Dobrý den....už niekolko mesiacov robím cez tento soft 3D model na SOČ, ale stále nemôžem prísť na toto: Chcem nahrubo vložiť bod do 3D modelu, ak niekto pozná tento soft, tak možno vie, že sa body robia z fotiek, ale je miesto na objekte, ktoré nemám ani na jednej fotke...Takže či sa ten bod nedá len tak na hrubo vložiť do 3D zobrazenia, alebo či nieje na to nejaký trik.....napadlo ma tiež, že či sa dávložiť bod na priamku?....Za akúkolvek odpoveď ďakujem
Na vyhodnotenie bodu musí byť to miesto zobrazené najmenej na dvoch, skôr troch fotografiách a najlepšie na viacerých. To je základ priesekovej fotogrametrie. Pokiaľ to potrebuješ bez fotiek, dá sa to asi len tak, že hotový drátený model cez dxf prevedieš do nejakého externého editoru (vektorového) a bod tam skonštruuješ nejak od oka alebo z odhadnutých mier.... Inak body sa tam dajú vkladať aj nejak do definovanej roviny... Neviem presne, robili sme s ním už dávno, bol hodne nešikovný a prešli sme už na oveľa lepšie softwarové riešenia...
Na vyhodnotenie bodu musí byť to miesto zobrazené najmenej na dvoch, skôr troch fotografiách a najlepšie na viacerých. To je základ priesekovej fotogrametrie. Pokiaľ to potrebuješ bez fotiek, dá sa to asi len tak, že hotový drátený model cez dxf prevedieš do nejakého externého editoru (vektorového) a bod tam skonštruuješ nejak od oka alebo z odhadnutých mier.... Inak body sa tam dajú vkladať aj nejak do definovanej roviny... Neviem presne, robili sme s ním už dávno, bol hodne nešikovný a prešli sme už na oveľa lepšie softwarové riešenia...
Diky moc,...vyriešil som to nakoniec tak, že som si vytvoril bod najbližšie k tomu schovanému miestu a prepisovaním súradníc toho bodu som ho premiestnil na požadované miesto. Keby nespomeniete tú rovinu asi by ma to nikdy nenapdlo takto ........A mám ďalší problém: Mám vyvorený kruh a v ňom menší a chcem medzi nimi vytvoriť plochu (surface),aby som dostal taky prstenec, ale keď označím jeden kruh tak sa ten kruh vyplní plochou. Keď označím oba kruhy, tak vytvorím 2 prekrývajúce plochy....Skúšal som hádam všetky označenia pre vytvorenie surface (plochy, polygonu..) a nemôžem dojsť nato ako označiť dva kruhy na ten prstenec....riešením by bolo keby vytvorím množstvo bodov na kruhu, aby som dostal mnohouholník podobajúci sa kruhu, ale takých musím spraviť niekolko, a to sa mi moc nechce
Photomodeler
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa