Hore
Fórum » Ako fotografovať?
 

Ako nafotit ladovy caj?

norulakp
norulakp 2013-05-01 09:13:25+02
Zdravim,

chcel by som sa spytat skusenejsich, ako postupovat pri foteni ladoveho caju v skle (vid obrazok) v beznych podmienkach (nie atelier). Chcel by som to spravit co najjednoduchsie (co sa tyka svietenia), samozrejme nie na ukor kvality.

K dispozicii mam SB-900 a SB-700. Co sa tyka objektivu asi 85 1.8 bude na to najlepsia? Mam dva biele dazdniky jeden asi metrov a druhy 80 cm.

Teraz moja uvaha, ako by som k tomu pristupoval. Polozit to na drevo, dozadu dat povedzme pauzovaci papier. Spoza neho jeden blesk, aby to ten caj trosku presvetlilo a pozadie bolo biele. A jeden velky dazdnik z pravej strany co najblizsie k objektu. Z lavej strany mozno odrazku? Samozrejme nikdy som to nefotil takze to je len taka moja uvaha. Ak mi niekto poradi, ako to nafotit s technikou, ktoru mam k dispozicii, budem mu vdacny.
 
norulakp
2013-05-03 14:08:44+02
príspevok od: polal
Ploché difúzne svetlo ako vo fotostane. To sa k tomu vôbec nehodí. Protisvetko žiadne, však náš dva blesky, tak jeden bez dáždnika daj za. Podložka a pozadie sa nehodia k sebe, skús nekonečné pozadie. A mal som predstavu ze ľadový čaj je priehľadný (nie priesvitný). Skús to najskôr bez bleskov pred oknom.

Pozri ten olej vzadu ako sa protisvetlom rozžiaril.
A ukážka nekonečného pozadia.
tak postupne tym najmenej podstatnym zacnem. Podlozka je vyslovene cajova zalezitost. Vola sa to more a pouziva sa to pri podavani caju. Cize to ma spojitost s produkto, preto sme to pouzili. A v rozlicnych fotobankach po svete najdes tony takych fotiek, kde bolo pouzite more s bielym pozadim. Ale je to viac menej vec vkusu. Nuz predstava o ladovom caji ako o priehladnej tekutine je pomerne plytka. Tiez som bol prekvapeny, kolko roznch druhov ich pripravili. Od priezracnych az po uplne mutne.

Svetlo je ploche, to je pravda. Nemal som ziadny softbox, ktorym sa to zrejme profesionalne nasvecuje. Dal som do zadu blesk, presne ako pises. Takze protisvetlo tam bolo, ktore mi vlastne "prepalilo" pozadie a presvietilo tekutinu. A nekonecne pozadie som nemal, ako pozadie som pouzil bielu stranu odrazky. Bolo to moje prve produktove fotenie v uplne amaterskych podmienkach. Ale vdaka za postreh. Snad nabuduce to bude lepsie. A uz len pre ukazku prikladam aj priezracny caj.
 
norulakp
2013-05-03 14:12:21+02
tu je ten priezracny caj
 
fatality
2013-05-03 19:08:27+02
príspevok od: norulakp
tu je ten priezracny caj
myslim,ze ak bol spokojny zadavatel,je to oka,pre cajovnu akurat..nemusi mat kazdy ponukovy list/jedalnicek fotky ako z 5 hviezdickovej restauracie..
 
slavmiro
2013-06-26 21:30:06+02
príspevok od: norulakp
Tak fotenie mam za sebou. Bola to cista imrpovizacia. Myslim, ze fotenie dopadlo celkom v pohode. Aspon na tie ucely, na co to pojde. Poprosim o kritiku, co som spravil zle, ako to vylepsit, pripadne co sa da zlepsit v PS. Vopred vdaka za nazory. Prikladam JPEG original z fotak a JPEG po editacii (fotky su ale v opacnom poradi nahrate
cele zle, vid polal
 
norulakp
2013-06-26 22:16:20+02
cele to bolo dobre. Klient bol s fotkami nadmieru spokojny. Na ucely, ktore to potreboval to bolo plne dostacujuce. Na prvy pokus a vyslovenu improvizaciu je to podla mna v pohode. Ale ak mas nieco lepsie nafotene, rad si to pozriem. Zatial vsade vidim len tvoje prazdne keci. Velmi rad si pozriem tvoje produktovky.
 
Strana 2 z 2
 





Inzercia
  • ()
     
  • ()
     
  • ()
     
  • ()
     
  • ()