Dobrý den, potreboval by som zo pár trikov a skúseností ako fotiť podobnú tematiku. Fotí sa u nich v sklade, svetla dostatok + blesk, fotí sa na bielom pozadí.
Technika 7D,50D, 70-200 2.8L,17-55 2.8,10-22, 430 II, stativ, odrazová doska.
pretože toto je voľne fórum, tak má každý možnosť odpovedať ako uzná za vhodné; ak zadávateľ témy čaká, že všetky odpovede budú k veci, nech sa obráti na na platenú poradňu; tu je to zdarma, tak hádam popri odpovediach odborných dotyčný znesie aj pár odpovedi na odľahčenie témy
Vidis taka werdza s tym nemala problem. Aj ja som sa tu na fore minule spytal otazku preco mi neodpaluje externy blesk ked fotim cez live view a odpoved som dostal ze precitaj si manual...vidis jormalna otazka a debilna odpoved.....preco maju uzivatelia ephota tendenciu sa vyjadrovat ked nijak nepomozu? Je to kompenzovanie si nejakych svojich komplexov? Velakrat som tu videl, niekto zalozi vlakno, polozi otazku (aj debilnu) napise ako prvy jozko blablabla velmi vtipnu reakciu nie k veci a uz pise jurko hahahaha a opat mimo.....a uz to ide.....potom sa nejaky zaciatocnik boji aj polozit otazku aby ho nejaky pokrocily nedodrbal...
V princípe s Tebou súhlasím. Ale čo sa stane, ak mu niekto poradí sprav to tak a tak lebo mne to fungovalo, on to tak spraví a výsledok bude zlý, lebo neviem čo. Kto bude na vine? Ten čo v dobrej viere poradil alebo ten čo slepo počúva, čo mu iný povedia, bez toho aby do toho vložil svoju mozgovú kôru? Ak by som jej poradil aby fotila s časmi okolo 2 s (mne to tak vychádzalo lebo som mal slabé osvetlenie a fotil som s trpezlivým človekom čo sa tak dlho dokázal nehýbať) a ona bude mať všetky fotky rozmazané a prepálené, budem za debila ja? Napriek tomu, že mne toto moja skúsenosť poradila? V poslednej dobe sú to témy typu: ako nastaviť foťák aby som odfotil to a to, aký foťák simám kúpiť, aký objektív atď. To ľudia už naozaj prestávajú samostatne rozmýšľať a boja sa urobiť akékoľvek rozhodnutia? Nikto učený z neba nespadol, ale vodenie za ruku nie je ten najlepší spôsob učenia. Chce fotiť šaty na modelke. Kde je problém naštudovať teórie (na internete sa toho váľa plno), zobrať kamarátku, techniku a dve hodinky skúšať ako to bude najlepšie. Techniku má dobrú (ak je jej), tak problém bude len v rukách. To že sa naučí využívať to čo jej technika ponúka, jej do budúcna môže len pomôcť. Pretože o týždeň tu bude s inou tému, trebárs ako fotiť oznamka na stužkovú. A začne to celé odznova...
V princípe s Tebou súhlasím. Ale čo sa stane, ak mu niekto poradí sprav to tak a tak lebo mne to fungovalo, on to tak spraví a výsledok bude zlý, lebo neviem čo. Kto bude na vine? Ten čo v dobrej viere poradil alebo ten čo slepo počúva, čo mu iný povedia, bez toho aby do toho vložil svoju mozgovú kôru? Ak by som jej poradil aby fotila s časmi okolo 2 s (mne to tak vychádzalo lebo som mal slabé osvetlenie a fotil som s trpezlivým človekom čo sa tak dlho dokázal nehýbať) a ona bude mať všetky fotky rozmazané a prepálené, budem za debila ja? Napriek tomu, že mne toto moja skúsenosť poradila? V poslednej dobe sú to témy typu: ako nastaviť foťák aby som odfotil to a to, aký foťák simám kúpiť, aký objektív atď. To ľudia už naozaj prestávajú samostatne rozmýšľať a boja sa urobiť akékoľvek rozhodnutia? Nikto učený z neba nespadol, ale vodenie za ruku nie je ten najlepší spôsob učenia. Chce fotiť šaty na modelke. Kde je problém naštudovať teórie (na internete sa toho váľa plno), zobrať kamarátku, techniku a dve hodinky skúšať ako to bude najlepšie. Techniku má dobrú (ak je jej), tak problém bude len v rukách. To že sa naučí využívať to čo jej technika ponúka, jej do budúcna môže len pomôcť. Pretože o týždeň tu bude s inou tému, trebárs ako fotiť oznamka na stužkovú. A začne to celé odznova...
ale ano zase na druhej strane suhlasim ze vplyvom internetu a roznych for ludia prestali samostatne mysliet
podla mňa by bolo super keby si si predtým išiel ešte vyskúšať aj keby to malo byť len na nejakej kamarátke. Ale skúsiť čo ako bude vyzerať že ako si to správne nadstaviť čo ako bude vyzerať sam sa najlepšie naučíš aj ked to asi trocha potrvá a keby sa nedalo tak nech v ten deň fotenia majú s tebou troška trpezlivosť. Určite bude fajn ked ich upozorníš na to že si to ešte pred tým nerobil a nemáš stým skúsenosť.
chcel som odpovedat niektorym prispevatelom, ale nespravím to... lebo tý čo ti neporadili majú pravdu a tý čo ti poradili aj tak ti nič nepovedali... (čítal som len do pólky) V skutočnosti ani ti nemajú ako poradiť. pretože niekto tu nemá skúsenosti s fotením na jeden blesk + skladové svetlá + odrazka. ani ja nie ale skúsim ti poradiť.
foť na 7d + 70-200 2.8L; foť na výšku bleskom bliskaj do lavej strany a odrážaj svetlo cez odrazku na modelku, na pravú stranu si hoď cez regál 3x3 metre bielu plachtu bude ti robiť výplňové svetlo. blesk budeš musieť mať možno aj naplno alebo skoro naplno.
s pozami neni problém pretože na eshop možu byť všetky pozi rovnake alebo 2-3 max. dopredu si najdes niake na nete nieje to nič zložité modelka bude rovno stát ruky bud spustené alebo v bok, potom zo sikma to isté.. mozno z profilu zo zadu... stále tá istá poloha nič umelecké ani zajímavé.
V podstate si sa na nič nepítal takže ak máš niake otázky tak sa pýtaj.
+ doplním, že takto by som to rozhodne nefotil. ale pokial by som mal k dispozícii len tú techniku ktorú si povedal a nemohol si nič dokúpiť tak by som to spravil takto a aj tak by pravdepodobne výsledok bol úplne odlišný od toho tvojho!
chcel som odpovedat niektorym prispevatelom, ale nespravím to... lebo tý čo ti neporadili majú pravdu a tý čo ti poradili aj tak ti nič nepovedali... (čítal som len do pólky) V skutočnosti ani ti nemajú ako poradiť. pretože niekto tu nemá skúsenosti s fotením na jeden blesk + skladové svetlá + odrazka. ani ja nie ale skúsim ti poradiť.
foť na 7d + 70-200 2.8L; foť na výšku bleskom bliskaj do lavej strany a odrážaj svetlo cez odrazku na modelku, na pravú stranu si hoď cez regál 3x3 metre bielu plachtu bude ti robiť výplňové svetlo. blesk budeš musieť mať možno aj naplno alebo skoro naplno.
s pozami neni problém pretože na eshop možu byť všetky pozi rovnake alebo 2-3 max. dopredu si najdes niake na nete nieje to nič zložité modelka bude rovno stát ruky bud spustené alebo v bok, potom zo sikma to isté.. mozno z profilu zo zadu... stále tá istá poloha nič umelecké ani zajímavé.
plán je, dokúpim difúzny dáždnik biely, blesk dam mimo tela s dáždnikom, 7D 70-200, + statív + ak treba použijem odrazku. plafon je biely, vybral som už bielu látku 3m široku 3 m vysokú,
Vybral som najlepšie miesto, svetelná strana skladu, velké okna, nad miestom fotenia 3 velke asi 2m široké velke lampy - biele. modelku postavim pod tieto tri, + vonkajšie svetlo a doladím bleskom a dáždnikom.
Holka už má skúsenosti s pozovaním. všetko lýčenie bude mat..
Otázka na teba ? so silonkami alebo bez ? ak s akej farby ?
Dakujem za tvoju jedinu použitelnu a hlavne inteligentnú odpoved. Aj ostatné mám prečítane no sem som videl zmysel reagovať.
Záleží aj od toho, aké majú požiadavky na fotografie oni. Ak sa jedná o oblečenie, predpokladám do nejakého eshopu, katalógu,, asi teda budú chcieť farebné. Ak chcú len nacvakať modelku na bielom pozadí, to ti k blesku odporúčam kúpiť biely dáždnik so stojanom a môže byť aj odpaľovač, ja mám túto sadu a som s ňou spokojná za tú cenu, ale odpaľovače aj držiak sa dajú kúpiť aj kvalitnejšie a drahšie http://www.mini-max.sk/product/default/1850 nastavenia dávam foťák na manuál, čas približne 1/160, clonu 10 a iso 100, na blesku, tiež 430tke si nastavím výkon, aký sa mi hodí, proste lepšie fotka pôsobí, keď svetlo z blesku rozptýliš... Clonu 10 preto, lebo tam nejde len o tvár modelky, ale hlavne o šaty, nech sú ostré aj oni, aj keď ostriť je najlepšie na oči...
Ďakujem, tiež som myslel na niečo podobné. blesk tiež vlastním 430, chystam sa to odpalovať zo 7Dčky pri podobných časoch.
A ešte hlavne záleží aj veľa na tom, ako bude modelka nalíčená a aký bude mať účes, je dobré, keď ju nalíči a učeše niekto, kto sa v tom vyzná, plus ešte je dobré mať pri fotení niekoho, kto ju bude stajlovať, teda všimne si také detaily na tom oblečení, že hento je moc pokrčené, golier odstáva a podobne a bude aj vedieť povedať, ako by sa mala postaviť, aby oblečenie vyniklo, kam si dať ruky... Takéto fotenia sú hlavne o tímovej práci, aby aj výsledok vyzeral pôsobivo na diváka a nepôsobil dojmom, že skúšal som nacvakať kamarátke profilové fotografie na sociálne siete... Ja som zatiaľ síce takéto fotenie nemala, ale fotila som nejaké detské oblečenie, topánky do eshopu a veľa krát som musela ísť niektoré veci prefotiť, lebo mi nenapadlo, že šnúrky v topánkach pôsobia divne, keď sú nezaviazané, na tom oblečení vadí vysačka, takže potom už som mala asistentku z tej firmy, ktorá mi pomáhala tie veci inštalovať pred fotením. A ty sa chystáš fotiť s oblečením ešte modelku, takže to si vyžaduje omnoho viac pozornosti.
budem mať asistentku priamu z oddelenia. modelka už pozovala pri podobnych foteniach.
plán je, dokúpim difúzny dáždnik biely, blesk dam mimo tela s dáždnikom, 7D 70-200, + statív + ak treba použijem odrazku. plafon je biely, vybral som už bielu látku 3m široku 3 m vysokú,
Vybral som najlepšie miesto, svetelná strana skladu, velké okna, nad miestom fotenia 3 velke asi 2m široké velke lampy - biele. modelku postavim pod tieto tri, + vonkajšie svetlo a doladím bleskom a dáždnikom.
Dakujem za tvoju jedinu použitelnu a hlavne inteligentnú odpoved. Aj ostatné mám prečítane no sem som videl zmysel reagovať.
neviem co su to za saty presne co ides fotiť. Toto sa asi rozhodni ty sam... svetlo by tomu nemalo vadiť... Ale skor bez! nemam rad silonky všeobecne
Použit toto http://www.prolaika.sk/e-shop/falcon-eyes-softbox-30x20-cm-sb2030s/
alebo klasiku http://www.prolaika.sk/e-shop/falcon-eyes-ur-32t-flash-dazdnik-biely-70-cm/
tak toto je uz o osobnej preferencii a skusenostiach... ono zalezi ako ktore pouzijes ale premna vzhladom k rozmerom softboxu tak radsej ten dazdnik.
ja si myslim ze silonky kludne hociake ak sa to bude hodit k obleceniu, ak sa bojis odrazu blesku tak toto by som neriesil nemal by stym byt problem. ked tak skontrolujes po skusobnych fotkach a zmenis nasvietenie alebo silonky das dole!
Fotenie šiat na modelke
Fotí sa u nich v sklade, svetla dostatok + blesk, fotí sa na bielom pozadí.
Technika 7D,50D, 70-200 2.8L,17-55 2.8,10-22, 430 II, stativ, odrazová doska.
V poslednej dobe sú to témy typu: ako nastaviť foťák aby som odfotil to a to, aký foťák simám kúpiť, aký objektív atď. To ľudia už naozaj prestávajú samostatne rozmýšľať a boja sa urobiť akékoľvek rozhodnutia? Nikto učený z neba nespadol, ale vodenie za ruku nie je ten najlepší spôsob učenia.
Chce fotiť šaty na modelke. Kde je problém naštudovať teórie (na internete sa toho váľa plno), zobrať kamarátku, techniku a dve hodinky skúšať ako to bude najlepšie. Techniku má dobrú (ak je jej), tak problém bude len v rukách. To že sa naučí využívať to čo jej technika ponúka, jej do budúcna môže len pomôcť. Pretože o týždeň tu bude s inou tému, trebárs ako fotiť oznamka na stužkovú. A začne to celé odznova...
V poslednej dobe sú to témy typu: ako nastaviť foťák aby som odfotil to a to, aký foťák simám kúpiť, aký objektív atď. To ľudia už naozaj prestávajú samostatne rozmýšľať a boja sa urobiť akékoľvek rozhodnutia? Nikto učený z neba nespadol, ale vodenie za ruku nie je ten najlepší spôsob učenia.
Chce fotiť šaty na modelke. Kde je problém naštudovať teórie (na internete sa toho váľa plno), zobrať kamarátku, techniku a dve hodinky skúšať ako to bude najlepšie. Techniku má dobrú (ak je jej), tak problém bude len v rukách. To že sa naučí využívať to čo jej technika ponúka, jej do budúcna môže len pomôcť. Pretože o týždeň tu bude s inou tému, trebárs ako fotiť oznamka na stužkovú. A začne to celé odznova...
V skutočnosti ani ti nemajú ako poradiť. pretože niekto tu nemá skúsenosti s fotením na jeden blesk + skladové svetlá + odrazka. ani ja nie ale skúsim ti poradiť.
V skutočnosti ani ti nemajú ako poradiť. pretože niekto tu nemá skúsenosti s fotením na jeden blesk + skladové svetlá + odrazka. ani ja nie ale skúsim ti poradiť.
+ ak treba použijem odrazku. plafon je biely, vybral som už bielu látku 3m široku 3 m vysokú,
Dakujem za tvoju jedinu použitelnu a hlavne inteligentnú odpoved.
Aj ostatné mám prečítane no sem som videl zmysel reagovať.
blesk tiež vlastním 430, chystam sa to odpalovať zo 7Dčky pri podobných časoch.
modelka už pozovala pri podobnych foteniach.
Dakujem
+ ak treba použijem odrazku. plafon je biely, vybral som už bielu látku 3m široku 3 m vysokú,
Dakujem za tvoju jedinu použitelnu a hlavne inteligentnú odpoved.
Aj ostatné mám prečítane no sem som videl zmysel reagovať.
http://www.prolaika.sk/e-shop/falcon-eyes-softbox-30x20-cm-sb2030s/
alebo klasiku
http://www.prolaika.sk/e-shop/falcon-eyes-ur-32t-flash-dazdnik-biely-70-cm/
http://www.prolaika.sk/e-shop/falcon-eyes-softbox-30x20-cm-sb2030s/
alebo klasiku
http://www.prolaika.sk/e-shop/falcon-eyes-ur-32t-flash-dazdnik-biely-70-cm/
ja si myslim ze silonky kludne hociake ak sa to bude hodit k obleceniu, ak sa bojis odrazu blesku tak toto by som neriesil nemal by stym byt problem. ked tak skontrolujes po skusobnych fotkach a zmenis nasvietenie alebo silonky das dole!
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa