Fórum » Pokec

novacik na ephoto

buy-10
buy-10 2012-08-15 16:54:08+02
nazdarek, som tu uplne novy a neviem ako?co?preco?kde?sa pridavaju moje fotky, tak sa velmi ospravedlnujem ked som urobil niekde chybu. Velmi rad by som chcel pocut nazory na moje fotky, som vpodstate zaciatocnik, cize zvladne vsetky komenty ze kde som urobil chybu a podobne komenty, a velmi rad sa naucim lepsiemu fotografovaniu. Jedna moja ukazkova fotecka. Dakujem

quintes
2012-08-20 12:51:29+02
To bude zas nakladačka...

LastHit
2012-08-20 14:40:48+02
príspevok od: buy-10
nazdarek, som tu uplne novy a neviem ako?co?preco?kde?sa pridavaju moje fotky, tak sa velmi ospravedlnujem ked som urobil niekde chybu. Velmi rad by som chcel pocut nazory na moje fotky, som vpodstate zaciatocnik, cize zvladne vsetky komenty ze kde som urobil chybu a podobne komenty, a velmi rad sa naucim lepsiemu fotografovaniu. Jedna moja ukazkova fotecka. Dakujem

rasto.tn
2012-08-20 17:34:57+02
no tak tato je omnoho svetlejsia, vcom upravujes fotky?
Odpovede tvoje otázky vo fóre (aj tie, čo by si sa len chystal položiť) nájdeš na tejto stránke: http://fotoroman.cz/techniques2.htm Verím, že si ju kompletne prečítaš. PS: keď si vyhľadáš odpoveď v googli /v knižnici a knihách na nejaký foto problém, budeš si danú odpoveď omnoho viacej vážiť a pamätať (keďže si na to vynaložil úsilie), ako keď ti tu prítomní všetko naservírujú na podnose.

DanielDaniel
2012-08-20 20:04:09+02
bolo by dobré nejako obmedziť zakladanie tém napr. že prvú môže človek založiť až po mesiaci na fóre a podobne ps. ešte som ani jednu nezaložil a to som tu par mesiacov, nebolo treba však všetko tu je

LastHit
2012-08-20 22:27:52+02
príspevok od: DanielDaniel
bolo by dobré nejako obmedziť zakladanie tém napr. že prvú môže človek založiť až po mesiaci na fóre a podobne ps. ešte som ani jednu nezaložil a to som tu par mesiacov, nebolo treba však všetko tu je
Mozno ani nie obmedzit, staci pri pridani temy skontrolovat dobu zalozenia konta a ak, tak nech pred tym vyskoci popup okno kde budu oblubene otazky. Aky objektiv? Aky fotak? (vsetko v odstupnovani po 100 euro samozrejme ) a pod. ...a po nakliku na to co treba, fulltext vyhladavanie s milionom tem

buy-10
2012-08-21 13:13:51+02
jasnacka, jato vsetko chapem, budem viacej browsovat na ephoto, len ked clovek niekedy nema tolko casu na to... aj tak vam velmi pekne dakujem

PeterV
2012-08-21 13:18:25+02
jasnacka, jato vsetko chapem, budem viacej browsovat na ephoto, len ked clovek niekedy nema tolko casu na to... aj tak vam velmi pekne dakujem
Ked si na to nevies najst cas, co riesis? Kazdy sa venuje tomu, co ho bavi dostatocne velmi na to, aby si cas nasiel.

Inak prajem vela stastia a hlavne trpezlivosti. A ak tu toto vlakno este bude, tak by bolo celkom prima, keby si sem napisal tak o par mesiacov, ci ta to nepreslo - prajem, aby nepreslo.

Filip Bucher
2012-08-21 14:03:53+02
mohol by sa spravit niaky clanok pre novacikov... mozno...

pablob26
2012-08-21 16:39:31+02
Ja stale nechapem naco niekto komentuje temu ked len kriitizuje ,a neodpovie na danu otazku. Nie kazdy je zbehnuty v internete, hladani a nie vzdy najdete odpovede v Slovencine. Kazdy kto je,bol zaciatocnik hlada odpoved na vsetko: niekto nakupuje knihy,niekto sa proste prihlasi na nejake forum a pyta sa. Tu na nasom ephoto fore som zistil,ze bud sa tu urazaju navzajom fotografi alebo sa jednoducho odradzaju ludia od pouzivania fora,pytania sa. Ak sa vam zdaju otazky hlupe tak po precitani ju zavrite,nereagujem lebo ta jedna, dve rady sa tam stracaju. Ocakavam brutalnu kritiku na moj komentar ako je zvykom v nasich koncinach .
BUY-10 : ja som vzdy pouzival fora v anglictine a tie doporucujem, nie len to ,aj youtube a ujo GOOGLE ti da odpoved asi na vsetko v angline ale aj v cestine,slovencine. Dalej ak su peniazky na viac kup si knihy ktore mozes pouzivat cely zivot. K lepsiemu foteniu je len jedna osvedcena cesta a to fotit,fotit a fotit. ... dobre svetlo

Juraj-BN
2012-08-21 20:02:19+02
príspevok od: pablob26
Ja stale nechapem naco niekto komentuje temu ked len kriitizuje ,a neodpovie na danu otazku. Nie kazdy je zbehnuty v internete, hladani a nie vzdy najdete odpovede v Slovencine. Kazdy kto je,bol zaciatocnik hlada odpoved na vsetko: niekto nakupuje knihy,niekto sa proste prihlasi na nejake forum a pyta sa. Tu na nasom ephoto fore som zistil,ze bud sa tu urazaju navzajom fotografi alebo sa jednoducho odradzaju ludia od pouzivania fora,pytania sa. Ak sa vam zdaju otazky hlupe tak po precitani ju zavrite,nereagujem lebo ta jedna, dve rady sa tam stracaju. Ocakavam brutalnu kritiku na moj komentar ako je zvykom v nasich koncinach .
BUY-10 : ja som vzdy pouzival fora v anglictine a tie doporucujem, nie len to ,aj youtube a ujo GOOGLE ti da odpoved asi na vsetko v angline ale aj v cestine,slovencine. Dalej ak su peniazky na viac kup si knihy ktore mozes pouzivat cely zivot. K lepsiemu foteniu je len jedna osvedcena cesta a to fotit,fotit a fotit. ... dobre svetlo
Súhlasím. Na druhej strane by pomohlo i moderovane fórum. Na založenie témy sú tu iste pravidla.
Moderátor by tému hned zmazal a zakladatelovi by prišla napr. sprava:

"Dobry den, porusili ste pravidla pre zalozenie témy. Nájdete ich tu (link).
Po opatovnom porušení týchto pravidiel Vám bude blokovana možnosť
založenia novej témy po dobu 3 mesiacov.
Ďakujeme za pochopenie a respektovanie pravidiel portalu"

Nikto by sa nezavzdusnoval nad nazvom, obsahom novej témy.
Rovnako by mali byt prísnejšie premazavane vlakna od komentov vsevedov

DanielDaniel
2012-08-21 20:37:13+02
neberte to osobne ja som to len tak nadhodil ...

GHPArt-JurajHanakovič
2012-08-21 22:34:15+02
príspevok od: Juraj-BN
Súhlasím. Na druhej strane by pomohlo i moderovane fórum. Na založenie témy sú tu iste pravidla.
Moderátor by tému hned zmazal a zakladatelovi by prišla napr. sprava:

"Dobry den, porusili ste pravidla pre zalozenie témy. Nájdete ich tu (link).
Po opatovnom porušení týchto pravidiel Vám bude blokovana možnosť
založenia novej témy po dobu 3 mesiacov.
Ďakujeme za pochopenie a respektovanie pravidiel portalu"

Nikto by sa nezavzdusnoval nad nazvom, obsahom novej témy.
Rovnako by mali byt prísnejšie premazavane vlakna od komentov vsevedov
Dobrý návrh. Súhlasím...

Ku otázke zakladateľa témy - na fotkách začiatočníka je väčšinou toľko chýb, že nemá moc zmysel každú jednu vymenovávať furt a znovu dookola pri každej druhej fotke. Študuj študuj študuj. Na to je tu napr fotoškola. A keď začneš aplikovať nejaké postupy reálne do svojho fotenia tak potom tu daj fotku na kritiku. Tam už budeme môcť čosi aj pochváliť aj vytknúť na vylepšenie do budúcna.
Takto sa tu väčšina ľudí nad fakt začiatočníckou fotkou len pozastaví ale radšej ide hneď ďalej bez komentára lebo to nemá zmysel vypisovať čo všetko je zle (väčšinou všetko). Nič v zlom. Ja sám som stále len stredne pokročilý (v niektorých veciach a v niektorých stále začiatočník) takže ťa chápem.
Treba na sebe proste stále pracovať. Ale je tu hromada materiálov na naučenie a spôsobov ako sa zlepšiť ešte predtým než ti začnú ľudia dávať naozaj reálnu konštruktívnu kritiku na tvoje fotky.

Good luck, good light.
Peace

mrnousik
2012-08-22 00:47:30+02
príspevok od: GHPArt-JurajHanakovič
Dobrý návrh. Súhlasím...

Ku otázke zakladateľa témy - na fotkách začiatočníka je väčšinou toľko chýb, že nemá moc zmysel každú jednu vymenovávať furt a znovu dookola pri každej druhej fotke. Študuj študuj študuj. Na to je tu napr fotoškola. A keď začneš aplikovať nejaké postupy reálne do svojho fotenia tak potom tu daj fotku na kritiku. Tam už budeme môcť čosi aj pochváliť aj vytknúť na vylepšenie do budúcna.
Takto sa tu väčšina ľudí nad fakt začiatočníckou fotkou len pozastaví ale radšej ide hneď ďalej bez komentára lebo to nemá zmysel vypisovať čo všetko je zle (väčšinou všetko). Nič v zlom. Ja sám som stále len stredne pokročilý (v niektorých veciach a v niektorých stále začiatočník) takže ťa chápem.
Treba na sebe proste stále pracovať. Ale je tu hromada materiálov na naučenie a spôsobov ako sa zlepšiť ešte predtým než ti začnú ľudia dávať naozaj reálnu konštruktívnu kritiku na tvoje fotky.

Good luck, good light.
Peace
s tymto s tebou plne suhlasim, a hlavne v jednej veci, kolega mi ako zaciatocnikovi povedal, ze mam foto davat na kritiku, davala som, a vacsinou nic, tak sa stazujem, ze nic, a on ze asi ludi nena..ala... ja som si len v duchu povedala, ze len nemali chut pisat zoznam, co je zle

GHPArt-JurajHanakovič
2012-08-22 00:58:02+02
príspevok od: mrnousik
s tymto s tebou plne suhlasim, a hlavne v jednej veci, kolega mi ako zaciatocnikovi povedal, ze mam foto davat na kritiku, davala som, a vacsinou nic, tak sa stazujem, ze nic, a on ze asi ludi nena..ala... ja som si len v duchu povedala, ze len nemali chut pisat zoznam, co je zle
Aj žiadna kritika je kritika Ono to vždy o čomsi svedčí - buďto je fotka taká zlá, že ľudia ju radšej ani nekomentujú alebo je to proste šedý priemer, ktorý moc nevyniká pričom nemusí byť nutne zlá. Už je na človeku aby sa na svoju prácu pozrel objektívne s odstupom a odpovedal si na to, ktorý prípad je to teraz

buy-10
2012-08-22 13:31:15+02
príspevok od: pablob26
Mas velku pravdu, fotenie ma dost ze bavy, mam stoho radost, a nikdy som nepochopil preco ludia zacnu hned na vsetko nadavat, kritizovat a to len preto ze si zaciatocnik, a nepriamo ti davaju naznak aby si sa vykaslal na cele fotenie, to som fakt nikdy nepochopil ale nikdy som na to nereagoval niako... jasnacka, knizky nakupene, aj google ked treba... veed hned ako je cas, tak bezim von nieco pofotit, a hrajem sa stym fotacik, pytam sa ludi ktory uz niaku tu peknu fotku maju odcvaknutu... a preto som chcel aj sem hodit jednu fotku nech viem nazory aj na inete, nie len blizkych kamaratov atd... takze plne stebou suhlasim... a dakujem za rady

Strana 2 z 2

Inzercia