Fórum » Tlač

Tlac foto pre klienta, AKO, KDE ?

romansolar
2011-09-23 10:23:33+02
ahojte

zaujimaju ma vase skusenosti s tlacou fotografii pre klientov.

Aka forma? mokra forma fotolab?
Vyuzit lokalne studio, alebo sluzby XLPOSTER a obdobnych?
Kasirovanie, ano, nie?

jedna sa o fine art photography,.zasielanie je worldwide

dakujem

PeterMarek
2011-09-23 10:55:50+02
príspevok od: romansolar
ahojte

zaujimaju ma vase skusenosti s tlacou fotografii pre klientov.

Aka forma? mokra forma fotolab?
Vyuzit lokalne studio, alebo sluzby XLPOSTER a obdobnych?
Kasirovanie, ano, nie?

jedna sa o fine art photography,.zasielanie je worldwide

dakujem
Hmm. Ďalšia zvláštna otázka... Od niekoho kto chce tlačiť "fine art" by som ju nečakal. Popíšte konkrétnejšie o čo ide lebo toto sú trochu zmätočné požiadavky a predstavy. Ak sa bavíme o "fine art" fotke a nejakej jej highend tlači tak sa bavme o materiáloch ako Hahnemuhle, Harman,... a zabudnime na laminovanie + výrazne uvážme kašírovanie. Fine art tlač by mala mať primerane kvalitnú adjustaciu minimálne na úrovni Nielsen rámov...

Aké formáty? Mokrá fotka je mokrá fotka ale má svoje limity čo sa týka rozmeru...

No a na aký účel? Nerád by som tu niekomu zdrama konzultoval jeho biznysplán

romansolar
2011-09-23 12:24:02+02
ahoj,dakujem za odpoved.

v ziadnom pripade nemam zaujem konzultacie zdarma. Ak mas ten pocit, tak samozrejme pochopim ak nebude odpoved.

mrzi ma, ze moje otazky su metuce, forum beriem ako moznost ziskania informacii, do buducna verim, ze budes menej prekvapeny.

fine art, som uviedol preto, pretoze moje zameranie je prave fineart (romansolarphotography.com). Nemal som na mysli highend tlac, nakolko neviem o co sa jedna. dakujem za info, mozem dostudovat.

Verim, ze aj fineart photography moze existovat bez Nielsen ramov.

Mna zaujima hlavne ci zvazovat online obchody ako XL poster a lokalne reklamky pre tlac fotografii pre zaujemcov o kupu. Ak netlacim fotografie doma, kde hladat vhodne miesto pre tlac?

preco laminacie nie? a preco zvazime kasirovanie? prosim o dodovodnenie ak je to mozne

bikemartin
2011-09-23 12:36:23+02
ahoj,dakujem za odpoved.

v ziadnom pripade nemam zaujem konzultacie zdarma. Ak mas ten pocit, tak samozrejme pochopim ak nebude odpoved.

mrzi ma, ze moje otazky su metuce, forum beriem ako moznost ziskania informacii, do buducna verim, ze budes menej prekvapeny.

fine art, som uviedol preto, pretoze moje zameranie je prave fineart (romansolarphotography.com). Nemal som na mysli highend tlac, nakolko neviem o co sa jedna. dakujem za info, mozem dostudovat.

Mna zaujima hlavne ci zvazovat online obchody ako XL poster a lokalne reklamky pre tlac fotografii pre zaujemcov o kupu. Ak netlacim fotografie doma, kde hladat vhodne miesto pre tlac?

preco laminacie nie? a preco zvazime kasirovanie? prosim o dodovodnenie ak je to mozne

highend - špičkový, vysokokvalitný

romansolar
2011-09-23 12:40:47+02
dakujem za preklad, ten zvladnem.

Tazsie je najst parametre pre taketo pomenovanie. co vsetko musi byt splnene aby sa dana tlac zaradili medzi highend

blasi
2011-09-23 12:44:06+02
ahoj,dakujem za odpoved.

asi velmi neporadim,
ale moj nazor je, ze fotograf by sa mal vediet rozhodnut sam na aky format, material vytlaci svoju fotku, na ktorom materialy vyznie jeho fotka tak ako si to on predstavuje. Do toho by asi zakaznik nemal zasahovat.
Takyto biznis mozes spravit aj tak, ze vytlacis fotku tam kde je zarucena vysoka kvalita a zakaznikovi das len foto a ostatne nech si vybavi. Bud takto alebo ten prvy pripad. Moj nazor.

PeterMarek
2011-09-23 12:47:08+02
ahoj,dakujem za odpoved.

Neriešme pojmy. To by bolo na dlho. Ak sa jedná o fotku ktorá sa predáva za XXX - X.XXX -XX.XXX €/USD tak by som považoval za neslušné/nemiestne laminovať ju a kašírovať na nejakú dosku. Volil by som cestu - kvalitný papier+Nielsen rám s paspartou. So sklom alebo bez (ale určite nie s antireflexným sklom)

Ak je to niečo za XX€ tak je +/- úplne jedno ako sa to vyrobí lebo cena to aj tak devalvuje na úroveň posteru z IKEA...

romansolar
2011-09-23 12:56:26+02
fotku za X.XXX ani z XXX by som v ziadnom pripade nekasiroval, ani nelaminoval. Ak by som predaval taketo fotky, myslim, ze by sme neviedli diskusiu na fore.

Cize pochopitelne spadam do kategorie XXX. Verim, ze cena to nedevalvuje na uroven ktoru ste spomenuli. Myslim, ze to su extremne nazory, ktore ma nikam neposuvaju, ani nic neriesia.

aj tak dakujem Peter, skusim nacerpat dalsie info co dalej, u vas by to koncilo aj tak iba plagatom IKEA

romansolar
2011-09-23 12:56:59+02
spadam do kategorie XX samozrejme. Preklep.

PeterMarek
2011-09-23 13:31:51+02
spadam do kategorie XX samozrejme. Preklep.
To ale zabudnite na "fine art" lebo výrobné náklady budú tak vysoké, že do XX sa nezmestíte...

dodo_bb
2011-09-23 13:41:07+02
Veľmi kvalitnú klasickú fotocestu robí fotoštúdio Antal vo Fiľakove, robia aj rámovanie a pasportizáciu na veľmi slušnej profi úrovni. Na internete majú stránku. Keďže som zatiaľ len na úrovni 0 až X € a navyše jemné umenie nerobím, viac Ti poradiť neviem
Trošku aj mňa zarazilo, že všetky Tvoje fotky na stránke majú anglické názvy (to bude asi ten worldwide trh) a nevieš čo je highend výstup...

romansolar
2011-09-23 14:13:39+02
dakujem za reakcie,

preco tu kazdeho nieco mrzi?

@Dodo

ak mam stranku po anglicky, to ihned musi znamenat, ze viem co vsetko sa skryva za high end vystupom? Ak to vies dodo, rad sa dozviem nieco nove.

Mozno vam to robi dobre podpichovat, to jedine co ste si z navstevy zobrali je anglictina? to je skoda

@PEter, stale sa nerozumieme, ja som uvadzal FineArt ako styl fotografie, moze moja tvrorba byt predsa fine art photography a nemusim ju tlacit. Alebo Fine art photography sa stava az ked je v rame nielson?

bikemartin
2011-09-23 15:08:33+02
dakujem za reakcie,

preco tu kazdeho nieco mrzi?

@Dodo

ak mam stranku po anglicky, to ihned musi znamenat, ze viem co vsetko sa skryva za high end vystupom? Ak to vies dodo, rad sa dozviem nieco nove.

Mozno vam to robi dobre podpichovat, to jedine co ste si z navstevy zobrali je anglictina? to je skoda

@PEter, stale sa nerozumieme, ja som uvadzal FineArt ako styl fotografie, moze moja tvrorba byt predsa fine art photography a nemusim ju tlacit. Alebo Fine art photography sa stava az ked je v rame nielson?
Roman, diplomaticky povedané - vrať sa na zem, myslím, že Landscape Fine Art Photography z tvojho webu na odbyt nepôjde, ostatné som nepreklikal.....

Fotoantal vo Fiľakove, čo spomína dodo_bb, môžem odporučiť tiež. Navštív, uvidíš po stenách možnosti tlače, kašírovania, rámovania.

yanoschick
2011-09-23 15:23:25+02
Fajnovy art, nefajnovy; budes to mat tazke. To som optimista...

TTL
2011-09-23 16:26:44+02
Ked ide o low-cost, vela ludi vystavuje aj predava fotky zo slusnych fotolabov. Laminacia urcite nie, na ramceky by som tiez zabudol - podla mna je lepsie, ak si ram poriesi klilent sam - aby sa vysledok hodil k nabytku, alebo aby mal zjednotene ramy na vsetkych dielach. Navyse ram predrazuje aj posielanie. Aj o dost drahsi fotografi posielaju fotky opatrne zrolovane - na velkych formatoch to ani inak velm inejde a klient moze chciet inu upravu.

Pripadne sa daju vyuzit rozne zahranicne sluzby, ktore vytlacia, poslu a zariadia aj preposlanie honoraru, to sa oplati napr. pri predaji do USA - ziadne posielanie zo SVK a usetrena praca.

Pri vyssich cenach sa treba obzerat inde.

keko
2011-09-25 20:32:40+02
To je fakt zaujimave. Denne sa stretavam s poziadavkou najvyssej akosti, ale cena zvacsa konci pri patkorune.
Tak ci onak tlac sa pohybuje niekde okolo 40 EUR za meter stvorcovy, pasparta byva casto drahsia, ram pr icene od 15 EUR za meter tak isto povacsine prevysuje naklady na tlac ...
FineArt, Ciclee a ine narocne techniky sa urcite nelaminuju, nekasiruju ani nedavaju do Euroclipov.
Zle sa to pocuva a chapem utok od autora tohto vlakna.
Podla mna je diskusia v tomto duchu na ePhote (inak s najcastejsie kladenymi otazkami tipu kde najlacnejsie) absolutne bezpredmetna.

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()