Ahojte, pre väčšinu z Vás sa to bude zdať asi dosť blbá otázka, ale s fotografovaním len začínam a fakt netuším, ako dosiahnuť takýto výsledok. http://photovide.com/portrait-photography-tomasz-zienkiewicz/ Veľa portrétov je takto vyhotovených, ale netuším či je to len upravené v nejakom programe. Nie je tam vôbec ostrosť. Stačí to nejak rozostriť alebo? Ak áno, poprípade aký filter sa dá na to použiť? Ďakujem
to mi jasné, ale poťahovať farby nechcem, základ má byť čb film, chcem nafotiť a nepoťahovať farby, ale max doladiť kontrast a pohrať sa možno v silver efexe.
Ak to nafotíš na čb negatív, aj tak to musíš naskenovať do PC a upravovať. V tom HDR softe sú aj 3D filtre na úpravu pozadia a popredia, dokonca môžeš urobiť IR fotku(pseudo). Urobíš aj napr krásne pole červených slnečníc z modrým nebom a zelenými listami. Podstata je mať to dobré nasvietené.(viď napr. točenie nočných scén vo filme). Všetko ostatné-odtiene šedej a farebný nádych si spravíš v softe. Keby ti išlo o far. fotky, tam má zmysel nasvecovanie z farebnými reflektormi atď.
Ak to nafotíš na čb negatív, aj tak to musíš naskenovať do PC a upravovať. V tom HDR softe sú aj 3D filtre na úpravu pozadia a popredia, dokonca môžeš urobiť IR fotku(pseudo). Urobíš aj napr krásne pole červených slnečníc z modrým nebom a zelenými listami. Podstata je mať to dobré nasvietené.(viď napr. točenie nočných scén vo filme). Všetko ostatné-odtiene šedej a farebný nádych si spravíš v softe. Keby ti išlo o far. fotky, tam má zmysel nasvecovanie z farebnými reflektormi atď.
Áno mal by to byť čb negatív, naskenovať to samozrejme musím, čo problém nie je, ale mojím zámerom je nafotiť, naskenovať a aby výsledok bol vlastne už takmer hotový, čiže minimálny postproces, výsledok má byť čb, čiže je dôležitá príprava: výber farieb, svietenie, čiže celkovo mi to vychádza, že svietiť tmavé pozadie tak aby som vo výsledku dostal odtieň niekde stredne šedej, šaty tmavé až takmer čierne - čo viem ovplyvniť výberom farby šiat, filtrovaním alebo čiastočne podexponovaním a optimálnym nasvietením tváre
Áno mal by to byť čb negatív, naskenovať to samozrejme musím, čo problém nie je, ale mojím zámerom je nafotiť, naskenovať a aby výsledok bol vlastne už takmer hotový, čiže minimálny postproces, výsledok má byť čb, čiže je dôležitá príprava: výber farieb, svietenie, čiže celkovo mi to vychádza, že svietiť tmavé pozadie tak aby som vo výsledku dostal odtieň niekde stredne šedej, šaty tmavé až takmer čierne - čo viem ovplyvniť výberom farby šiat, filtrovaním alebo čiastočne podexponovaním a optimálnym nasvietením tváre
idem na to dobre alebo sa mýlim, páni?
Vyskúšaj,potom napíš, že čo bolo zbytočné a čo prinieslo želaný efekt, prípadne čo si ľahko mohol doladiť v softe a čo nie. Čierná má miliony odtieňov a tak isto šedá takže neviem ako budeč rozoznávať jemné odtiene, ale to nič. V podstate je urobiť dobrú čb fotku ťažšie ako farebnú, lebo tam riešiš iné veci.
Ako dosiahnem tento výsledok?
V tom HDR softe sú aj 3D filtre na úpravu pozadia a popredia, dokonca môžeš urobiť IR fotku(pseudo). Urobíš aj napr krásne pole červených slnečníc z modrým nebom a zelenými listami.
Podstata je mať to dobré nasvietené.(viď napr. točenie nočných scén vo filme).
Všetko ostatné-odtiene šedej a farebný nádych si spravíš v softe.
Keby ti išlo o far. fotky, tam má zmysel nasvecovanie z farebnými reflektormi atď.
V tom HDR softe sú aj 3D filtre na úpravu pozadia a popredia, dokonca môžeš urobiť IR fotku(pseudo). Urobíš aj napr krásne pole červených slnečníc z modrým nebom a zelenými listami.
Podstata je mať to dobré nasvietené.(viď napr. točenie nočných scén vo filme).
Všetko ostatné-odtiene šedej a farebný nádych si spravíš v softe.
Keby ti išlo o far. fotky, tam má zmysel nasvecovanie z farebnými reflektormi atď.
Čierná má miliony odtieňov a tak isto šedá takže neviem ako budeč rozoznávať jemné odtiene, ale to nič. V podstate je urobiť dobrú čb fotku ťažšie ako farebnú, lebo tam riešiš iné veci.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa