Dobrý deň . Váham nad kúpou flash metra k štúdiovým svetlám.Nechcem za tú krabičku zaplatiť moc korún , beriem to hlavne ako doplnok na uľahčenie práce . Na internete som našiel jedno lacnejšie zariadenie , InterFit FLASH METER Int 410 http://www.lightmetering.co.uk/Interfit-INT410-Flash-Meter.html Len zrovna mi nieje úplne jasné na akom princípe pracuje , na to môj sedliacky rozum žiaľ nestačí a preto chcem poprosiť pánov fotografov či by mi stým trochu nepomohli.Potrebujem vedieť napr. či sa dá merať len zábleskom , bez kábla a aké hodnoty to zobrazuje . Pre mňa je dôležité zobrazenie času, clony a iso , ktoré potom môžem nastaviť na fotoaparáte.Ďakujem.
Podla toto, co som sa docital, merat mozes tak, ze na flash meter napojis svoj odpalovac zableskov a budes to odpalovat na dialku. Alebo cez synchronizacny kabel. Nastavis ISO a ono rozsvieti LEDku pre spravnu hodnotu clony. Tak nejak to bude fungovat. Ved to rychlo zistis. A cas nepotrebujes zobrazit, ten nema na fotku ziadny efekt ked fotis iba zableskovymi svetlami. Chces ho pouzivat iba v studiu? Pretoze okolite svetlo nevie odmerat, iba zablesky.
InterFit FLASH METER Int 410
http://www.lightmetering.co.uk/Interfit-INT410-Flash-Meter.html
Len zrovna mi nieje úplne jasné na akom princípe pracuje , na to môj sedliacky rozum žiaľ nestačí a preto chcem poprosiť pánov fotografov či by mi stým trochu nepomohli.Potrebujem vedieť napr. či sa dá merať len zábleskom , bez kábla a aké hodnoty to zobrazuje . Pre mňa je dôležité zobrazenie času, clony a iso , ktoré potom môžem nastaviť na fotoaparáte.Ďakujem.
Nastavis ISO a ono rozsvieti LEDku pre spravnu hodnotu clony. Tak nejak to bude fungovat. Ved to rychlo zistis. A cas nepotrebujes zobrazit, ten nema na fotku ziadny efekt ked fotis iba zableskovymi svetlami.
Chces ho pouzivat iba v studiu? Pretoze okolite svetlo nevie odmerat, iba zablesky.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa