na copySolution, majú momentálne fajn cenu.
60x40 za 10,50, no nekúp to
Chcem to v podstate skôr ako test, ako budú fotky vyzerať vo veľkom formáte, a keď náhodou dobre, tak nech sa to dá aj použiť.
Čo by v podstate mohla byť dobrá správa
Dík.
Som sa bál, že sa neozve vôbec nikto.
Čo by v podstate mohla byť dobrá správa
Dík.
Som sa bál, že sa neozve vôbec nikto.
SOm rad, ze to beries pozitivne.
SOm rad, ze to beries pozitivne.
beriem to pozitivne, beriem. Ved aj tak nikto z nas neprezije, tak naco sa stresovat
V oktobri ma ale kazdopadne cakaj
Minimalne otestujem kalibraciu - za predpokladu ze to maju nakalibrovane aj oni
Aj keď sa pýtam konkrétne na copySolution, majú momentálne fajn cenu.
60x40 za 10,50, no nekúp to
Chcem to v podstate skôr ako test, ako budú fotky vyzerať vo veľkom formáte, a keď náhodou dobre, tak nech sa to dá aj použiť.
beriem to pozitivne, beriem. Ved aj tak nikto z nas neprezije, tak naco sa stresovat
V oktobri ma ale kazdopadne cakaj
Minimalne otestujem kalibraciu - za predpokladu ze to maju nakalibrovane aj oni
píše tam že použiva kvalitné plátno Frederix
pár príspevkov hore som sa dočítal že to je sračka nakoľko všetky naše obrazy sú vytlačené na tomto plátne a používam ho už cca 5 rokov a nikdy sa nestalo hore uvedené
píše tam že použiva kvalitné plátno Frederix
pár príspevkov hore som sa dočítal že to je sračka nakoľko všetky naše obrazy sú vytlačené na tomto plátne a používam ho už cca 5 rokov a nikdy sa nestalo hore uvedené
1. nikde (ani na webe) nemate uvedene (aspon ja som nenasiel), na aky material (platno, fotopapier, atd) tlacite, a cim tlacite.
2. napisal, ze "by to mohlo znamenat". Nie, ze je to tak.
Ale ked uz vas tu teda takto mam, da sa pred tlacou zastavit a skontrolovat u vas na skalibrovanych zariadeniach (predpokladam ze na vasom monitore uvidim presne to co vylezie z tlace), ci je to to co chcem, prip. "on site" doladit ?
Dik
prakticky takéto ohováranie a trápny konkurenčný boj je pre mňa úsmevný, ale nedalo sa mi ozvať a rovnakým trápnym spôsobom odpovedať. Je veľmi ľahko niekoho ohovárať takto na fórach, ale nech mi to povie do očí.
Neuvádzame na stránkach na čom tlačíme a na čo. Ja mám viacej plotrov s rôznymi atramentami od waterbase pigment cez bio lactative a latex po mild solvent a dokonca priama potlač textilu (sublimačná tlač). Ďalší dôvod prečo to neuvádzam je aj ten, že pomerne často obnovujem strojový park a kupujem novinky.
Čo sa týka zobrazovania monitoru a tlače i keď ide o skalibrovaný monitor nieje možné aby tlač bola úplne zhodná so zobrazením na monitore. Z fyzikálnych dôvodov je toto nemožné a kto tvrdí , že on je taký dokonalí a to čo má na monitore je aj na tlačiarni tak je mi úplne jasné že o problematike color managementu nemá ani páru. Kalibráciou sa vždy snažíme len priblížiť.
Takže treba zobrazenie na monitore vždy brať s rezervou.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa