Fórum » Pokec

Phot Press

Gomezko
2011-05-31 12:45:07+02
Vedeli by ste mi poradiť kde sa dá zakúpiť resp. zhotoviť sivá vesta s nápisom PHOTO. Často používaná pri športoch. Hľadal som na internete ale nedopátral som sa k ničomu konkrétnemu.

Fatty
2011-05-31 12:52:29+02
spray+šablóna+vesta=photovesta

kecal
2011-05-31 13:13:47+02
príspevok od: Gomezko
Vedeli by ste mi poradiť kde sa dá zakúpiť resp. zhotoviť sivá vesta s nápisom PHOTO. Často používaná pri športoch. Hľadal som na internete ale nedopátral som sa k ničomu konkrétnemu.
no, takmer vždy sa fotovesta vydáva pri akreditácií ( alebo pri prihlásení sa predtým akreditovaného fotografa ) ... To je vecou usporiadateľa ( a jeho povinnosťou ) aby mal rozlíšené osoby v kategóriách : usporiadateľ, fotograf, zdravotná služba a podobne.

Dokonca ak to je čo len trošku dôležitejšie podujatie sú ešte vesty číslované a vydávané na meno ( aby sa vedelo keby niekto porušilpravidlá hry kto to bol ) + "preukazy" na šnúre.

Pri rizikových podnikoch ( trebárz preteky do vrchu ) dokonca ako fotograf podpisuješ vyhlásenie že zodpovedáš za škody spôsobené ( skús sa strčiť do dráhy autu ktorého šofér aby ťa "nezobral" vyletí z trate ) a si si vedomý nebezpúečenstva. Musíš aj ako fotograf dodržiavať pokyny usporiadateľa a si tam na vlastnú zodpovednosť ( keď ťa doláme auto nik za teba nezodpovedá a dokonca v tom momente ti neplatí ani bežná úrazová a životná poistka - na to pozor ! )

Inak si to neviem predstaviť, kde aký "majster" by pobehoval v priestoroch pre press , v zónach pre fotografov a podobne.

Marcel Rebro
2011-05-31 13:14:11+02
zozen si radsej taku ze POLICE ... s tou nepotrebujes ani press pass ... vackov ma habadej a daktora je aj kulkoodolna

Miro Bartánus
2011-05-31 13:17:57+02
príspevok od: Marcel Rebro
zozen si radsej taku ze POLICE ... s tou nepotrebujes ani press pass ... vackov ma habadej a daktora je aj kulkoodolna
Počul som, že takýchto budú zadarmo púšťať na koncert Stinga ;p)

kozakm
2011-05-31 13:19:10+02
D
Viz kecal - vestu vydává pořadatel akce a netiskne si ji každý fotograf sám.
A navíc každá akce má svoji vestu různých barev a provedení. Vesty navíc bývají doplněny visačkou, kterou je potřeba ukazovat...

Marcel Rebro
2011-05-31 13:19:30+02
príspevok od: Miro Bartánus
Počul som, že takýchto budú zadarmo púšťať na koncert Stinga ;p)
no neviem ci by som to riskol ... o balistickej ochrane proti Stingerom som zatial nepocul

kecal
2011-05-31 13:20:53+02
a ešte, tie šedé sú najzriedkavejšie, najčastejšie sa používajú ( z finančných a bezpečnostných dôvodov ) reflexné vesty ( oranžové, zelené )

Gomezko
2011-05-31 15:38:59+02
Používam vlastnú žltú reflexnú vestu. Zatiaľ čo som sa pohyboval po futbalových podujatiach ako Corgoň liga a pod. nebolo treba používať univerzálnu vestu pre každého fotoreportéra a taktiež niekedy je to výhoda mať vlastnú vestu lebo nie vždy majú usporiadatelia pri sebe dostatok viest a som radšej ak mám vždy pri sebe vlastnú ako nemať nič. Ale inak dik.

Otázka trocha od témy, kde na Slovensku sú pretekárske dráhy pre automobily na ktorých sa konajú preteky prípadne nejaké podobné (pre fotografa) adrenalínové športy ?

kozakm
2011-05-31 16:01:35+02
Používam vlastnú žltú reflexnú vestu. Zatiaľ čo som sa pohyboval po futbalových podujatiach ako Corgoň liga a pod. nebolo treba používať univerzálnu vestu pre každého fotoreportéra a taktiež niekedy je to výhoda mať vlastnú vestu lebo nie vždy majú usporiadatelia pri sebe dostatok viest a som radšej ak mám vždy pri sebe vlastnú ako nemať nič. Ale inak dik.

Otázka trocha od témy, kde na Slovensku sú pretekárske dráhy pre automobily na ktorých sa konajú preteky prípadne nejaké podobné (pre fotografa) adrenalínové športy ?
http://www.slovakiaring.sk/

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()