Fórum » Pokec

Foto Databaza

Luu
2012-08-27 03:25:17+02
Konecne som si uz kupil svoj prvy digitalny fotak lenze sa stalo to ze sa toho nakopilo toho tolko ze stracam nad tym kontrolu a prehlad. Zisla by sa niaka databaza uz som si nieke vyhliadol len sa chcem spytat ake pouzivate vy? alebo dasa to az bez toho? jak to mate vy usporiadane, lebo mam vela inych formatov ...RAW z tych mam len par ale neviem ci bude fotit do raw zda sa to prakticke ale dost to bere casu na PP potom mam jpeg z rawu, potom mam PS format a potom jpeg z PS samozrejme tie co sa my nepacia z toho mam len raw alebo len jpeg rovno z fotaku....aj tie by som rad zalohoval...mate niake rady? dakujem

Jubi
2012-08-27 09:19:23+02
Ahoj. Tak neviem aký máš foťák ale ja mám Nikon D50 čo je 6 megapixelov. A na fotenie napríklad akcie mi bohato stačí jedna dvoj gigová pamäťová karta (fotím do jpg+raw čo u tejto karty predstavuje asi 200 fotiek) ktorú po fotení skopírujem na harddisk a následne si priečinok označím dátumom čo mi zaručuje chronologické usporiadanie a samozrejme hneď za dátum dopíšem o čo sa jedná (napr. Oslava_narodenín, alebo futbalový zápas ten a ten). Je to možno primitívny spôsob ale zatiaľ mi vyhovuje. Mám jednotlivé priečinky rokov (2010, 2011, 2012). Neskôr sa keď si fotografie opäť pozerám viem presne čo kde mám. Nevydarené zábery sa snažím mazať už pri fotení. Kedysi som nafotil aj dve karty to jest 400 fotiek. Časom človek trocha viacej premýšla nad fotením a menej cvaká tak sa mi to zredukovalo na menej záberov.

Luu
2012-08-28 03:53:02+02
jasne ja som len zaciatocnik takze budem asi viac cvakat aj mna napadlo tak delenenie len enviem kam mam davat tie upravene kedze napriklad ked budem chciet pozriet moje najlepsie fotky tak budem musiet iz do kazdel zlozky a zasa ked napriklad pojdem len tak von a nafotim len 2 fotky tak budem mat zlozku z 2 fotkami a potom na dlasi den len ak nieco zasa len 2 a tak neviem....ale na zaciatok to myslim staci aj tak asi nemam cas ku kazdej fotke pisat koment a zaradenie ale casom urcite chcem databazu aby sa to lahsie udrziavalo...inak mam canon 60d co je 18mpx asi ale nejde my o velkost lebo mam 2 externe hhd takze to sa da.

Milstar
2012-08-28 05:45:45+02
Stiahni si Lighroom 4 skúšobnú verziu, a hlavne zožeň si knihu od Martina Eveninga Lightroom.
Tam najdeš všetky odpovede na tvoje otázky ako a kam ukladať fotky, ako ich triediť, prípadne hodnotiť. ja som ako začiatočnik začal s týmto programom a neľutujem. Je to dobry štartovací bod na ďalší rozvoj. Aj cena programu je dnes OK.

Luu
2012-08-31 03:03:16+02
príspevok od: Milstar
Stiahni si Lighroom 4 skúšobnú verziu, a hlavne zožeň si knihu od Martina Eveninga Lightroom.
Tam najdeš všetky odpovede na tvoje otázky ako a kam ukladať fotky, ako ich triediť, prípadne hodnotiť. ja som ako začiatočnik začal s týmto programom a neľutujem. Je to dobry štartovací bod na ďalší rozvoj. Aj cena programu je dnes OK.
lightroom uz mam ale velmi ho nepouzivam lebo som si zvykol velmi na da Photoshop a rychlejsie to upravim tam ...ale urcite vyskusam lebo neviem co vsetko ponuka lightroom pravdu povediac

LetajiciCestmir
2012-08-31 08:09:29+02
Katalogizovat to mozes v Lightroome a upravovat vo Photoshope. Lightroom ma priamo moznost "Edit in Photoshop".

Tono
2012-08-31 12:51:29+02
jednoznacne LR4, PS uz nebudes potrebovat. Mas archivaciu , kategorizaciu, upravy , tlac, export, , prezentaciu v jednom. Spomenuta kniha je super.

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()