Zdravím všetkých, keby ste náhodou nemali čo s voľným časom alebo mali chuť len tak blúdiť internetmi, dávam sem odkaz na môj nový fotoblog. Je ešte under construction, tak ma snáď za moju netrpezlivosť neukameňujete Každopádne sem budem pridávať nové fotky, zatiaľ sa dajú spočítať na prstoch rúk, ale tento rok už šetrím na DSLR, najskôr mi pribudne Pentax K-5 kým ho majú na skladoch a potom teda môžem začat s nejakou serióznejšou tvorbou. Odkaz na blog: http://vladoondrejovic.wix.com/photography Pozor, je vo formáte flash, pomalšie pripojenia môžu mať problém.
Ahoj, odporúčam hudbu vypnúť. Hudba ako súčasť webstránky je veľmi kontroverzný element. Je pravda, že môže dotvoriť atmosféru, ale to iba v tom prípade, že samotná hudba je kompatibilná s používateľom a hlavne keď mám pustenú vlastnú hudbu a otvorených 10 iných stránok, tak je veľmi nepohodlné hľadať v otvorených kartách kde sa mi zrazu tá hudba spustila. Inak celkom fajn, aj keď mi najprv nenapadlo zascrollovať dolu a podstatné elementy stránky sú na dolnej strane. Veľký obrázok na prednej strane je síce pekný, ale nemá žiadnu funkciu, napríklad preklikať sa do galérie. Ľavá strana je ale pritom klikateľná a po kliku sa nič nestane.
Stranka samo o sebe fajn, suhlasim hlavne s hudbou a menu s Michalom. Co sa technologie tyka tak to uz podla man fajn nie je. Flash na fotky NIE. Flash vo vseobbecnosti uz asi skor nie, v dobe HTML5 CSS3 ... A pre vysvetlenie preco FLASH nie a toboz nie na foto blog - google. Nezaindexuje ti fotky, nezaindexuje ti poriadne ani stranku a clanky. Stranka moze byt akokolevek super ked ju nenajdu pouzivatelia je na hojno. Tot moj skromny prispevok
Tiez nechapem preco si zvolil format flash, vidim ze si si "spravil" web pomocou wixu, tento server ma k dispozicii zdarma i html5 sablony tak si to prerob, flash je dnes OUT na taketo veci..
Akúkoľvek stránku, ktorá hraje vlastnú hudbu okamžite zavieram, bez ohľadu na obsah. Hudba na webe možno pred 8 rokmi. Teraz určite nie. A flash tiež nie.
keď to tu takto hodnotíte, tak môžete mrknúť aj na moju, čo som dal dokopy cez klikátka na nete, aspoň mi poviete, ako sa Vám to pozdáva z hľadiska netového návštevníka
Fajn, páči, aj s hudbou, tá sa dá predsa vypnúť. Tiež by som rád niečo také, ale to nie je moja parketa a aj keď ma to napadlo, zapadlo to prachom. Zase na niekoho kto nefotí som sa nechcel obracať. Čo je format flash a podobné veci, to som mimo. Ak môžem v tomto fóre otázku, vie niekto pomôcť ? ako na to ? pravda za úhradu. Napíšte do pošty. Belerog, prilepši si na zrkadlovku .
Ďakujem všekým za komentáre/kritiku. S tým flashom vás asi budem musieť sklamať, ale ostane to v ňom. Som príliš lenivý, alebo mám príliš málo času ktorý som ochotný obetovať na zmenu takeho rozsahu. Tak isto nehodlám do stránky investovať €, aj keď to je minimálna suma. Ešte tomu prepadnem a čo potom Som prvák na výške, mám iné starosti.
pocitovo veľmi príjemné, Samuel; obsah a úroveň zaujala; ponúknuta možnosť tlače vytvára akoby otvorenejší kontakt;
diky dušan, postupne to budem doplňovať, ešte to nie je celé, môžem len doporučiť weebly.com, pokiaľ chceš jednoduchú stránku, tak to je super a aj cena za rok je veľmi slušná, ja však možné to mať zadara bez veľkých obmedzení ako spomínal Cako, ja časom chcem svoju doménu, takže zaplatím, ale tá cena je prijateľná......
keď to tu takto hodnotíte, tak môžete mrknúť aj na moju, čo som dal dokopy cez klikátka na nete, aspoň mi poviete, ako sa Vám to pozdáva z hľadiska netového návštevníka
flash? -> NIE! je zastaralý zbytocne zatazuje web kodovat zdrojak? -> naco, ked to ide aj jednoduchsie!
odporucam kuknut si Joomla(odporucam tebe)Wordpress(ten pouzivam)Drupal atd ... donedavna som bol silnym zastancom kodovania zdrojaku vsetko som si robil sam pocnuc grafickym navrhom kodovanim optimalizovanim pre browsre a internetove databazy konciac ... trvalo to dlho bolo to neefektivne. Do tichto web builderov mas milion free veci uz vyrobenych a proste ich len nainstalujes/nauploadujes a funguju(ak nie vacsinou nie je problem dohladat riesenie alebo si proste najst nieco velmi podobne od ineho tvorcu) Co je uplne najhlavnejsie ... zacnes sa viac zaoberat obsahom a filozofiou webstranky nez jej samotnym kodovanim (ci uz vo wysiwyg alebo pracnym kodovanim riadkov). 99,9% z toho co potrebujes, vyriesis cez jednoduche GUI ...
P.S.: hudba sa mi paci ale odporucam nastudovat co to o skladbe webstranky ohladom psychologie navstevnika atd ... mas totiz len sekundu dve aby si zaujal navstevnika a hudba bola zaradena do tich najhorsich faktorov (napriek moznosti vypnut) pri ktorom ludia okamzite mackaju X a uz ich tam neuvidis ! najefektivnejsie menu je horny panel pozdlz logo umiestnuj vzdy v lavo hore velke pismena so zaujimavym titulkom a podstatne mensie s obsahom (donuti sa navstevnika sustredit na citanie) ale netreba s nicim prehanat .. v jednoduchosti je krasa ... tolko k rychlokurzu ako moze web fungovat
P.S.2: vsetko PODSTATNE nech vie navstevnik najst na prvej strane a nemusi to hladat a ked uz je to fakt nevyhnutne ze musi klikat nech to docieli jednym klikom
Nový fotoblog
Odkaz na blog:
http://vladoondrejovic.wix.com/photography
Pozor, je vo formáte flash, pomalšie pripojenia môžu mať problém.
www.samuelcengel.weebly.com
Ďakujem všekým za komentáre/kritiku. S tým flashom vás asi budem musieť sklamať, ale ostane to v ňom. Som príliš lenivý, alebo mám príliš málo času ktorý som ochotný obetovať na zmenu takeho rozsahu. Tak isto nehodlám do stránky investovať €, aj keď to je minimálna suma. Ešte tomu prepadnem a čo potom
www.samuelcengel.weebly.com
kodovat zdrojak? -> naco, ked to ide aj jednoduchsie!
odporucam kuknut si Joomla (odporucam tebe) Wordpress (ten pouzivam) Drupal atd ...
donedavna som bol silnym zastancom kodovania zdrojaku vsetko som si robil sam pocnuc grafickym navrhom kodovanim optimalizovanim pre browsre a internetove databazy konciac ... trvalo to dlho bolo to neefektivne.
Do tichto web builderov mas milion free veci uz vyrobenych a proste ich len nainstalujes/nauploadujes a funguju (ak nie vacsinou nie je problem dohladat riesenie alebo si proste najst nieco velmi podobne od ineho tvorcu)
Co je uplne najhlavnejsie ... zacnes sa viac zaoberat obsahom a filozofiou webstranky nez jej samotnym kodovanim (ci uz vo wysiwyg alebo pracnym kodovanim riadkov). 99,9% z toho co potrebujes, vyriesis cez jednoduche GUI ...
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa