Tak dobre, zrataj si kolko zrniek je na takom 25x35mm policku filmu, kde kazde zrnko vie niest farebnu informaciu. To ze mas 16mpix snimac este neznamena, ze je to skutocnych 16mpix tie pixely sú rozdelene filtrom na RGBG a nasledne dopocitane na 16mpix. Bavme sa teraz o 100iso filme nie o 1600-ke, kde je zrno ako blcha
skus nejaku relevantnu studiu/experimenty na obhajenie tvojej teorie. vychadzam z osobnej skusenosti plus nejake tie podrobnejsie studie pri digitalizacii filmu (napriklad tuto: http://www.clarkvision.com/articles/scandetail/index.html).
s tym bayerovym filtrom vyznievas ako PR pre Foveon.
Medzi roznymi druhmi filmov mas obrovske rozdiely, mnohonasobne vacsie ako medzi digitalnymi snimacmi dnesnej doby. Diapozitiv ma napr. mizerny dynamicky rozsah na rozdiel od niektorych speci CB negativov, velkoformatovy film zase brutal rozlisenie, Niektore filmy rozne reaguju na rozne vlnove dlzky apod. Jedno tak, druhe onak. Rozlisenie je iba jedna z veci a popravde povedane, dnes uz vobec nie je velmi dolezite. Rozne filmy, rozne rozlisenie, este aj to zalezi od velkosti zrna. Toto ale nie je tema iba na vlakno, ale na celu knihu.
to mas pravdu, a ako to aj Karol povedal ze to o charakteristike obrazu Ale z digi clovek urobi vacsi obrazok na papier.
Ziaden. Nejde o rozlisenie ale o to ako fotka vyzera. Caro filmu je v nieco inom, ako v jeho rozliseni. Je to o charaktere obrazu. SPosobe zachytenia svetla, dynamickeho rozsahu, ako posobi filmove zrno... Je lepsi digital alebo analog? Neda sa povedat. Prave pre ich rozny charakter obrazu. Fotograf si moze vybrat techniku, ktora mu vyhovuje. Rovnako ako maliar, ktory sa rozhodne , ci bude krajinku malovat akvarelom alebo olejom. Tvoja otazka asi mala zniet, ci uz je digital tak dobry, aby mohol filmu konkurovat z hladiska kvality obrazoveho vystupu. Ano je, a uz davno.
Chces povedat ze full frame zrkadlovka moze konkurovat 4x5 fieldke s hladiska kvality vystupu? Dobre vediet. Ale ne. Nechcem flejmovat. Paci sa mi ako pises, vyzera to objektivne a este k tomu zrozumitelne. Kamarat mi na chvilku pozical D3ojku na hranie. Fotil som s tym v strasnej tme. Na film by som si moc neskrtol... Ale tam kde je svetla dost sa da s filmom kuzlit az az.
Fotím na film,aj na digitál,ale nikdy by som si nedovolil tvrdiť že sa 10-12Mpix s prehladom vyrovná Kinofilmu,kvalitnému....
fotil som na kinofilm. presiel som na stredny format lebo dostat porovnatelne vysledky z kinofilmu ako z dobreho digitalu dalo viac prace ako fotit na digital
fotil som na kinofilm. presiel som na stredny format lebo dostat porovnatelne vysledky z kinofilmu ako z dobreho digitalu dalo viac prace ako fotit na digital
Ja som mal možnost vidieť zvačšeninu z Kinofilmu 3x2m klasika,mokrou cestou,nie scan a následná tlač,tam 10-12 Mpix DLSR este nesiaha....
zrnitost fotiek
s tym bayerovym filtrom vyznievas ako PR pre Foveon.
Tvoja otazka asi mala zniet, ci uz je digital tak dobry, aby mohol filmu konkurovat z hladiska kvality obrazoveho vystupu. Ano je, a uz davno.
Dobre vediet.
Ale ne. Nechcem flejmovat. Paci sa mi ako pises, vyzera to objektivne a este k tomu zrozumitelne.
Kamarat mi na chvilku pozical D3ojku na hranie. Fotil som s tym v strasnej tme. Na film by som si moc neskrtol... Ale tam kde je svetla dost sa da s filmom kuzlit az az.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa