Fórum » Ako fotografovať?

ako na podobne fotky

goodlight
2012-07-22 18:36:29+02
ahojte,

velmi ma zaujali tieto fotografie:
http://www.krasazenskehotela.sk/

mam tehotnu zenu a velmi by chcela nieco podobne. Chcel som poprosit niekoho, kto uz nieco podobne skusal alebo vie ako na to, aby poradil. Svietenie predpokladam jednym zableskom za modelkou...ale co nasadit na zablesk? kominok, dazdnik? softbox? "aletlier" mam (pozadie zablesky ) ale prakticky ho mam par dni, takze som totalny zaciatocnik
skusal som hladat aj na Stroboxe ale podobny styl svietenia som nenasiel
a ako sami uznate...sklamanie tehotnej manzelky moze vyjst draho
budem vdacny za vsetky rady

morgoth
2012-07-22 18:46:35+02
Skus strip box - vysoky a uzky softbox. Ak nemas, mozes si aj zakryt casti softboxu. A ked je to manzelka, snad prezije trochu experimentovania, nieco s cim bude spokojna uz snad zvladnete vyfotit

tomis.ales
2012-07-22 19:24:16+02
PODLA MNA JE TO ROBENE TVRDYM SVETLOM

Daniel.U
2012-07-22 19:41:48+02
ci to neni beauty dish s vostinovou blozkou alebo potom mriezka na softboxe. Urcite nieco velmi usmernene.

fvccrs
2012-07-22 20:31:24+02
4 dielne klapky na základný reflektor a voštinový filter. S klapkami tak nasmeruješ svetlo, ako chceš

goodlight
2012-07-22 23:04:26+02
dakujem za tipy klapky musim kupit zatial mam len dazdnik a softbox

slavmiro
2012-07-22 23:15:25+02
okrem svietenia to chce tmave prostredie, aby bolo svetlo uplne pod kontrolou. Tiez tmave matne pozadie s prechodom az pod model. Tehotensky akt fotografovat je este zlozitejsie.

lacikam
2012-07-22 23:52:56+02
goodlight - na viacerých fotkách sú minimálne dva svetelné zdroje. Takže Ak máš jeden, tak aspoň odrazná plocha. Okrem možností : Strip box, väčší softbox a usmernenie grid (voštinou), klapky na reflektore - Ti ja poradím ďalšiu vec, ktorú môžeš skúsiť - cookies. Z vačších tvrdých kartónov si vystrihneš "masky". Teda kartón má v sebe otvor - podľa potreby ním smeruješ svetlo tam, kam potrebuješ. Jednu odraznú (striebornú) si obstaraj ako náhradu svetelného zdroja (pri dobrom nasmerovaní (uhol dopadu sa rovná uhlu...) Ti odrazí veľkú časť svetla tam, kam budeš potrebovať - úbytok môžeš vyrovnať vzdialenosťou svetelných zdrojov od objektu. Druhú odrazku (o5 pomôže kartón natretý na šedo - skús tých 18% šedej =pleť - trafiť) hoci tie fotky tak vyzerajú, určite sa neosvetlené časti nezlievajú s pozadím - trochu odpichnúť budeš potrebovať. I keď - ak by sa Ti podarilo cvaknúť a mať bez software editácie takú tonalitu a kontrast ako na ukážke, tak to si celkom dobrý. Pretože pravda je aj to, že pri takom fotení potrebuješ mať nad svetlom totálnu kontrolu. Teda ateliér bez prístupu iného svetla, tmavé steny, žiadne neplánované odrazy.

lacikam
2012-07-22 23:54:18+02
Tie Cookies - načierniť. Mali by sa používať blízko objektu a tak budú aj samé osebe odraznou doskou. Slúžia na lokálne svietenie a presné dávkovanie svetla.

ErikDuris
2012-07-23 00:17:08+02
Nieco podobne som uz fotil www.ephoto.sk/fotogaleria/hodnotit-fotografiu/254735//
Fotil som to jednoducho ako tu uz bolo pisane strip box - vysoky a uzky softbox pomerne jednoduche svietenie.

jokub1
2012-07-23 05:57:09+02
zožeň si knihu od Jána Šmoka AKT VO FOTOGRAFII, tam sa dozvieš ako nato

Dano Leitman
2012-07-23 09:42:57+02
JAN SMOK - Umele svetlo ve fotografii je kniha (sice starsia) zaoberajuca sa svietenim hlavne v atelieri odporucam nasudovat. Je to pisane vecnou formou ale je tam vela podstatnych info ktore sa ti budu hodit a knihu mozno najdes aj v lokalnej kniznici (ja som nasiel)

cica6
2012-07-23 11:16:01+02
este by su ju mohol naolejovať alebo pokropit vodov... prosťe krém. bude sa pekne lesknut

goodlight
2012-07-23 12:55:23+02
príspevok od: cica6
este by su ju mohol naolejovať alebo pokropit vodov... prosťe krém. bude sa pekne lesknut
tak to ona je na bruchu mastna takmer nonstop.... musi si ho olejovat, nech sa jej nepotrha

goodlight
2012-07-28 21:25:58+02
príspevok od: lacikam
goodlight - na viacerých fotkách sú minimálne dva svetelné zdroje. Takže Ak máš jeden, tak aspoň odrazná plocha. Okrem možností : Strip box, väčší softbox a usmernenie grid (voštinou), klapky na reflektore - Ti ja poradím ďalšiu vec, ktorú môžeš skúsiť - cookies. Z vačších tvrdých kartónov si vystrihneš "masky". Teda kartón má v sebe otvor - podľa potreby ním smeruješ svetlo tam, kam potrebuješ. Jednu odraznú (striebornú) si obstaraj ako náhradu svetelného zdroja (pri dobrom nasmerovaní (uhol dopadu sa rovná uhlu...) Ti odrazí veľkú časť svetla tam, kam budeš potrebovať - úbytok môžeš vyrovnať vzdialenosťou svetelných zdrojov od objektu. Druhú odrazku (o5 pomôže kartón natretý na šedo - skús tých 18% šedej =pleť - trafiť) hoci tie fotky tak vyzerajú, určite sa neosvetlené časti nezlievajú s pozadím - trochu odpichnúť budeš potrebovať. I keď - ak by sa Ti podarilo cvaknúť a mať bez software editácie takú tonalitu a kontrast ako na ukážke, tak to si celkom dobrý. Pretože pravda je aj to, že pri takom fotení potrebuješ mať nad svetlom totálnu kontrolu. Teda ateliér bez prístupu iného svetla, tmavé steny, žiadne neplánované odrazy.
vdaka za rady

goodlight
2012-07-28 21:25:59+02
príspevok od: lacikam
vdaka za rady

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()