Okolo tlacenia digitalnych fotiek je hotova alchimia. Som si toho vedomy.... Vytvaram A4 pevnu lepenu fotoknihu od happyphoto. Okrem problemu, ktory najdete vo vlakne fotokniha www.ephoto.sk/forum/27/7105/fotokniha/strana-2/ (neostre panoramy - doteraz nevyriesene v mailovej komunikacii od happyphoto) , som narazil na dalsi problem. Po uprave obycajneho JPG v Camera raw - lepsie moznosti upravy... sa mi v programe HF Designer zobrazuje upravena foto malo saturovana oproti originalu. Pritom mimo HF sa zobrazuju obe origo aj upravena tak ako maju- su spravne saturovane.
Viem, ze upravou jpg v CameraRaw foto straca kvalitu ale moje sa zobrazuje spravne teda kvalitne na monitore. Viete mi prosim vas poradit kde som urobil chybu?
V zavislosti od panoram mi bolo povedane, ze tak ako sa to zobrazuje v HF tak sa to bude tlacit....
Jasne mozno mi poviete, ze mam ist na deluxe, je to kvalitnejsie... ale predsa software je ten isty pre deluxe aj obycajnu fotoknihu nie? Ja ostavam na obycajnej.
Okolo tlacenia digitalnych fotiek je hotova alchimia. Som si toho vedomy.... Vytvaram A4 pevnu lepenu fotoknihu od happyphoto. Okrem problemu, ktory najdete vo vlakne fotokniha www.ephoto.sk/forum/27/7105/fotokniha/strana-2/ (neostre panoramy - doteraz nevyriesene v mailovej komunikacii od happyphoto) , som narazil na dalsi problem. Po uprave obycajneho JPG v Camera raw - lepsie moznosti upravy... sa mi v programe HF Designer zobrazuje upravena foto malo saturovana oproti originalu. Pritom mimo HF sa zobrazuju obe origo aj upravena tak ako maju- su spravne saturovane.
Viem, ze upravou jpg v CameraRaw foto straca kvalitu ale moje sa zobrazuje spravne teda kvalitne na monitore. Viete mi prosim vas poradit kde som urobil chybu?
V zavislosti od panoram mi bolo povedane, ze tak ako sa to zobrazuje v HF tak sa to bude tlacit....
Jasne mozno mi poviete, ze mam ist na deluxe, je to kvalitnejsie... ale predsa software je ten isty pre deluxe aj obycajnu fotoknihu nie? Ja ostavam na obycajnej.
počuj, už máš vytlačné tú knihu kde máš tie panorámy? zas len špekuluješ ako žid na hovne, ak chceš kvalitnú tlač, kašli na fotoknihy a rieš to na iných veciach.
no tak som to vyriesil bolo to tym ze upravena foto bola RGB konvertoval som ju na sRGB. Musel som vsak HF Designer zatvorit a nanovo otvorit, pretoze zmenu nebolo vidiet. Vyzadovalo si to opatovne natiahnutie foto na stranu po restarte programu.
Mensi postreh: ak hadzete foto do HF priamo presunutim z adresara upravena foto sa vam nezobrazi - taha asi udaje z predoslej. Ak ju natiahnete cez prostredie HF Designer foto sa zmeni.
No ako pisem zmena RGB na SRGB si vyzaduje restart programu....
Trosku by mohli popracovat na tom programe....
Napr. tie panoramy sa mi zobrazuju spravne v CEWE ....
Piste sem prosim postrehy a problemy ohladom vytvarania fotoknih v programe HF Designer.
počuj, už máš vytlačné tú knihu kde máš tie panorámy? zas len špekuluješ ako žid na hovne, ak chceš kvalitnú tlač, kašli na fotoknihy a rieš to na iných veciach.
Tak nehnevaj sa ale ja si veci tlacim normalne na stenu, ale ked niekto deklaruje kvalitu a ja si za to platim tak vyzadujem od toho to co deklaruje. Prepac, ze som chcel pocut nazor odbornikov na tomto fore. Fotoknihu vytlacenu este nemam. Tentokrat tie 4 ecka dam teda risknem.. Ak mi pride ta fotokniha taka ako je v tom HF tak v zivote do happyphoto nepojdem...
Tak nehnevaj sa ale ja si veci tlacim normalne na stenu, ale ked niekto deklaruje kvalitu a ja si za to platim tak vyzadujem od toho to co deklaruje. Prepac, ze som chcel pocut nazor odbornikov na tomto fore. Fotoknihu vytlacenu este nemam. Tentokrat tie 4 ecka dam teda risknem.. Ak mi pride ta fotokniha taka ako je v tom HF tak v zivote do happyphoto nepojdem...
Tak už vieš, že problém bol vo farebnom priestore. Takže otázka znie, prečo fotíš do AdobeRGB keď nevieš čo potom s tými fotkami. Happy foto program je pre nomálnych užívateľov. Ak sa chceš hrať s farebnými priestormi, sú na to iné programi. Problém bol v Tebe, nie v programe.
ok kvoli tomu robia tie akcie, aby si cakal kvalitu za 4 eura. potom napis, ak to prezijes ...GL
a mimochodom, fungujem s happyfoto asi 3-4 roky, takze viem co mam ocakavat. Ak tri roky staci na "odbornika", tak si daj poradit.
Tak už vieš, že problém bol vo farebnom priestore. Takže otázka znie, prečo fotíš do AdobeRGB keď nevieš čo potom s tými fotkami. Happy foto program je pre nomálnych užívateľov. Ak sa chceš hrať s farebnými priestormi, sú na to iné programi. Problém bol v Tebe, nie v programe.
Ja nefotim do AdobeRGB fotim do sRGB. Upravoval som to v CameraRaw takze pri exportovani sa to muselo zmenit. Ved ja netvrdim, ze s odlisnost originalu od upravenej foto bol problem v programe. Preto som sa tu chcel poradit - ved to je normalne nie? Ja som reagoval na juve16 ohladom panoram. Skusal som vsetko s tymi panoramamy - upravoval na presnu velkost, uberal na kvalite, pridaval na kvalite, doostroval - kontrastom aj clarity...
a mimochodom, fungujem s happyfoto asi 3-4 roky, takze viem co mam ocakavat. Ak tri roky staci na "odbornika", tak si daj poradit.
mozes mi teda prosim poradit, resp si sa uz stretol s tymto problemom panoram u fotoknihy? Myslim v navrhovom zobrazeni a vysledok vo fyzickej podobe bol OK. Dakujem, sorry ze tu virim forum ale som tak trochu detailista... dik za pochopenie.
mozes mi teda prosim poradit, resp si sa uz stretol s tymto problemom panoram u fotoknihy? Myslim v navrhovom zobrazeni a vysledok vo fyzickej podobe bol OK. Dakujem, sorry ze tu virim forum ale som tak trochu detailista... dik za pochopenie.
Ak si detailista, tak tieto poloautomatické programy nie sú pre Teba.
viem ti len poradit tak, ako som pisal minule. Tak ako zobrazuje v nahlede, bude aj tlac, to je pravda. Ak mas nedostatocnu kvalitu fotky ktoru vkladas, problem je v nej, nie v HF. Ak je panorama velka (pomer s velkost Mb-tlac aku chces), tak tam nabehne ten zlty trojuholnik a musit dat mensie rozmery, nie na dvojstranu. Ale zaklad je to, ze to co vidis, tak to bude vytlacene, bez toho ze sa bavime o fotopapieri, ktory nie je pri tychto klasickych knihach kvalitny, cena sa rovna kvalite. Teraz na fotoslovakii bola nejaka firma na fotoknihy, ktoru este nepoznam. Mali tam aj vzorove knihy, vyzerali fajn, mozno daco skusim u nich. v happyfote ma vyznam jedine ta deluxe, ak chces kvalitu.
viem ti len poradit tak, ako som pisal minule. Tak ako zobrazuje v nahlede, bude aj tlac, to je pravda. Ak mas nedostatocnu kvalitu fotky ktoru vkladas, problem je v nej, nie v HF. Ak je panorama velka (pomer s velkost Mb-tlac aku chces), tak tam nabehne ten zlty trojuholnik a musit dat mensie rozmery, nie na dvojstranu. Ale zaklad je to, ze to co vidis, tak to bude vytlacene, bez toho ze sa bavime o fotopapieri, ktory nie je pri tychto klasickych knihach kvalitny, cena sa rovna kvalite. Teraz na fotoslovakii bola nejaka firma na fotoknihy, ktoru este nepoznam. Mali tam aj vzorove knihy, vyzerali fajn, mozno daco skusim u nich. v happyfote ma vyznam jedine ta deluxe, ak chces kvalitu.
Mohli by sme byt konkretnejsi? Prosim ta ked si vkladal ty na dvojstranu panoramu, ake mala parametre? Napr. moja panorama ma nasledovne parametre: - nezobrazuje sa dobre v HF, ziadny vykricnik 9680x3080px 102,45x32,6 cm 240 DPI 11,5 MB
Kvalitna panorama sa pohybuje od 20 MB napr?? alebo ja neviem to mam vsetky panoramy malo kvalitne?(tato nie je prva vkladana)
pisal som uz minule, mam kvalitne ostro vytlacenu panoramu - nezobrazuje sa dobre v HF, ziadny vykricnik 8981x4030px 76x34cm 300DPI 7 MB
na rozmer 42x15cm to nestaci?
po ich upravach na rozmer 42x15cm ziadna zmena... predsa nie je mozne aby som tak velke panoramy nedostal na polovicu dvojstrany jednej fotoknihy...
Riesenie je imho jednoduche.
HF si uklada knihu aj so "skonvertovanymi" obrazkami niekam (miesto urcujes ty). Tak sa prehrab tym adresarom, najdi si svoju panoramu, otvor v akomkolvek prehliadaci obrazkov, a uvidis aku kvalitu to bude mat. Ak to bude neostre, bude to neostre aj v tlaci. Ak to bude ostre, neries co ti HF designer zobrazuje. To su totiz obrazky ktore sa realne odoslu.
Ved su neostre - nie tak ostre ako fotky, ktore su pridane do kolaze. Tieto su ako tak ale napr je max rozmazane... Je to v poriadku v tomto programe? Bolo mi povedane ako to vyzera tam tak to bude vo fyzickej podobe a dokonca z dorazom.
HF si uklada knihu aj so "skonvertovanymi" obrazkami niekam (miesto urcujes ty). Tak sa prehrab tym adresarom, najdi si svoju panoramu, otvor v akomkolvek prehliadaci obrazkov, a uvidis aku kvalitu to bude mat. Ak to bude neostre, bude to neostre aj v tlaci. Ak to bude ostre, neries co ti HF designer zobrazuje. To su totiz obrazky ktore sa realne odoslu.
Toto je vazne problem?
Dakujem. V tom adresari je vsetko v poriadku. Teda program tu foto v nahlade nevie vycistit Po 2tyz skusani roznych korekcii foto sa to konecne vyriesilo. Dakujem este raz
Dakujem. V tom adresari je vsetko v poriadku. Teda program tu foto v nahlade nevie vycistit Po 2tyz skusani roznych korekcii foto sa to konecne vyriesilo. Dakujem este raz
este stale zostava otvorena otazka farebneho priestoru, to si treba ujednotit hlavne s happyfoto ktory priestor tlacia, alebo sa spolahnut na chalanov nadomnou. Osobne by som si ujasnil s happyfoto.
Do 3 tyz som dostal objednane 4 fotoknihy a 20 fotiek 15x10cm. Prve co musim spomenut je to, ze nasa slovenska posta mi dorucila premoceny balik tak, ze sa karton rozpadal. Balik bol premoceny z vrchnej strany. Skoda, ja som pri preberani nebol... inak by som im tam vietor urobil.. Fotoknihy boli mierne zvlnene na vrchnej strane.. Samotna kvalita fotoknih je strasna. Fotky su tmave, vsetky fotoknihy maju mierny nadych do zelena, este aj fotka, ktoru fotil profesionalny fotograf(portret). Tak isto aj niektore dokonca mnou neupravovane fotky maju cudne fadne farby, pricom fotky v PC su nadherne a maju sRGB. (happyfoto uvadza,ze je jedno ci maju sRGB alebo RGB) Teraz neviem ci to bolo masovou vyrobou koli akcii alebo tie lepene A4 fotoknihy maju proste taku kvalitu. Jasne, ze som od toho neocakaval vela, ved je to len papier ale tak aj tak ma to zaskocilo... Dobuducna budem objednavat Deluxe, alebo papierovu a nebudem od toho ocakavat vela... a 17e za nu nedam.. pockam na akciu
K fotkam: fotky su tiez tmave... dokonca konkretna fotka vo fotoknihe je svetlejsia ako ta ista (data) 15x10cm fotka. ...
Co sa tyka panoram na celu stranu, tak su rozostrenim celkom v pohode, pri tej kvalite fotoknihy. Panorama na obale je trosku rozostrena, ale aj ich obal(na druhej fotoknihe) je rozostreny... papier je fakt papiem mno..
Takze z mojej strany nie dobra skusenost umocnena rozmocenym balikom...
HF Designer(happyphoto)
Viem, ze upravou jpg v CameraRaw foto straca kvalitu ale moje sa zobrazuje spravne teda kvalitne na monitore.
Viete mi prosim vas poradit kde som urobil chybu?
Viem, ze upravou jpg v CameraRaw foto straca kvalitu ale moje sa zobrazuje spravne teda kvalitne na monitore.
Viete mi prosim vas poradit kde som urobil chybu?
Mensi postreh: ak hadzete foto do HF priamo presunutim z adresara upravena foto sa vam nezobrazi - taha asi udaje z predoslej. Ak ju natiahnete cez prostredie HF Designer foto sa zmeni.
No ako pisem zmena RGB na SRGB si vyzaduje restart programu....
Trosku by mohli popracovat na tom programe....
Napr. tie panoramy sa mi zobrazuju spravne v CEWE ....
Piste sem prosim postrehy a problemy ohladom vytvarania fotoknih v programe HF Designer.
Fotoknihu vytlacenu este nemam. Tentokrat tie 4 ecka dam teda risknem.. Ak mi pride ta fotokniha taka ako je v tom HF tak v zivote do happyphoto nepojdem...
Fotoknihu vytlacenu este nemam. Tentokrat tie 4 ecka dam teda risknem.. Ak mi pride ta fotokniha taka ako je v tom HF tak v zivote do happyphoto nepojdem...
Problém bol v Tebe, nie v programe.
Problém bol v Tebe, nie v programe.
Ja som reagoval na juve16 ohladom panoram. Skusal som vsetko s tymi panoramamy - upravoval na presnu velkost, uberal na kvalite, pridaval na kvalite, doostroval - kontrastom aj clarity...
Dakujem, sorry ze tu virim forum ale som tak trochu detailista... dik za pochopenie.
Dakujem, sorry ze tu virim forum ale som tak trochu detailista... dik za pochopenie.
Ale zaklad je to, ze to co vidis, tak to bude vytlacene, bez toho ze sa bavime o fotopapieri, ktory nie je pri tychto klasickych knihach kvalitny, cena sa rovna kvalite.
Teraz na fotoslovakii bola nejaka firma na fotoknihy, ktoru este nepoznam. Mali tam aj vzorove knihy, vyzerali fajn, mozno daco skusim u nich. v happyfote ma vyznam jedine ta deluxe, ak chces kvalitu.
Ale zaklad je to, ze to co vidis, tak to bude vytlacene, bez toho ze sa bavime o fotopapieri, ktory nie je pri tychto klasickych knihach kvalitny, cena sa rovna kvalite.
Teraz na fotoslovakii bola nejaka firma na fotoknihy, ktoru este nepoznam. Mali tam aj vzorove knihy, vyzerali fajn, mozno daco skusim u nich. v happyfote ma vyznam jedine ta deluxe, ak chces kvalitu.
Napr. moja panorama ma nasledovne parametre: - nezobrazuje sa dobre v HF, ziadny vykricnik
9680x3080px
102,45x32,6 cm
240 DPI
11,5 MB
Kvalitna panorama sa pohybuje od 20 MB napr?? alebo ja neviem
to mam vsetky panoramy malo kvalitne?(tato nie je prva vkladana)
pisal som uz minule, mam kvalitne ostro vytlacenu panoramu - nezobrazuje sa dobre v HF, ziadny vykricnik
8981x4030px
76x34cm
300DPI
7 MB
na rozmer 42x15cm to nestaci?
po ich upravach na rozmer 42x15cm ziadna zmena...
predsa nie je mozne aby som tak velke panoramy nedostal na polovicu dvojstrany jednej fotoknihy...
Panoramu
9680x3080px
102,45x32,6 cm
240 DPI
11,5 MB
som upravil na
42x13cm
3969x1228px
240DPI
ulozil kvalitou 11 v PS
3 MB
vysledok je na prilozenych foto.
dalsia na celu stranu (vak)
42x29,7cm
3969x2806px
240DPI
ulozena kvalita 12
6,9 MB
Panoramu
9680x3080px
102,45x32,6 cm
240 DPI
11,5 MB
som upravil na
42x13cm
3969x1228px
240DPI
ulozil kvalitou 11 v PS
3 MB
vysledok je na prilozenych foto.
dalsia na celu stranu (vak)
42x29,7cm
3969x2806px
240DPI
ulozena kvalita 12
6,9 MB
HF si uklada knihu aj so "skonvertovanymi" obrazkami niekam (miesto urcujes ty).
Tak sa prehrab tym adresarom, najdi si svoju panoramu, otvor v akomkolvek prehliadaci obrazkov, a uvidis aku kvalitu to bude mat.
Ak to bude neostre, bude to neostre aj v tlaci.
Ak to bude ostre, neries co ti HF designer zobrazuje.
To su totiz obrazky ktore sa realne odoslu.
Toto je vazne problem?
HF si uklada knihu aj so "skonvertovanymi" obrazkami niekam (miesto urcujes ty).
Tak sa prehrab tym adresarom, najdi si svoju panoramu, otvor v akomkolvek prehliadaci obrazkov, a uvidis aku kvalitu to bude mat.
Ak to bude neostre, bude to neostre aj v tlaci.
Ak to bude ostre, neries co ti HF designer zobrazuje.
To su totiz obrazky ktore sa realne odoslu.
Toto je vazne problem?
Dakujem este raz
Dakujem este raz
Fotoknihy boli mierne zvlnene na vrchnej strane..
Samotna kvalita fotoknih je strasna. Fotky su tmave, vsetky fotoknihy maju mierny nadych do zelena, este aj fotka, ktoru fotil profesionalny fotograf(portret). Tak isto aj niektore dokonca mnou neupravovane fotky maju cudne fadne farby, pricom fotky v PC su nadherne a maju sRGB. (happyfoto uvadza,ze je jedno ci maju sRGB alebo RGB)
Teraz neviem ci to bolo masovou vyrobou koli akcii alebo tie lepene A4 fotoknihy maju proste taku kvalitu. Jasne, ze som od toho neocakaval vela, ved je to len papier ale tak aj tak ma to zaskocilo... Dobuducna budem objednavat Deluxe, alebo papierovu a nebudem od toho ocakavat vela... a 17e za nu nedam.. pockam na akciu
K fotkam: fotky su tiez tmave... dokonca konkretna fotka vo fotoknihe je svetlejsia ako ta ista (data) 15x10cm fotka. ...
Co sa tyka panoram na celu stranu, tak su rozostrenim celkom v pohode, pri tej kvalite fotoknihy. Panorama na obale je trosku rozostrena, ale aj ich obal(na druhej fotoknihe) je rozostreny...
papier je fakt papiem mno..
Takze z mojej strany nie dobra skusenost umocnena rozmocenym balikom...
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa