Fórum » Ako fotografovať?

ski jumping

fikinkoo
2011-01-07 13:08:30+01
zdravicko, sorry za new topic, ale par rad by pomohlo zajtra sa chystam na strbske pleso pozriet na svetovy pohar FIS v skokoch na lyziach. samozrejme beriem aj aparat Canon 1000D + 75-300mm. takze chcem pofotit nejake odrazy, lety, dopady, atd postavanie na svahu pri amaterskom downhille uz mam za sebou ak existuju nejaki dobri ludia s dobrymi radami tak budem vdacny, dikes.

dodo_bb
2011-01-07 15:22:11+01
Základ je dostať sa na dosah. Neviem, ako to chodí na Štrbskom. Akreditáciu novinára asi nezoženieš. Takže dostať sa čo najbližšie, odpichovať pozadie čo najväčšou clonou (neviem, akú svetelnosť má Tvoj objektív). Meň pozíciu, foť dopady, lety, zaujímavý je odraz. Skús ísť na dlhší čas a porob nejaké panningy. Dobré je fotiť zhora s pohľadom na dopad a divákov. Nezabudni pár záberov na divákov, spomedzi divákov, nejaké tie emócie zblízka po vydarenom alebo nevydarenom doskoku

Nejaké skákanie som raz skúšal aj ja na Králikoch (Majstrovstvá SR), galériu nájdeš tu...
http://foto.ornth.sk/archiv/galeria/2010_03_21%20skoky/ipage00077.htm

fikinkoo
2011-01-07 15:40:29+01
príspevok od: dodo_bb
Základ je dostať sa na dosah. Neviem, ako to chodí na Štrbskom. Akreditáciu novinára asi nezoženieš. Takže dostať sa čo najbližšie, odpichovať pozadie čo najväčšou clonou (neviem, akú svetelnosť má Tvoj objektív). Meň pozíciu, foť dopady, lety, zaujímavý je odraz. Skús ísť na dlhší čas a porob nejaké panningy. Dobré je fotiť zhora s pohľadom na dopad a divákov. Nezabudni pár záberov na divákov, spomedzi divákov, nejaké tie emócie zblízka po vydarenom alebo nevydarenom doskoku

Nejaké skákanie som raz skúšal aj ja na Králikoch (Majstrovstvá SR), galériu nájdeš tu...
http://foto.ornth.sk/archiv/galeria/2010_03_21%20skoky/ipage00077.htm
dakujem, pekna galeria. take nieco chcem aj ja nafotit, tiez behat hore dole nie len z tribunky. svetelnost nie je bohvie aka, mam len zakladny setak 75-300mm f/4-5.6 III a 18-55mm f/3.5-5.6 ll

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()