Fórum » Tlač

Laminovanie ANO alebo NIE

romansolar
2011-09-23 10:11:12+02
Ahojte

rozmyslam o moznosti laminovania fotografii. Zaujima ma vasa osobna skussenost.

mam zaujem o tlac foto + laminovanie, popripade tlac na platno/dosku + laminovanie

Niektori su za, stalost farieb, ochrana proti skrabancom, proti vlhkosti, niektori su proti, vraj vysledny efekt po tlaci na kvalitny fotopapier sa straca. Degraduje sa vysledok. atd

Dakujem

miki33
2011-09-23 10:23:02+02
este by som sa spytal ake velkosti tlace? 20-30cm? 90-100? A laminovanie je dobra vec ak je sa vyberie kvalitne. Skus si pozriet kasirovanie. To je mozno zaujimavejsie ako iba laminovanie.

romansolar
2011-09-23 10:28:15+02
dakujem za odpoved, aky ma dopad velkost ponukaneho tovaru na to ci laminovat, aleo nie. Je laminovanie obmedzene po urcitu velkost? popripade, myslis na neumerne zvysenie ceny za laminovanie?

kasirovanie ma zaujima. Ako som pisal, laminovanie ANO,alebo NIE aj pri fotkach nakasirovanych.

dakujem za komentare

miki33
2011-09-23 10:47:44+02
príspevok od: romansolar
dakujem za odpoved, aky ma dopad velkost ponukaneho tovaru na to ci laminovat, aleo nie. Je laminovanie obmedzene po urcitu velkost? popripade, myslis na neumerne zvysenie ceny za laminovanie?

kasirovanie ma zaujima. Ako som pisal, laminovanie ANO,alebo NIE aj pri fotkach nakasirovanych.

dakujem za komentare
myslim ze ze to nema ziadny dopad na velkost, ale ja osobne by som si dal laminovat skor vacsie fotografie ako male. Dalsia prakticka vyhoda - velke fotografie zaramovaniaa zasklene su ovela tazsie ako laminovanie (kasirovani) + ram.

PeterMarek
2011-09-23 10:50:10+02
Ahojte

rozmyslam o moznosti laminovania fotografii. Zaujima ma vasa osobna skussenost.

mam zaujem o tlac foto + laminovanie, popripade tlac na platno/dosku + laminovanie

Niektori su za, stalost farieb, ochrana proti skrabancom, proti vlhkosti, niektori su proti, vraj vysledny efekt po tlaci na kvalitny fotopapier sa straca. Degraduje sa vysledok. atd

Dakujem
Laminovanie? Niekedy pomôže, málokedy uškodí ale väčšinou ho netreba

Lepšie raz vidieť ako 357x počuť - ak ste z BA - zastavte sa pozrieť ako to dopadne ak sa laminuje a kašíruje - aby sme tu nepáchali otvorene neplatenú reklamu - do čoho to nakoniec aj tak skĺzne tak pošlite bližšie otázky mailom/poštou tu na ePhoto

tadzesi
2011-09-23 10:54:51+02

dakujem za komentare
Niekto laminuje, niekto vobec. Mam rad leskle lamino ktore zvyrazni farby. Zalezi od poziadavok a osobnych preferencii.

Osobne ti viem zalaminovat foto do sirky 60cm, mat alebo lesk, dlzka podla potreby. Laminacia za studena Sorry za reklamu ...

romansolar
2011-09-23 12:32:02+02
dakujem za komentare

som bohuzial z KE cize nemozem sa zastavit Peter, hoci by som velmi rad. Dakujem vam za ponuku.

V KOsiciach som oslovil dve reklamne agentury, obe robia kasirovanie, ale ani jedna nerobi laminaciu.

Dostal som odporucanie na papier Ilford professional satin, 250, taktiez som pocul nazor, ze laminovanie "zabija" vysledny dojem z fotografie, ktora je vytlacena kvalitne na kvalitnom papiery.

PeterMarek
2011-09-23 12:42:48+02
dakujem za komentare

som bohuzial z KE cize nemozem sa zastavit Peter, hoci by som velmi rad. Dakujem vam za ponuku.

V KOsiciach som oslovil dve reklamne agentury, obe robia kasirovanie, ale ani jedna nerobi laminaciu.

Dostal som odporucanie na papier Ilford professional satin, 250, taktiez som pocul nazor, ze laminovanie "zabija" vysledny dojem z fotografie, ktora je vytlacena kvalitne na kvalitnom papiery.

V KE mám tiež zákazníkov ale riešime veci väčšinou na diaľku...

Ilford nie je zlý ale sú aj lepšie papiere (Hahnemuhle, Harman,...) záleží od individuálnych požiadaviek...

Laminovanie je úprava skôr pre rôzne reklamné materiály ako pre fotky ale záleží od toho v akom prostredí majú byť prezentované. No a samozrejme hlavne aká je "povaha" diela. V galériách veľa laminovaných fotografií nenájdete...

romansolar
2011-09-23 13:03:04+02
Dakujem za odpoved

stale zvazujem

total empty
2011-09-23 19:36:46+02
Dakujem za odpoved

stale zvazujem

V súčasnosti sú farby kvalitné,odolné voči UV a vode či vlhkosti, že nejak sa báť,že mi po roku dvoch vyblednú a zmenia odtieň je zbytočné.
Laminovanie môže spôsobiť nejakú vizuálnu zmenu alebo dodá lesk, ale nesmyslím si,žeby nejaké dobré fotky trebalo laminovať.
Laminovanie je skôr na vizitky, nápoj, lístky a tak.
Ja som už dával papier-plátno na dosku a potom prelakoval presvit.matným lakom, a vyzeralo to lepšie ako laminované.

keko
2011-09-23 20:00:19+02
príspevok od: total empty
V súčasnosti sú farby kvalitné,odolné voči UV a vode či vlhkosti, že nejak sa báť,že mi po roku dvoch vyblednú a zmenia odtieň je zbytočné.
Laminovanie môže spôsobiť nejakú vizuálnu zmenu alebo dodá lesk, ale nesmyslím si,žeby nejaké dobré fotky trebalo laminovať.
Laminovanie je skôr na vizitky, nápoj, lístky a tak.
Ja som už dával papier-plátno na dosku a potom prelakoval presvit.matným lakom, a vyzeralo to lepšie ako laminované.
Ano, a tomu sa hovori tekuta laminacia ...

total empty
2011-09-23 20:04:16+02
príspevok od: keko
Ano, a tomu sa hovori tekuta laminacia ...
Aká tekutá laminácia ? Si robiš srandu.

keko
2011-09-23 20:09:11+02
Handrovy papier laminovat? A naco potom tie prachy za drahy matny papier? Matny laminat nie je to iste, ako matny papier.
Som zastancom laminacie. Ale odtial-potial. Tazko laminovat originaly. Zato pekne velke foto do kaviarne laminovat treba.
Pravdu povediac, digitalna tlac sa zacala laminovat len nedavno a tak len nedavno vznikli specialne laminaty na tento ucel navrhnute. Volaju sa DIGITAL laminat ... Vacsina laminatov je vhodna na ofset.
Chcel som este, ze ink-jet najviac trpi na abraziu a tak je jeho laminovanie predlzi zivot viac, ako takej fotografii

keko
2011-09-23 20:14:53+02
Aká tekutá laminácia ? Si robiš srandu.
Si od fachu? Lebo ja tekutu laminaciu pouzivam. Byva dvojzlozkova, alebo jednozlozkova - moja oblubena. Ide o disperziu specialneho cireho polymeru. Rozotiera sa valcekom alebo stetcom. Donedavna som fotoplatno takto vylepsoval, kedze platna boli vacsinou matne, kontrast sa vylepsil a cierna ztmavla ... V sucasnosti pouzivam Fredrix leskly a ten ma taky kontrast, ze nemusim vobec nic.
Ak pouzivas lak, tak ide vlastne o to iste, iba ze nikdy nevies, ako budu chemicky reagovat farby s tym, co na to natries.

total empty
2011-09-23 20:32:54+02
Si od fachu? Lebo ja tekutu laminaciu pouzivam. Byva dvojzlozkova, alebo jednozlozkova - moja oblubena. Ide o disperziu specialneho cireho polymeru. Rozotiera sa valcekom alebo stetcom. Donedavna som fotoplatno takto vylepsoval, kedze platna boli vacsinou matne, kontrast sa vylepsil a cierna ztmavla ... V sucasnosti pouzivam Fredrix leskly a ten ma taky kontrast, ze nemusim vobec nic.
Ak pouzivas lak, tak ide vlastne o to iste, iba ze nikdy nevies, ako budu chemicky reagovat farby s tym, co na to natries.
To akože epoxidové viaczložkové laky,alebo niečo také ?
-O tom to je,že musíš vedieť na akú farbu aký lak použiť,aké rozpúšťadlo.
Ale vždy to krajšie ukáže ako laminácia-vtom sa zhodneme.
Skúšal som aj napúšťať terpentínom a potom pretrieť nitroceluózovým lakom-farby ostali ako navždy mokré-aj po roku. Ale to sú len moje chemické experimenty.

total empty
2011-09-23 20:41:32+02
Handrovy papier laminovat? A naco potom tie prachy za drahy matny papier? Matny laminat nie je to iste, ako matny papier.
Som zastancom laminacie. Ale odtial-potial. Tazko laminovat originaly. Zato pekne velke foto do kaviarne laminovat treba.
Pravdu povediac, digitalna tlac sa zacala laminovat len nedavno a tak len nedavno vznikli specialne laminaty na tento ucel navrhnute. Volaju sa DIGITAL laminat ... Vacsina laminatov je vhodna na ofset.
Chcel som este, ze ink-jet najviac trpi na abraziu a tak je jeho laminovanie predlzi zivot viac, ako takej fotografii
Z atrementky fotka 20x30 cm, z Epson a tie ich original " zvieracie" náplne vydržia všetko a veľmi dlho.100% resistentné voči vode a pár rokov (že vraj až storočie) aj voči UV.
Laminované fotky už nevyzerajú tak pekne, iný lom svetla na fólií, a tá môže časom zažltnúť.

keko
2011-09-23 20:54:59+02
To akože epoxidové viaczložkové laky,alebo niečo také ?
-O tom to je,že musíš vedieť na akú farbu aký lak použiť,aké rozpúšťadlo.
Ale vždy to krajšie ukáže ako laminácia-vtom sa zhodneme.
Skúšal som aj napúšťať terpentínom a potom pretrieť nitroceluózovým lakom-farby ostali ako navždy mokré-aj po roku. Ale to sú len moje chemické experimenty.
Nie epoxyd. Pisem, ze disperzia polymeru, teda presnejsie - vodna disperzia. Druha zlozka byva nejaka, co vytvrdzuje, nikdy som nepouzil. Vsetko vacsinou vyrobky z USA, cena cca 40 EUR za 1kg.
A to vsetko preto, aby to s farbou nereagovalo. Chapes, ty chemik?

keko
2011-09-23 20:59:55+02
Z atrementky fotka 20x30 cm, z Epson a tie ich original " zvieracie" náplne vydržia všetko a veľmi dlho.100% resistentné voči vode a pár rokov (že vraj až storočie) aj voči UV.
Laminované fotky už nevyzerajú tak pekne, iný lom svetla na fólií, a tá môže časom zažltnúť.
Skus zavesit niekam do prievanu. Nebudes sa stihat cudovat ... Neskutocne tenka vrstvicka farby osucha prach okolo lietajuci. S tym UV by som az taky 100 rocny nebol
Laminovat fotku je asi naozaj zverstvo. Ale laminovat matny ink-jet je zverstvo este vacsie.
Ten terpentin je dobry napad. S Fedorom Nemcom si mozete podat ruky. Po tom, co na svoju fotografiu vyleje cele farby laky, tak este aplikuje platkove zlato. Myslim, ze jeho fotografie su kryte zlatom. Mozno preto ich za EURa nepredava

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()