Fórum » Ako fotografovať?

Tutorials - Tipy - Návody

Rolo79
Rolo79 2024-11-24 11:24:56+01
Rád sledujem na YT rôzne návody a tutorials či už použitá technika alebo kreatívne nápady.
Dnes som objavil tohoto pána : https://youtube.com/@wolfamri?feature=shared
Ak máte podobne tipy sem s nimi, určite niekoho inšpirujete.

Rolo79
2025-02-26 11:31:05+01
Záhada nefunkčnej myši vyriešená. Keď použijete random micro usb redukciu tak myš nejde. Ak máte šťastie, že ste dostali pribalenú čítačku, myška poslúcha.

Dumaru
2025-02-26 18:27:41+01
príspevok od: Rolo79
Ozrejmiš mi prosím postup ako sa to robí ? 🙂 Ďakujem
Nazdar, tak ako som sľúbil pozrel som sa na ten PhotoGIMP a skúsim popísať v skratke inštaláciu. Skúšal som to na aktuálnej verzii GIMPu 2.10, ktorú som predtým samozrejme nainštaloval lebo toto je len jeho nadstavba. V prvom rade stiahni PhotoGIMP, priamy link na download (cca 6 MB):

https://github.com/Diolinux/PhotoGIMP/releases/download/1.1/PhotoGIMP.zip

Stiahnutý archív so zipkom rozbaľ napríklad s WinRARom. V adresári C:\Users\tvoje_konto\AppData\Roaming\GIMP máš adresár 2.10, ten si niekam zazálohuj a pôvodný vymaž (prípadne ho rovno presuň). Miesto neho sem kopírni adresár 2.10 z rozbaleného zipka, malo by to mať cestu PhotoGIMP-master\.var\app\org.gimp.GIMP\config\GIMP. Hodím do prílohy screen z pred a po a Total Commander kvôli ceste. Ak by ti to nevyhovovalo, len zvolíš opačný postup a presunieš naspäť zazálohovaný. Keby niečo kľudne mi napíš správu, info som čerpal z YT:

https://www.youtube.com/watch?v=57DNUsf4A-0

Rolo79
2025-02-28 08:12:57+01
Zaujímavé zrovnanie

Rolo79
2025-02-28 08:15:07+01
Musím priznať, že LR je prehľadnejší než Darktable a Gimp (v ňom sa mi aspoň páčia umelecké filtre). Ale stále premýšľam nad Luminar Neo, sľubujú v ňom zautomatizované úpravy. Mám rád jednoduchosť v úpravách

Dumaru
2025-02-28 21:55:32+01
Musím priznať, že LR je prehľadnejší než Darktable a Gimp (v ňom sa mi aspoň páčia umelecké filtre). Ale stále premýšľam nad Luminar Neo, sľubujú v ňom zautomatizované úpravy. Mám rád jednoduchosť v úpravách
GIMP poznám možno cez 20 rokov z Linuxu a nikdy mi nesadol. Naopak LR je jednoduchý keď si ho používateľ osvojí, v praxi ti stačí modul Library na import fotiek a Develop na ich úpravu. Darktable alebo Rawtherapee sú aj z môjho pohľadu nie práve užívateľsky prívetivé, sú to softy zadara a tak k nim treba pristupovať.

Paladin25
2025-02-28 22:59:18+01
Ako si predstavuješ "zautomatizované úpravy" ?

Rolo79
2025-03-01 16:28:32+01
príspevok od: Paladin25
Ako si predstavuješ "zautomatizované úpravy" ?
Vraj tam dosť práce odvádza AI

jarinosk
2025-03-05 11:13:20+01
To ma zaujalo, diky 🙂
Keby si spätne hodnotil, koľko funkcií doteraz pribudlo od vydania knihy ?
Ja som uz davnejsie presiel na Photoshop - takze neviem porovnat. Ked som robil v Gimpe,bola ta kniha aktualna

Strana 7 z 7

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()