Fórum » Pokec

HAPPYFOTO? NIKDY VIAC!

Zdeno Bekeš
Zdeno Bekeš 2012-12-18 14:08:29+01
V predvianočnom čase ma napadlo dať do firmy Happyfoto vyrobiť pár kalendárov “pod stromček“ pre rodinu a známych. Objednal som si konkrétne 8 ks formátu A4 za cenu cca 11 € za kus. Nečakal som zázraky, ale zopár som ich v súvislosti s uvedenou firmou neskôr zažil. Napriek tomu, že som dal kalendáre vyrobiť v dostatočnom predstihu (7.12.2012), ich výroba a doručenie trvalo akosi dlhšie ako sa píše v ich "tutoriáloch". Nevadí, idú Vianoce, asi majú viac práce, povedal som si. Aké však bude moje prekvapenie keď si po 10 tich dňoch kalendáre konečne vyzdvihnem na pošte ma ani vo sne nenapadlo. Namiesto objednaných a zaplatených 8 ks ma v balíku čakali len kusy 2 Hneď som volal do HF a dúfal, že mi vec nejako vysvetlia a že sa rozumne dohodneme. Buď tie zvyšné rýchlo vyrobia a expresne pošlú, alebo vrátia peniaze. Telefonicky sme sa nedohodli a príčina ostala záhadou. Pre riešenie veci to zodpovedná pani chcela mailom. Poslal som teda mail. Nič. Neskôr som volal, vraj mail neprišiel a keďže som sa stále dožadoval vrátenia peňazí alebo kalendárov, zložila mi telefón. Písal som teda mail druhý, trošku "razantnejší".Ten “prešiel“. Bol som zvedavý ako to skončí, a dúfal som, že nie mojim darčekom pre HF vo výške viac ako 60 €.
Nakoniec som sa dožil ospravedlnenia od HF a oznámenia že mi chýbajúce kalendáre dodajú.
Nenapísali však kedy. Keď som to ešte z posedných síl skúšal zistiť, uistili ma len, že do Vianoc určite nie.
Máte podobné skúsenosti s Happyfoto aj vy? Ako by ste riešili vzniknutú situáciu? Dúfam že ide o ojedinelý prípad, no ja už svoj názor nezmením: Happyfoto? Nikdy viac!

total empty
2012-12-18 20:39:39+01
príspevok od: lowenature
Asi štandard postup, klasika. Mňa zasa pekne vytáčali zásielkové služby, vždy otvorený roztrhnutý balík. Našťastie tovar kompletný. Napriek tomu už radšej slovenská pošta.
Slovenská pošta má svojích kurierov-zásielkovú službu,ktorá ti tovar doručí až do spálne a môžeš si ho hneď skontrolovať,prípadne reklamovať. Baliky už na pošty nechodia.

kukacek
2012-12-18 20:50:38+01
príspevok od: lowenature
Asi štandard postup, klasika. Mňa zasa pekne vytáčali zásielkové služby, vždy otvorený roztrhnutý balík. Našťastie tovar kompletný. Napriek tomu už radšej slovenská pošta.
kámo dávaj si bacha . Pracovníci týchto kuriérskych služieb boli viac krát nachytaní pri "šmírovaní" balíku ujovi kradli veci čo si objednával zo sportdirect.com, našťastie ich našiel, že ich zamestnanec jednej tejto služby predáva na internete zvyšok si vieš predstaviť

atariak
2012-12-18 21:37:58+01
príspevok od: total empty
Slovenská pošta má svojích kurierov-zásielkovú službu,ktorá ti tovar doručí až do spálne a môžeš si ho hneď skontrolovať,prípadne reklamovať. Baliky už na pošty nechodia.
nie vzdy, iba ked sa jedna o zasielky prvej triedy (ergo si za to niekto priplatil, tusim okolo 80 byvalych korun), vtedy robia rozvoz. ostatne baliky riesia zltym listkom "mimo rozsah dorucovatelskej sluzby" a rac sa unuvat na postu. zltym listkom sa riesia aj vsetky bezne baliky post zo zahranicia (royal mail, deutche post/dhl atd...)

pedro81
2012-12-18 22:39:15+01
príspevok od: juve16
ok, ale ked napriklad objednam elektroniku cez eshop, pride mi kurier, mam pravo najprv pozret ci nie je poskodeny obal, mam pravo rozbalit a pozret obsah a az potom zaplatit, ak nieco nie je ok, tak nezaplatim a poslem to tam, odkial to prislo...
ale odbocujeme od temy
pokial viem mas pravo rozbalit pred kurierom po zaplateni a v pripade nezrovnalosti spisat reklamaciu priamo na mieste s kurierom ako svedkom

photographer-jolly
2012-12-19 07:13:01+01
príspevok od: pedro81
pokial viem mas pravo rozbalit pred kurierom po zaplateni a v pripade nezrovnalosti spisat reklamaciu priamo na mieste s kurierom ako svedkom
Samozrejme sa rozbaluje až po zaplatení. Máš pravdu.

Majte sa!

photographer-jolly
2012-12-19 07:14:50+01
riesilo sa to tu s s udajnym objektivom, ked boli namiesto objektivu v baliku tehly....
samozrejme ze mas pravo si tovar pozret, ako kazdy iny, ako elektroniku atd a az potom zaplatit
Určite nie. Pošta ti nedovolí balík rozbaliť pred zaplatení. Môžeš ho akurát neprevziať.

Majte sa!

Zdeno Bekeš
2012-12-19 07:38:03+01
a vyfakturovane si mal 8 kusov?
na prvy pohlad pri preberani balika od postara resp na poste si to mal otvorit a po zisteni nezaplatit a neprebrat.. Je zrejme, ze balik s 8 kalendarmi vyzera inak ako s dvomi.
A k tomu casu dodania, to je normal. Dal som si u nich 3.12. tiez robit kalendare, a prisli 14.12., nastatie v poriadku.
Co sa tyka komunikacie s reklamaciou, osobne som sice neriesil, ale znama riesila kvalitu resp. nekvalitu fotoknihy, uznali jej to a vyrobili novu a staru nechali, takze mala kvazi dve. Takze ochota bola to riesit.
Jasné, faktúra na 8 ks. Preberala to priateľka, ale aj ja by so to prebral kľudne. Vianoce, zhon, na pošte šora, boli sme radi že z tade padáme. Dokonca som si pozrel kalendár doma, vravím ujde (ale nic moc, za tie peniaze tak akurát) a reku pozriem ďalšie, či sú aspoň rovnaké.. Až vtedy som zistil že už tam je len 1 ks. Mňa prekvapila hlavne ta neochota vec riešiť a neschopnosť sa v prvom rade ospravedlniť. Do fóra soto pridal hlavne pre tých, ktorí nemajú čas a chuť na podobné zbytočné patálie..

netmouse
2012-12-19 07:45:19+01
príspevok od: photographer-jolly
Určite nie. Pošta ti nedovolí balík rozbaliť pred zaplatení. Môžeš ho akurát neprevziať.

Majte sa!
a to je chybna predstava, podla zakona mas pravo balik pred zaplatenim rozbalit a skontrolovat ... to ze sa nechavame ukecat pracovnickami na poste, ze sa to nesmie, ze na to nie je cas, zo zakona mas na to pravo a ked im riadne vynadas tak ti to dovolia, len sa netreba dat ... oni tam pracuju riadne k...y ....ale somari sme my kedze sa nevieme branit a mykneme pleciami

b.a.f.o.a.r.t.
2012-12-19 08:05:13+01
príspevok od: netmouse
a to je chybna predstava, podla zakona mas pravo balik pred zaplatenim rozbalit a skontrolovat ... to ze sa nechavame ukecat pracovnickami na poste, ze sa to nesmie, ze na to nie je cas, zo zakona mas na to pravo a ked im riadne vynadas tak ti to dovolia, len sa netreba dat ... oni tam pracuju riadne k...y ....ale somari sme my kedze sa nevieme branit a mykneme pleciami
tak tak rez a rubaj do krve tie postarske papule

Seemann Martin
2012-12-19 08:09:26+01
Moja osobná skúsenosť s Happy foto je obdobná...
ale nie s kalendármi.
Objednal som pre priateľku veľký hrnček... V náhľade som si vyhral pozadie a pridal tri foto.. Fajn. V kompe vyzeralo všetko OK. Balík došiel minulý týždeň, dodávku trafili načas ako písali. Doteraz bolo všetko v poriadku až pokým som balík nerozbalil...
Tak nechutne neostrú tlač som nevidel od žiadneho výrobcu hrnčekov. Ale vrchol bol taký, že jedna fotka ostrá, druhá neostrá a tretia doslova blato... to nevravím, že na najväčšej spoločnej foto bolo miesto krásnej oblohy niečo fľakaté fialové... horšie ako keby som to VGA mobilom fotil... a nie DSLRkou... No rozčúlil som sa dosť kvalitne...
Nemal som čas riešiť inak, lebo priateľka mala narodeniny o dva dni, tak som nabehol do miestneho šopu, kde robili takéto fičurinky... hrnček mi spáchali s potlačou do dvoch hodín, stálo ma to o 2€ menej ako celý balíček z Happy foto. A kvalita neporovnateľne na vyššej urovni, farebné prevedenie fotografii, presne ako som videl v kompe.
Priateľka teda dostala dva hrnčeky.... jeden používa v práci (ten lepší) a ten druhý (horší) si nechala doma a pije z neho čaj a vždy sa zasmejeme, ked z neho pije, akí sú rakúšania nedokonalí..
Poučenie Happy foto nikdy viac! A radšej podporím domácich výrobcov.
Howk!

Paladin25
2012-12-19 08:30:31+01
Mne sa podobná vec stala so shoppie.sk. Objednával som si odtiaľ tašku na foťák a MP3ku. Balík bol originálne zabalený ale bola v ňom len tá taška MP3 nikde. Samozrejme pri prebratí som zaplatil za obe. Našťastie kurier so mnou spísal reklamačný protokol a asi za mesiac som mal svoje peniaze za MP3 späť.

Azimut
2012-12-19 09:14:44+01
príspevok od: netmouse
Trieskaš. Musíš najprv zaplatiť,keď máš pochybnosti o obsahu balíka,tak otvoríš ho pred pracovníčkou pošty. No a keď tam bude napr. tehla,tak sa spíše zápisnica,peniaze pošta zadrží,Ty pôjdeš na políciu a keď sa dokáže podvod odosieľateľa, tak Ti budú peniaze vrátené. A na pošte nepracuju k...y, len tak mimochodom. Nadávaš na poštu,tak si len predstav,keby 10 ľudí pred tebou kontrolovali balíky...

hubertsvk
2012-12-19 13:23:36+01
FYI ...

Otvoriť balík môžete až po zaplatení
Dalo by sa podobným problémom vyhnúť tým, že adresát si balík rozbalí na pošte ešte pred zaplatením? Podľa Lisákovej to nie je možné. Pošta vydá zásielku – dobierku adresátovi až po uhradení dobierkovej sumy, ktorú stanovil odosielateľ.

„To znamená, že nie je možné, aby adresát otvoril zásielku predtým, ako je potvrdené jej prevzatie a uhradená dobierková suma. Navyše, podľa zákona zmluva o poskytnutí poštovej služby je uzatvorená s odosielateľom a vzniká vybratím zásielky, teda zásielka je až do dodania majetkom odosielateľa,“ uviedla.

Podľa jej slov Slovenská pošta nie je oprávnená zásielku otvárať. Výnimkou sú len presne stanovené prípady, kedy je podozrenie, že zásielka môže spôsobiť ohrozenie zdravia, poškodenia majetku a podobne.

Peniaze odosielateľovi stopnú
Ako ďalej upozornila hovorkyňa pošty, podanie reklamácie nie je dôvodom na okamžité vrátenie dobierkovej sumy, ktorú adresát uhradil, pretože pošta nie je oprávnená posudzovať obsah zásielky.

„Na základe rozhodnutia polície môže Slovenská pošta pozastaviť odoslanie vybratej dobierkovej sumy odosielateľovi. Každý takýto prípad sa rieši v spolupráci s políciou,“ uzavrela Bela Lisáková. V tomto prípade pošta uistila pani Máriu, že by sa jej mali peniaze vrátiť zhruba do troch mesiacov odo dňa, kedy sa udalosť stala.

Polícia radí ísť aj na obchodnú inšpekciu
Jana Karnišová, hovorkyňa KR PZ v Prešove, potvrdila, že na polícii treba podať trestné oznámenie. „Polícia v danej veci rozhodne podľa výšky škody, či ide o priestupok, alebo o trestný čin. Takéto prípady eviduje polícia v Humennom sporadicky,“ uviedla. Zároveň odporučila obrátiť sa aj na Štátnu obchodnú inšpekciu.

ZISTILI SME
V balíku môže byť aj kameň

Pošta nie je oprávnená posudzovať a skúmať obsah zásielky pri jej podaní ani pri jej dodaní. „V konečnom dôsledku by ho posúdiť ani nevedela. Nevieme posúdiť, či obsah zásielky zodpovedá tomu, čo si zákazník objednal. Napríklad, aj kameň môže byť za istých okolností normálnym obsahom zásielky, ak si ho vymieňajú zberatelia. V praxi nie je možné, aby adresát predtým, ako prevezme zásielku, ju otvoril a skontroloval si obsah. Mohlo by sa často stávať, že napríklad tovar síce zodpovedá objednávke, ale adresátovi sa nepáči. V tom prípade by Slovenskej pošte zostala otvorená zásielka, ktorú by musela vrátiť odosielateľovi na vlastné náklady,“ vysvetlila Bela Lisáková.

Čítajte viac: http://michalovce.korzar.sme.sk/c/6085003/v-baliku-prisla-namiesto-mobilu-len-atrapa.html#ixzz2FV3d5qPD

hubertsvk
2012-12-19 13:27:37+01
FYI ...

FAQ na posta.sk

Môžem skontrolovať obsah balíka pred uhradením dobierkovej sumy?

Nie. Balík pošta vydá až po uhradení dobierkovej sumy, ktorú stanovil odosielateľ pri jej podaní. Aby ste predišli nepríjemnostiam pri rozbaľovaní, ak máte pochybnosti týkajúce sa obsahu zásielky, odporúčame vám rozbaliť zásielku priamo na pošte ihneď po prebratí. V prípade zistenia poškodenia obsahu alebo iných nedostatkov obsahu máte možnosť s poštou spísať zápisnicu a podať reklamáciu.

janci319
2012-12-19 13:33:54+01
Chcem sa s vami podelit, objavil som pred par dnami velmi dobru fotosluzbu (http://memories.sk/ ). Fotografie som mal doma od za par dni (myslim ze 4) a ponukaju aj zaujimave variacie pri tlaci fotografii.

Co sa tyka sluzieb zakaznikom, este som sa s tak vysokou urovnou na Slovensku nestretol.

morseee1
2012-12-19 13:54:27+01
príspevok od: janci319
Chcem sa s vami podelit, objavil som pred par dnami velmi dobru fotosluzbu (http://memories.sk/ ). Fotografie som mal doma od za par dni (myslim ze 4) a ponukaju aj zaujimave variacie pri tlaci fotografii.

Co sa tyka sluzieb zakaznikom, este som sa s tak vysokou urovnou na Slovensku nestretol.
je to zvlastne ze sa chces s nami podelit o reklamu hned po zaregistrovani ..

Strana 2 z 2

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()