Fórum » Ako fotografovať?

Ako dosiahnem tento výsledok?

Cassul
Cassul 2013-02-27 19:37:43+01
Ahojte, pre väčšinu z Vás sa to bude zdať asi dosť blbá otázka, ale s fotografovaním len začínam a fakt netuším, ako dosiahnuť takýto výsledok. http://photovide.com/portrait-photography-tomasz-zienkiewicz/ Veľa portrétov je takto vyhotovených, ale netuším či je to len upravené v nejakom programe. Nie je tam vôbec ostrosť. Stačí to nejak rozostriť alebo? Ak áno, poprípade aký filter sa dá na to použiť? Ďakujem

total empty
2014-02-17 14:51:39+01
príspevok od: transporti686
to mi jasné, ale poťahovať farby nechcem, základ má byť čb film, chcem nafotiť a nepoťahovať farby, ale max doladiť kontrast a pohrať sa možno v silver efexe.
Ak to nafotíš na čb negatív, aj tak to musíš naskenovať do PC a upravovať.
V tom HDR softe sú aj 3D filtre na úpravu pozadia a popredia, dokonca môžeš urobiť IR fotku(pseudo). Urobíš aj napr krásne pole červených slnečníc z modrým nebom a zelenými listami.
Podstata je mať to dobré nasvietené.(viď napr. točenie nočných scén vo filme).
Všetko ostatné-odtiene šedej a farebný nádych si spravíš v softe.
Keby ti išlo o far. fotky, tam má zmysel nasvecovanie z farebnými reflektormi atď.

transporti686
2014-02-17 15:02:18+01
príspevok od: total empty
Ak to nafotíš na čb negatív, aj tak to musíš naskenovať do PC a upravovať.
V tom HDR softe sú aj 3D filtre na úpravu pozadia a popredia, dokonca môžeš urobiť IR fotku(pseudo). Urobíš aj napr krásne pole červených slnečníc z modrým nebom a zelenými listami.
Podstata je mať to dobré nasvietené.(viď napr. točenie nočných scén vo filme).
Všetko ostatné-odtiene šedej a farebný nádych si spravíš v softe.
Keby ti išlo o far. fotky, tam má zmysel nasvecovanie z farebnými reflektormi atď.
Áno mal by to byť čb negatív, naskenovať to samozrejme musím, čo problém nie je, ale mojím zámerom je nafotiť, naskenovať a aby výsledok bol vlastne už takmer hotový, čiže minimálny postproces, výsledok má byť čb, čiže je dôležitá príprava: výber farieb, svietenie, čiže celkovo mi to vychádza, že svietiť tmavé pozadie tak aby som vo výsledku dostal odtieň niekde stredne šedej, šaty tmavé až takmer čierne - čo viem ovplyvniť výberom farby šiat, filtrovaním alebo čiastočne podexponovaním a optimálnym nasvietením tváre

idem na to dobre alebo sa mýlim, páni?

total empty
2014-02-17 15:11:13+01
príspevok od: transporti686
Áno mal by to byť čb negatív, naskenovať to samozrejme musím, čo problém nie je, ale mojím zámerom je nafotiť, naskenovať a aby výsledok bol vlastne už takmer hotový, čiže minimálny postproces, výsledok má byť čb, čiže je dôležitá príprava: výber farieb, svietenie, čiže celkovo mi to vychádza, že svietiť tmavé pozadie tak aby som vo výsledku dostal odtieň niekde stredne šedej, šaty tmavé až takmer čierne - čo viem ovplyvniť výberom farby šiat, filtrovaním alebo čiastočne podexponovaním a optimálnym nasvietením tváre

idem na to dobre alebo sa mýlim, páni?
Vyskúšaj,potom napíš, že čo bolo zbytočné a čo prinieslo želaný efekt, prípadne čo si ľahko mohol doladiť v softe a čo nie.
Čierná má miliony odtieňov a tak isto šedá takže neviem ako budeč rozoznávať jemné odtiene, ale to nič. V podstate je urobiť dobrú čb fotku ťažšie ako farebnú, lebo tam riešiš iné veci.

Strana 2 z 2

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()