Fórum » Pokec

Cestovanie na bicykli

okanom
okanom 2013-03-19 16:28:19+01
Ahojte vsetci snad ma neukamujete za mozno zbytocnu temu no rad by som sa s niekym podelil o par tipov...planujeme v lete viactyzdnovu cestu na bicykloch...ako by ste to riesili s fototechnikou?
Ak mate nejake zaujimave linky na ochranu techniky pri cyklistike bol by som rad...planujem vziat dve tela pre istotu canon 40D so 4mi baterkami , canon 500D s dvomi baterkami k tomu tamron 70-300, canon 50mm F1,8, canon 28-70 F3,5 - 4,5 a tamron 17-50 F2,8 mozno aj blesk s troma sadami bateriek...samozrejme nejaky lahky stativ...ako by ste to vzali vy? kedze na bicykli je relativne malo miesta...

PeCh
2013-03-19 21:18:38+01
Určite neber všetko. Ako ti radia, nechaj si len telá, baterky, statív a 17-50, 70-300. Budeš asi fotiť na vyššie clony a prekrývajúce sa ohniská ponesieš zbytočne.

Ja sa chystám na dva týždne do Kalifornie, poletím a potom prenajmem auto. Neplánujem si brať všetko. Jedno telo (5DM2) a dva objektívy 17-40 + 24-105. Silne uvažujem aj o 70-200, ale mám len 2.8IS, čo je na cestovanie celkom krava. Ešte keby tak 4IS, tak si ju zoberiem. Iba že by sa našiel niekto ochotný požičať (dočasne vymeniť 4IS za 2.8IS) .

Marek Vančo
2013-03-19 21:37:20+01
príspevok od: North510
Ahoj, ja ked berem zrkadlovku na cyklo tury berem to vzdy na chrbat, kvoli otrasom. A ako uz bolo spomenute ....urcite neber vsetko, nevyuzijes to. Ja osobne by som si vzal tamron 17-50 f2,8 a tamron 70-300 a stativ. Blesk asi moc nevyuzijes, keby nahodou mas interny. Ak budes mat moc techniky nebudes fotit a budes sa o to strasne bat. Ber do uvahy aj to ze mozes spadnut atp.
Co sa tyka ochrany techniky, vzdy si berem take tie sacky co maju hore pasik ktorym sa to da zavret. Urcite si ich zober viacero, ak by sa ti nieco roztrhlo alebo tak. Idealne je mat na ruksak "raincover" + tie sacky. Dalsia moznost je mat vodotesne kapsy
http://www.bikefun.sk/cyklotaska-spacakova-vodotesna-aj-ako-batoh-art313-id-305.html
ale ako hovorim, ja si to berem na chrbat kvoli bezpecnosti.
vodotesné tašky sú dobrá vec a spoľahlivé. Mám také. Jediná vec je že je k tomu tažší prístup. Treba to vždy odrolovať vybrať a znovu zarolovať a zacvaknúť.

Niesť batoch na chrbte na dlhé vzdialenosti je dosť nepríjemné. Človek sa potí, a ruky začnú postupne tŕpnuť, lebo nesu okrem tela aj batoh a okrem toho sa horšie prekrvujú kôli ramenám.

Osobne mám zlú skúsenosť s fotografovaním na bicykli. Človek keď je rozbehnutý, nechce sa mu zastavovať a všetko to rozkladať. Tak nakoniec spraví niekoľko fotiek keď je rozbalený. A je dosť uťahaný a roznerovaný (športovo, fyzické vypätie), takže sústrediť sa na fotografovanie už nie je také jednoduché. Ruky sa trasú, človek "zabudne chodiť, tak chodí tak čaptavo..."

jozkovicz
2013-03-19 22:03:50+01
príspevok od: Marek Vančo
vodotesné tašky sú dobrá vec a spoľahlivé. Mám také. Jediná vec je že je k tomu tažší prístup. Treba to vždy odrolovať vybrať a znovu zarolovať a zacvaknúť.

Niesť batoch na chrbte na dlhé vzdialenosti je dosť nepríjemné. Človek sa potí, a ruky začnú postupne tŕpnuť, lebo nesu okrem tela aj batoh a okrem toho sa horšie prekrvujú kôli ramenám.

Osobne mám zlú skúsenosť s fotografovaním na bicykli. Človek keď je rozbehnutý, nechce sa mu zastavovať a všetko to rozkladať. Tak nakoniec spraví niekoľko fotiek keď je rozbalený. A je dosť uťahaný a roznerovaný (športovo, fyzické vypätie), takže sústrediť sa na fotografovanie už nie je také jednoduché. Ruky sa trasú, človek "zabudne chodiť, tak chodí tak čaptavo..."
je to pravda .. nieco nafotis, prejdes nejaky km, dva a zrazu opat nieco zaujimave uvidis .. a stale menit objektivy, zastavovat, no neviem .. a ako pises, aj stracas tempo ... niekedy ked clovek slape do kopca, ma co robit sam so sebou .. ja prave na cykloturistiku planujem kupit 18-135 is . . jeden objektiv v prednej pootvorenej brasne a hotovo .. a ak aj toto bude vela, tak ked budu nazvys nejake peniaze, kupim kompakt .. na dokumentacne foto to moze v pohode stacit

JohnNewton
2013-03-20 07:27:19+01
príspevok od: zifoo
My s kamosom sme boli pred 2 rokmi na islande na bikoch, a bol som zbaleny dost na tazko
7D, 10-22, 24-70, stativ, filtre, baterky 3
Vsetko sa zmestilo do prednej nepremokavej tasky sport arsenal, stativ dozadu
(akurat sme ju mali este uchytenu gumickami do auta, co tlmilo narazy este lepsie)
jazdili sme aj po velmi zlych prasnych kamenistych cestach a uplne v pohode (ta taska ma make vyberatelne polstrovanie s priehradkami ako vo fotobrasni)
Pri tom sklone sedla budeš mať čoskoro problémi s plodnosťou alebo prostatou

Paulie
2013-03-20 07:51:27+01
príspevok od: JohnNewton
Pri tom sklone sedla budeš mať čoskoro problémi s plodnosťou alebo prostatou
Presne tak. Jeden kolega XC-ckar kvoli tomu skoncil pod nozom.

JohnNewton
2013-03-20 08:49:58+01
príspevok od: Paulie
Presne tak. Jeden kolega XC-ckar kvoli tomu skoncil pod nozom.
Tak že teraz máte miesto kolegu - kolegyňu

Paulie
2013-03-20 15:27:11+01
príspevok od: JohnNewton
Tak že teraz máte miesto kolegu - kolegyňu
...a ešte k tomu jakú škaredú!

Strana 2 z 2

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()