Fórum » Pokec

Prax s atelierovým svietením

nathalie-landon
nathalie-landon 2012-03-04 14:51:32+01
Dobrý deň sa praje
Chcela by som sa spýtať ohľadom praxe vo fotoateliéri. Potrebovala by som nejaké odborné výklady, pomoc so svetlom, veci z fotografickej rutiny od niekoho skúseného. Tento rok ma nezobrali výšku s vysvetlením že mám výborné koncepty ale zaostávam po technickej stránke, chystám sa to teda napraviť a doučiť sa čo sa dá. Mal by niekto záujem mi pomôcť? TT alebo BA. ďakujem

SK_8er
2012-03-08 09:34:47+01
príspevok od: lacikam
"tí, čo nevedia najviac na svete"? Súhlasím, takí nepomôžu...

Je lepšie ak sem prispievajú tí, čo "vedia najviac na svete"... namiesto "majstrov" - príspevkárov s očividnými gramatickými chybami a nelogickým slovosledom - "len aby som niečo napísal"...

Napríklad z témy o rýchlom výbere (kvôli cene) medzi C5D a C1D..

príspevok užívateľa : "SK_8er" - nepozeral som parametre, takze k teme asi neprispejem, som strasne lenivy takto po ranu, ma baaaad
(síce vytrhnuté z kontextu, ale vypovedajúce)

TOTO FÓRUM potrebuje prečistiť od podobných mudroškov.
Ak to p. Jozef Peniak bola podpora "majstra", tak sa čudujem. Pretože VY (a váš zamestnávateľ L.B.) na to doplácate.
jaka fajn reklama raz v zivote sem pridam odveci vetu, ktorou neporadim lebo s 5d a s 1d mkII nemam skusenosti a uz som prvy na zozname, cool keby sa pytal na nikon tak mu poradim aj po ranu :-P

k teme, atelierova foto sa neda naucit tak ze to dakomu budes hovorit/pisat, treba byt realne v atelieri .... mna tento zaner fotky zaujal aj ked nie najviac z fotografie, kupil som si preto 2 blesky a softbox, daku odrazku, cierny zaves a skusal som si rozne nasvietenia a blbosticky, neskor som si s jednym chalaniskom prerobil nasu garaz na atelier, kupili na polku 2 zableskove svetla a pozadia, kazdy mame este 2 blesky, cize dokopy ma kazdy ked potrebuje fotit 4 blesky, k tomu dake prislusenstvo a moze sa fotit a skusat
prva druha a stvrta, som ja co som experimentoval v izbe, 2 a stvrta je s jednym svetlom, prva je s 2mi bleskami a tretia je v atelieri len taka haluzacka, kamarat breaker

SK_8er
2012-03-08 09:36:50+01
príspevok od: Filip Bucher
Ľudia čo vedia všetko na svete, všetko videli, všetko ovládajú... Chceš naozaj povedať že to nechápeš? :/ ...sú to taký mudrlanti, ktorý ta presviedčajú o niečom čo si len okrajovo naštudovali a hovoria o tom ako keby to vymysleli....
Čo sa týka ďalšieho obsahu tvojich príspevkov, tak fórum aj portál je v poriadku, vládne tu taka domácka atmosféra takže občas sú tu aj nepodstatné príspevky, offtopicky, a úplne odbáčanie od témy. Nieje to úplne odborne zameraný portál, komerčnosť portálu vnímam aspoň ja na znesiteľnej a celkom štandardnej úrovni.
Nechcem tak isto konflikty vytvárať. Iba tak isto ako ty som vyjadril len svoj pohľad a názor. Oba aj tvoje príspevky aj môj terajší nemajú s témou nič spoločné a sú svojim charakterom práve také aké popisuješ že by nemali byť a ktoré sa ti nepáčia.
Čo sa týka Sk_8er neviem veľa krát som ho videl ľuďom pomôcť a poradiť. Takže naozaj asi vytrhnuté s kontextu alebo ako som písal vyššie vnímam tento portál tak viac domácky ako odborný, takže pochopiteľný offtopic.
dakujem za ocistenie mojho mena

bubu1687
2012-03-08 10:16:40+01
príspevok od: SK_8er
jaka fajn reklama raz v zivote sem pridam odveci vetu, ktorou neporadim lebo s 5d a s 1d mkII nemam skusenosti a uz som prvy na zozname, cool keby sa pytal na nikon tak mu poradim aj po ranu :-P

k teme, atelierova foto sa neda naucit tak ze to dakomu budes hovorit/pisat, treba byt realne v atelieri .... mna tento zaner fotky zaujal aj ked nie najviac z fotografie, kupil som si preto 2 blesky a softbox, daku odrazku, cierny zaves a skusal som si rozne nasvietenia a blbosticky, neskor som si s jednym chalaniskom prerobil nasu garaz na atelier, kupili na polku 2 zableskove svetla a pozadia, kazdy mame este 2 blesky, cize dokopy ma kazdy ked potrebuje fotit 4 blesky, k tomu dake prislusenstvo a moze sa fotit a skusat
prva druha a stvrta, som ja co som experimentoval v izbe, 2 a stvrta je s jednym svetlom, prva je s 2mi bleskami a tretia je v atelieri len taka haluzacka, kamarat breaker
dost pekne foto

SK_8er
2012-03-08 18:30:03+01
príspevok od: bubu1687
dost pekne foto
dakujem

Shooter
2012-03-08 18:51:50+01
príspevok od: SK_8er

Všetko čo povieš (napíšeš) môže byť použité proti tebe a nič si z toho nerob, ten kto pravidelne sleduje fórum vie, že patríš medzi ľudí, ktorí keď vedia tak poradia.

Autorke:
Poslal som ti správu, tak si ju prečítaj.

SK_8er
2012-03-09 21:34:30+01
príspevok od: Shooter
Všetko čo povieš (napíšeš) môže byť použité proti tebe a nič si z toho nerob, ten kto pravidelne sleduje fórum vie, že patríš medzi ľudí, ktorí keď vedia tak poradia.

Autorke:
Poslal som ti správu, tak si ju prečítaj.
no to som si vsimol :-P nerobim si z toho nic, berem to sportovo a dakujem za zastatie

Strana 2 z 2

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()