Fórum » Ako fotografovať?

Čo s peknými fotkami

richardhierweg
2010-12-12 14:07:33+01
tento tyzden sa mi naskytla moznost nafotit s novym objektivom celkom pekne fotky na jednom vacsiom koncerte. da sa s tymi fotkami spravit nieco uzitocnejsie ako iba ukazat kamaratom? myslim ze by som v buducnosti chcebit nl roieco ako fotoreportaze ale neviem ako zacat. viete mi poradit?

leto
2010-12-12 14:24:09+01
v prvom rade ich sem zaves, prvá kritika, pozitívna i negatívna bude skvelým impulzom,,,
potom uvidíš,,,

inkubbus
2010-12-12 15:26:25+01
hm... a uprimne sa pytam, preco by sme ti mali radit ako sa odprezentovat?

richardhierweg
2010-12-12 15:42:47+01
príspevok od: inkubbus
hm... a uprimne sa pytam, preco by sme ti mali radit ako sa odprezentovat?
to neviem, myslel som ze prave na to sluzi forum, aby mohli zaciatocnici poziadat skusenejsich o radu. neviem preco by mali byt ludia k sebe solidarny ked mozu byt aj hajzli.

inkubbus
2010-12-12 15:53:55+01
príspevok od: richardhierweg
to neviem, myslel som ze prave na to sluzi forum, aby mohli zaciatocnici poziadat skusenejsich o radu. neviem preco by mali byt ludia k sebe solidarny ked mozu byt aj hajzli.
no ved kludne mozme byt aj hajzli. ale ked ty sam nevies co so svojimi fotkami tak odkial to potom mame vediet my? ked ti poradim aby si ich vymazal tak ich vymazes?

hladal si uz na nete nejaky party server co zhana fotografov, agenturu alebo nieco podobne? ak nie tak preco hned ides sem a cakas ze ti tu padnu pecene holuby do huby?

Cyril
2010-12-12 15:59:54+01
Ak si myslis, ze su skutocne fotky na urovni, nic Ti nebrani oslovit kvalitnych fotografov, pripadne kuratorov, co na Tvoje diela povedia. Tu mozes kliknut na chlievik Fotoscena.

beholder
2010-12-12 16:01:34+01
...prešiel som si Tvoju tvorbu..........a nemyslím si, že sú tie fotky voľajako mimoriadne vydarené..........ani po stránke zachytenia zaujímavejšieho momentu....ani po stránke technickej....

Fatty
2010-12-12 16:04:32+01
čoraz bizarnejšie témy sa tu zjavujú...
vraj čo s peknými fotkami...
žeby poukazovať čo najväčšiemu počtu ľudí...?
jedine tak sa dozvieš či sú objektívne dobré

soulfly
2010-12-12 16:28:45+01
...

Maxx818
ocenenie redakciou 2010-12-12 16:30:37+01
hehe ta hdr hole je perfektna

Cyril
2010-12-12 16:56:31+01
príspevok od: soulfly
...

richardhierweg
2010-12-12 17:01:58+01
dakujem vam za rady aj kritiku. viem ze niesom fotograf ale snazim sa zlepsovat. niekedy by som sa nim vsak chcel stat akurat neviem ako na to :-/

dodo_bb
2010-12-12 17:12:41+01
dakujem vam za rady aj kritiku. viem ze niesom fotograf ale snazim sa zlepsovat. niekedy by som sa nim vsak chcel stat akurat neviem ako na to :-/
Poradím - nájdi si čas, navštív 20 - 30 koncertov a pozeraj, kto a ako tam fotí. Potom si popozeraj ich tvorbu. Skús sa z niektorým z nich skamarátiť a povedz, že mu budeš pri fotení pomáhať, prípadne nech Ťa zoberie zo sebou. Snaž sa od neho učiť. Vešaj svoje fotky sem, snaž sa reagovať na kritiku, ktorú tu dostaneš. Buď veľmi sebakritický, staré porekadlo vraví, že najlepší priateľ fotografa je smetný kôš.... Skús sa dostať do nejakého klubu a pozeraj, ako fotia tí dobrí. Navštevuj výstavy, pozeraj časopisy, sleduj ako to robia iní. A neustále veľa foť a skúšaj. Dávaj si hodnotiť svoje fotografie dobrým skúseným fotografom a ver, čo Ti povedia.
Ak máš trochu talentu, spústu času, veľa vytrvalosti a trpezlivosti a pokory, za dva tri roky by si Ťa mohli všimnúť v nejakom časopise... Ale nezaručujem to )

AlenaD
2010-12-21 11:31:19+01
ak nic nechces zmenit na svojich fotkach, tak si nedaj kecat do techniky , chod svojou cestou. lepsi su ti, co su ini. velmi sa v tom da zamotat a zbytocne sa budes trapit, ze nie si ako \"ti druhi\".

martin.rehacek
2010-12-21 12:11:56+01
...
\'My phone has a cam ... with seven gigapixels\' - tak to ma uuuplne dostalo

pedro81
2010-12-21 12:51:45+01
...
fajne

XonanymX
2010-12-21 14:33:44+01
tento tyzden sa mi naskytla moznost nafotit s novym objektivom celkom pekne fotky na jednom vacsiom koncerte. da sa s tymi fotkami spravit nieco uzitocnejsie ako iba ukazat kamaratom? myslim ze by som v buducnosti chcebit nl roieco ako fotoreportaze ale neviem ako zacat. viete mi poradit?
Ocividne miera sebakritiky je uz len vysadou par jedincov na tomto svete...

conan7
2010-12-21 14:58:09+01
ved aspon polovičku ani nemáš zaostrenú (((((((((((((((
nemyslím si že takto prerazíš

brki
2010-12-21 15:26:31+01
ja nemám Tvoje ambície , ale Ti poradím asi takto: uverejňuj a hlavne veľmi veľa foť a všímaj si druhých fotky, čo robia dobre a čo zle, pozorne čítaj kritiky, aj keď budú niekedy nelichotivé...neboj sa zapájať sa do diskusií, aj v nich sa veľa naučíš...a ešte študuj, kníh o fotení a \"web zdrojov\" informácií je plno...A ešte jedna rada. Foť len tak pre seba, pre zábavu, ak budeš dobrý, príležitosť si Ťa nájde. Neočakácaj od toho komerčný ani iný úspech, lebo žiadny nepríde, takých ako Ty sú zástupy. Pochybujem, že je na svete nejaký špičkový fotograf, ktorý sa stal špičkovým fotografom preto, lebo si ako úplný začiatočník povedal \"chcem byť špičkovým fotografom\"... ...a nakoniec - veľa sebakritiky, sebareflexie a skromnosti...ale aj zdravého (!) sebavedomia

beholder
2010-12-21 16:09:20+01
príspevok od: brki
ja nemám Tvoje ambície , ale Ti poradím asi takto: uverejňuj a hlavne veľmi veľa foť a všímaj si druhých fotky, čo robia dobre a čo zle, pozorne čítaj kritiky, aj keď budú niekedy nelichotivé...neboj sa zapájať sa do diskusií, aj v nich sa veľa naučíš...a ešte študuj, kníh o fotení a \"web zdrojov\" informácií je plno...A ešte jedna rada. Foť len tak pre seba, pre zábavu, ak budeš dobrý, príležitosť si Ťa nájde. Neočakácaj od toho komerčný ani iný úspech, lebo žiadny nepríde, takých ako Ty sú zástupy. Pochybujem, že je na svete nejaký špičkový fotograf, ktorý sa stal špičkovým fotografom preto, lebo si ako úplný začiatočník povedal \"chcem byť špičkovým fotografom\"... ...a nakoniec - veľa sebakritiky, sebareflexie a skromnosti...ale aj zdravého (!) sebavedomia
...lepšie by som to nenapísal ......takto voľajako by mal vyzerať epilog každej fotopublikácie

Strana 1 z 2

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()