Fórum » Vybavenie ateliéru

Vybavenie z Číny - blesky

quintes
quintes 2012-01-02 19:58:08+01
Nebudem tu hladat duplicitnu temu, ak je tak sorry... Chcel som pre priatelku nejake drobne studiove vybavenie, po dva blesky, dazdnik, softbox, plus nejake pozadia... a kedze mi je luto dat nenazrancom za sadu 400 eur, tak pozeram hore dole, a co som nenasiel www.foto-eshop.cz
pisal som tomu chlapikovi, vraj byva v cine priamo, tam kupuje veci, posiela do ciech a na sk, a ako je vidiet, sada 2*250w blesky aj so stojanmi cca 200 eur.... Co vy na to, odbornici??

lochnes
2012-01-03 00:31:31+01
príspevok od: quintes
Brano, skor ako si to napisal, tak som si urobil mensi rozpocet.. Nasiel som toto:

http://www.studiove-blesky.sk/193-studiove-blesky---set-300-ws-+-reflex-dazdnik

od toho cinaka objednam uz len softbox, pozadia, jeden stojan a drziak na systemak.... Vyjde ma to sice o cca 40 eur drahsie, ale s tym, ze vyuzijem svoj systemovy blesk, softbox hodim na velky blesk, dazdnik na systemak, a mam zaruku 2 roky a dobry blesk (si myslim) s vykonom 300w...

btw, toto ma zaujima, aky je material:

http://foto-eshop.cz/1510-Fotograficke-pozadi-PP-2-7x5m-navinute-na-tubusu-BILE.html

gramaz 150 g/m2, cierna "len" 120 g/m2
To vyzerá krásne... aj chladené by to malo byť... oproti prvému návrhu... fú ha...

branislavbuzek
ocenenie redakciou 2012-01-03 06:27:57+01
príspevok od: neXor
Číny by som sa nebál, by ste sa čudovali, ako sa vyrába elektronika: jeden závod, znackovy predajca si tam nalepi logo a vznikne 50% prirážka.
áno, všetko sa to vyrába v jednom závode, no rozdiel nie je len v logu ale aj vo výstupnej kontrole, prísnosti noriem, podľa ktorých sa výrobok posudzuje a v použitých komponentoch.

quintes
2012-01-03 07:58:04+01
príspevok od: PsychX
my mame kupene pozadie odtialto a sme s nim spokojny. mame sice len sirku 1,6 kvoli preprave ale na zaciatok to stacilo. dodanie na druhy den a cena je super + robieva akcie a zlavy takze ak neponahlas okamzite tak pockaj a mozno sa zadari. my sme mali dole z ceny 4€ cize prakticky postovne
odkaz:
http://www.fotoprislusenstvo.sk/studiove-vybavenie/foto-pozadia/jednofarebne-pozadia/pozadia-2-7
neviem ako tebe ale mne písal že len poštovné z čiech na pozadia by vyšlo na 40 eur.. no neviem lebo vraj ma aj nejakú zástupkyňu na sk.. tak neviem. a softbox bude až vo februári

quintes
2012-01-03 07:59:22+01
príspevok od: lochnes
To vyzerá krásne... aj chladené by to malo byť... oproti prvému návrhu... fú ha...
je tam aj chladenie. a za sadu dať 215eur nie je veľa. hlavne keď ma 300w.

PsychX
2012-01-03 08:08:47+01
uplne bezproblemov. najprv som mu volal ci to maju skladom a kolko trva doprava a pytal som sa ho nejake veci aky je to material ci nepresvita a tak. a je to celkom mily chlapik. a postovne na pozadie je 6,9€ a nad 170€ gratis

neXor
2012-01-03 08:14:23+01
príspevok od: branislavbuzek
áno, všetko sa to vyrába v jednom závode, no rozdiel nie je len v logu ale aj vo výstupnej kontrole, prísnosti noriem, podľa ktorých sa výrobok posudzuje a v použitých komponentoch.
To je pravda, ale aj tak. Je kopu značiek, ktore nie su take známe (kvalita na nerozoznanie od hlavných značiek) a pritom cenu majú aj polovičnú. Mne sa to minule stalo s brasnou, kúpil som za 20€ nejakú Delta a po porovnaní s kamaratovou brasnou rovnakej veľkosti ale dvojnásobnej ceny (lowepro) sme neprišli na žiadny rozdiel, ci uz v kvalite alebo použitých materiáloch

branislavbuzek
ocenenie redakciou 2012-01-03 08:24:28+01
príspevok od: neXor
To je pravda, ale aj tak. Je kopu značiek, ktore nie su take známe (kvalita na nerozoznanie od hlavných značiek) a pritom cenu majú aj polovičnú. Mne sa to minule stalo s brasnou, kúpil som za 20€ nejakú Delta a po porovnaní s kamaratovou brasnou rovnakej veľkosti ale dvojnásobnej ceny (lowepro) sme neprišli na žiadny rozdiel, ci uz v kvalite alebo použitých materiáloch
aj ja som raz porovnával dva identické produkty a okrem ceny som nenašiel žiaden rozdiel. Rozdiel bol ale ukrytý vo vnútri, kde jeden prístroj mal čínske a druhý japonské komponenty. Hádaj, ktorý ľudia kupovali a ktorý po týždni skončil pokazený v šuflíku...

neXor
2012-01-03 09:07:02+01
príspevok od: branislavbuzek
aj ja som raz porovnával dva identické produkty a okrem ceny som nenašiel žiaden rozdiel. Rozdiel bol ale ukrytý vo vnútri, kde jeden prístroj mal čínske a druhý japonské komponenty. Hádaj, ktorý ľudia kupovali a ktorý po týždni skončil pokazený v šuflíku...
Dosť nepríjemné, mne sa to stalo tiež a uz po dni pouzivania diaľkovej spuste, ale funguje čiastočne čo mi vyhovuje a ušetril som 2/3 originálu... V elektronike je to dosť lotéria, ale aj tak sa to obcas oplati. Pozadia, stojany a pod. by som kúpil bez problémov.

PsychX
2012-01-03 12:31:27+01
my sme tak kupilu kablovu spust na canon 50d, jej cena bola 2,63dolara(1,86€), co na SK nikde. original stoji asi 15€. cize 1/10 ceny. prisla ale nefungovala. tak som kontaktoval predajcu ze co s tym tak mi napisal ze mozem mu to poslat a vrati mi peniaze vsetky alebo si to mam nechat a vrati mi 60% z ceny. Tak som si to nechal. a kedze mi prislo divne ze to nefunguje tak som to tvoril vnutri su LEN 3 pliesky ktore sa o seba dotknu. prve dva je namacknutie a ked sa dotknu aj tretieho tak odpali. tam problem byt nemohol. tak som skontroloval kontakty a jeden kontakt konkretne z 2 plechu bol zly. vlozil som dovnutra teda 4 asi 1cm dlhe vlakna z kabla a vuala vsetko funguje ako ma.... uz to takto pouzivame asi pol roka a za cenu 0,74€ co je 1/20 ceny. no kde to kupim u nas?

quintes
2012-01-03 13:14:59+01
uplne bezproblemov. najprv som mu volal ci to maju skladom a kolko trva doprava a pytal som sa ho nejake veci aky je to material ci nepresvita a tak. a je to celkom mily chlapik. a postovne na pozadie je 6,9€ a nad 170€ gratis
myslíš tie čínske pozadia? lebo mailom mi písal niečo iné..

PsychX
2012-01-03 14:01:51+01
tie co som ti poslal tu stranku, typujem ze to objednava z ciny ale je niekde od ziliny myslim.

quintes
2012-01-03 16:37:40+01
tie co som ti poslal tu stranku, typujem ze to objednava z ciny ale je niekde od ziliny myslim.
hej hej uz vidim, to som nasiel tiez vcera len sa mi zdala cena nejaka mala a nebol som si isty materialom, asi ostanem pri tom... reagoval som na jeden inzerat, tato sada:

http://www.mini-max.sk/product/default/1425

malo uzivane, dohodli sme sa aj na pre mna prijatelnej cene....

rumpeak
2012-01-03 22:21:39+01
Taky jsem s ateliérovým focením začátečník, ale hned jsem si koupil světla od Bowens. Pro jistotu jsem vyzkoušel i jedno od Číňanů Linkstar (jejich "nejvyšší řadu LL") Cena sice oproti Bowens míň než poloviční, ale považuju to za vyhozené peníze. Přesnost opracování je naprosto katastrofální, reflektory z bajonetu musím páčit. To se s precizním zpracováním od Bowens vůbec nedá srovnat. Na Bowensácké světla ale používám příslušenství téhle firmy. Je opravdu za hubičku. Na první pokus sice jejich "Bowens bajonet" na moje světlo opravdu Bowens světlo moc nešel, ale po opracování na soustruhu v práci se nakonec domluvil. Pokud máš možnost dodělat si čínské výrobky sám, tak o nich uvažuj, pokud ne, vyhýbej se jim velkým obloukem.

PS: Bowens taky vyrábí světla v Číně, ale kvalitu si tam hlídají lidé přímo z GB a je to na té kvalitě opravdu znát.

dodo_bb
2012-01-03 22:35:03+01
príspevok od: quintes
Nebudem tu hladat duplicitnu temu, ak je tak sorry... Chcel som pre priatelku nejake drobne studiove vybavenie, po dva blesky, dazdnik, softbox, plus nejake pozadia... a kedze mi je luto dat nenazrancom za sadu 400 eur, tak pozeram hore dole, a co som nenasiel www.foto-eshop.cz
pisal som tomu chlapikovi, vraj byva v cine priamo, tam kupuje veci, posiela do ciech a na sk, a ako je vidiet, sada 2*250w blesky aj so stojanmi cca 200 eur.... Co vy na to, odbornici??
Ak to kúpiš a bude to fungovať, tak je to OK. Ak to fungovať nebude, stále si OK, lebo si vybabral s nenažrancami, oni prišli o 200 € a Ty tiež len o 200 €, je to 1:1

quintes
2012-01-04 10:10:14+01
príspevok od: dodo_bb
Ak to kúpiš a bude to fungovať, tak je to OK. Ak to fungovať nebude, stále si OK, lebo si vybabral s nenažrancami, oni prišli o 200 € a Ty tiež len o 200 €, je to 1:1
Dodo ďakujem za skvelé povzbudenie

quintes
2012-01-04 10:12:52+01
asi tak. príde mi ten materiál veľmi podobný. a na mail mi písal že biela trošku presvitá tak neviem neviem. čierne pozadie by som vyriešil tou tkaninou niekde z baumaxu čo sa používa v záhradníctve, zdá sa mi že materiál je ten istý.

quintes
2012-01-05 21:17:16+01
Blesky pridu v nedelu, kupil som tuto ssadu od ruky:

http://www.mini-max.sk/product/default/1425

a co sa tyka pozadia, po diskusiach s ludmi ktori aktivne fotia v studiu, a po precitani starsich tem som sa rozhodol pre kupu ciernej zahradnickej latky z nemenovaneho marketu, rozmer 3,2x5 metrov za cenu 14eur, je to ten isty material ako predavaju na nete za cenu 25eur (polypropylen), biele pozadie som vyriesil dufam elegantne, tvrdy papier o rozmere A1, ktory zlepim dokopy (pristup k materialu zatial neobmedzeny), drobne spoje a pod nedokonalosti vyriesi postproces. Nebudem kupovat profi naradie ked nerobim profi robotu ze?? tym nemyslim ze tie foto nebudu vyzerat dobre.. aspon dufam

Strana 2 z 2

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()