Viete poradiť ako urobiť fotografiu, kde je na jednom zábere tá istá osoba viac krát. Neviem ako sa ten efekt volá a preto sa k nemu neviem na internete dopátrať. Ďakujem za radu príp. odkaz na tutoriál? Najlepšie v slov. alebo českom jazyku.
Viete poradiť ako urobiť fotografiu, kde je na jednom zábere tá istá osoba viac krát. Neviem ako sa ten efekt volá a preto sa k nemu neviem na internete dopátrať. Ďakujem za radu príp. odkaz na tutoriál? Najlepšie v slov. alebo českom jazyku.
možnosti -1) v tme to ide aj fotografickou cestou, dlhá exp., odofotíš osobu s bleskom, premiestniš, znova zablysneš...takto máš jednu osobu na fotke viackrát, problém je v pozadí a musí byť tma 2) "praktickejšie" je asi to, keď odfotíš osobu, premiestniš, znova odfotíš (foťák)na tom istom mieste, a jednoducho v softwari si dáš 2 vrstvy a z jednej gumou zmažeš časť aby sa ti odkryla druhá vrstva 3) osobu odfotíš viackrát úplne inak, vyberieš ju pomocou masiek a umelo vložíš do obrázka. Je to fotomontáž a často si musíš dávať pozor, výber niektorých častí tela, najmä vlasov je mravenčia práca a toto dôrazne neodporúčam. Okrem toho aby to vyzeralo prirodzene, je problém so svetlom...edit: no, predbehli ma, pomaly som písal
sice je v eng, ale asi najjednoduhsia a najlepsia cesta http://www.youtube.com/watch?v=ReDRMX2-8n4
v rámci kreativity sa pripájam a zdielam názor s Martinom Prievalským - v noci a tme sa vždy rád pohrám zo svetlom a nasvecovaním na jednu dlhšiu expozíciu. Používam príležitostne aj na svadbách. Je to taký odbúravač stresu Pri športe to nejde resp. riziko straty záberu je veľké. Vtedy používam tiež bod 2) Bod 3) pre mňa asi nie je, to už nie je o fotení ale o fušovaní
Nie. Kôli tomuto určite neplánujem kupovať foťák. Beriem to len ako zábavu. Podarí sa - budem rád. Keď nie - nič sa nedeje. Foťák mám Olympus xz 1 a aj statív a dokonca aj diaľkovú spúšť. Mám aj spomínaný Zoner. Tak to dúfam zvládnem. Ale ďakujem za tip.
riesil by som to pomocou stativu a plne manualnom rezime. teda fotak by bol stae na rovnakom mieste odoba by sa premiestnila, v photoshope by som fotky hodil na seba a len premazal miesta na ktorych je osoba druhy, treti .... krat
2 a viac krát na fotke
Ďakujem za radu príp. odkaz na tutoriál? Najlepšie v slov. alebo českom jazyku.
-daš foťák na statív. odfotiš ju bez pohnutia fotaku na všetkých miestach kde chceš a spojiš pomocou maskovania všetky fotky do jednej...
2) "praktickejšie" je asi to, keď odfotíš osobu, premiestniš, znova odfotíš (foťák)na tom istom mieste, a jednoducho v softwari si dáš 2 vrstvy a z jednej gumou zmažeš časť aby sa ti odkryla druhá vrstva
3) osobu odfotíš viackrát úplne inak, vyberieš ju pomocou masiek a umelo vložíš do obrázka. Je to fotomontáž a často si musíš dávať pozor, výber niektorých častí tela, najmä vlasov je mravenčia práca a toto dôrazne neodporúčam. Okrem toho aby to vyzeralo prirodzene, je problém so svetlom...edit: no, predbehli ma, pomaly som písal
Pri športe to nejde resp. riziko straty záberu je veľké. Vtedy používam tiež bod 2)
Bod 3) pre mňa asi nie je, to už nie je o fotení ale o fušovaní
Ale ďakujem za tip.
tuto je niečo podobné ako chceš dosiahnuť
Vďaka. Určite pomôže.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie