Fórum » Pokec

To sa fakt môže?

DusanL
2012-05-30 15:20:58+02
V novopridaných fotografiách na kritiku mi udela do očí jedna fotečka.

www.ephoto.sk/fotogaleria/fotografia/283314/zaciatok-cesty-vodcu/

Tento štýl nejak obzvlášť neobľubujem, ale utkvel mi na nej pohľad z jednoduchého dôvodu. Prehrýzam sa momentálne knižkou od Michaela Freemana o HDRku a...čuduj sa svete, Freeman ukradol hore spomenutému autorovi motív a dokonca ho bezostyšne umiestnil na titulnú stranu svojej knihy. No posúďte...:

http://www.martinus.sk/?uItem=53571

Čo vy na to? Freemana môžeme ignorovať, ale ak je to nááááhodou naopak, čo s autorom obrazového príspevku na e-photo? Čo na to redakcia???

Midzi
2012-05-30 15:25:02+02
nie su rovnake, su brane trocha z ineho uhla

DusanL
2012-05-30 15:26:06+02
...ale chorche, toho paroháčika si tam udrel vcelku šikovne...len...na budúce nevyberaj verejne široko známe motívy pozadia, ak nie sú tvoje vlastné...

admin
redakcia ephoto.sk 2012-05-30 15:29:01+02
príspevok od: DusanL

Tento štýl nejak obzvlášť neobľubujem, ale utkvel mi na nej pohľad z jednoduchého dôvodu. Prehrýzam sa momentálne knižkou od Michaela Freemana o HDRku a...čuduj sa svete, Freeman ukradol hore spomenutému autorovi motív a dokonca ho bezostyšne umiestnil na titulnú stranu svojej knihy. No posúďte...:

Čo vy na to? Freemana môžeme ignorovať, ale ak je to nááááhodou naopak, čo s autorom obrazového príspevku na e-photo? Čo na to redakcia???
Nemoze. V takom pripade, to treba nahlasit. Redakcia zalezitost preveri a ak je to pravda fotografiu zmazeme. Autor dostane upozornenie. Pri dalsom poruseni pravidiel jeho konto zmazeme.

philips
2012-05-30 15:29:19+02
http://bit.ly/KrXX0S no google nasiel niektore rovnake akurat bez pajka.

calven
2012-05-30 15:29:54+02
príspevok od: DusanL

Ts ts, no ale to je náhodička...

viking81
2012-05-30 15:50:54+02
to by chcelo preverit aj foto dna....ci ?

Daniel.U
2012-05-30 16:23:24+02
podla mna kazdy kto pride do tej jaskyne si odtial prinese presne tie iste zabery. Keby mali sudit, ze kto komu kradne majak na Neuseedler see, tak je plny kriminal s Karolom na cele Inak tato fotka visela v Trnave na Fotofeste.

Kaiman81
2012-05-30 16:46:15+02
Namiesto riešenia hovadín foť,bude to určite hodnotnejšie...

miki33
2012-05-30 17:44:39+02
suhlasim nerieste somariny, na miesto/polohu sa neda spravit copyright, a v tom kanone je pravda ze kazdy foti to iste. Takze nemam nic proti.

calven
2012-05-30 18:12:44+02
príspevok od: miki33
suhlasim nerieste somariny, na miesto/polohu sa neda spravit copyright, a v tom kanone je pravda ze kazdy foti to iste. Takze nemam nic proti.
To by bolo síce všetko fajn, ale autor sa pod fotkou priznal že si pozadie "požičal".... A tá zhoda bola až príliš okaká, aby to bola náhoda. Ak Ty a ja odfotíme zjednoho miesta scénu, a obaja ju spracujeme nezávisle, neverím v to, že by sme dosiahli takúto podobnosť.

Daniel.U
2012-05-30 19:00:19+02
príspevok od: calven
To by bolo síce všetko fajn, ale autor sa pod fotkou priznal že si pozadie "požičal".... A tá zhoda bola až príliš okaká, aby to bola náhoda. Ak Ty a ja odfotíme zjednoho miesta scénu, a obaja ju spracujeme nezávisle, neverím v to, že by sme dosiahli takúto podobnosť.
ak sa priznal, ze nefotil pozadie, tak nech ide do prdele. Plus mozem dosvedcit, ze vyherkyna Fotoparku v Trnave (prve miesto) si tiez stahuje prostredia a ostatne je len Photoshop. Na buduce rozmazem hovno po papieri a to vystavim. Podotykam, ze si ho stiahnem z chodnika, nebude vlastne

Daniel.U
2012-05-30 19:02:30+02
sorry za vyraz, ten som prehnal. Skor by som to adresoval porote. Ked to niekto urobi a zoberu mu to je to jeho sikovnost.

rbr69
2012-05-30 19:11:15+02
Nemam velmi v laske tieto kolaze / montaze, ale ked uz, Chorche ber si priklad z Caka, nafot si vsetky detaily, prvky aj pozadie sam a potom sutaz ... takto je to neriadena sebevrazda, ak priznas "poziciavanie si" pozadia tak riadena sebevrazda

Kaiman81
2012-05-30 19:53:12+02
Nič nepriznávať,zatĺkať,zatĺkať a zasa zatĺkať...

Ferdo
2012-05-30 20:17:52+02
no na milion percent je to spravene z tejto fotky :

http://wallpapers5.com/wallpaper/Shafts-of-Light-Arizona/

a to by sa veru nemalo, pokial autorom nieje chorche

seifi
2012-05-30 20:18:01+02
príspevok od: miki33
tak ľahko by som to zase neodbil, stačí sa predsa opýtať autoéra, či tam bol a odfotil to, nie ? alebo to nestojí ani za tú námahu ? Slovensko je krajina s minimálnou občianskou kontrolou, a to je tiež jeden z dôvodov, prečo je to na západ od Ašu trocha inak ako u nás doma

seifi
2012-05-30 20:20:19+02
príspevok od: Daniel.U
sorry za vyraz, ten som prehnal. Skor by som to adresoval porote. Ked to niekto urobi a zoberu mu to je to jeho sikovnost.
ak je zlodej šikovný a polícia ho nechytí, treba pochváliť zlodeja za šikovnosť ? alebo fandiť polícii, aby bola na základe týchto praktík v budúcnosti obozretnejšia ?

Daniel.U
2012-05-30 20:56:56+02
príspevok od: seifi
ak je zlodej šikovný a polícia ho nechytí, treba pochváliť zlodeja za šikovnosť ? alebo fandiť polícii, aby bola na základe týchto praktík v budúcnosti obozretnejšia ?
pouzitie inej ako vlastnej fotografie na zhotovenie kolaze nemusi byt hned kradez. Fotku mozes kupit, dostat, moze byt volne siritelna. Tym nechcem povedat, ze Chorche ju ma legalne, len moze existovat aj takato cesta. Problem je v tom, ze taketo umenie moc neuznavam. Sme fotografi a nie grafici. Potom ma nema rozculit ked Fotofest vyhraju kolaze a abstrakcie

seifi
2012-05-30 20:59:48+02
príspevok od: Daniel.U
pouzitie inej ako vlastnej fotografie na zhotovenie kolaze nemusi byt hned kradez. Fotku mozes kupit, dostat, moze byt volne siritelna. Tym nechcem povedat, ze Chorche ju ma legalne, len moze existovat aj takato cesta. Problem je v tom, ze taketo umenie moc neuznavam. Sme fotografi a nie grafici. Potom ma nema rozculit ked Fotofest vyhraju kolaze a abstrakcie
súhlas; potom povedz, aká bola ich reakcia

Strana 1 z 6

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()