Neviete náhodou niekto či je možné nejak napáliť České menu do D90?Angličtina je pre mňa hotové tabu.Fotím len krátko takže pre každú maličkosť musím študovať návod v priloženom manuále.Mám priatela cez počítače a vravel že by to bolo možné spraviť cez Nikoňácky servis.
Kolko jazykov asi tak ovlada nejaky amik? Mozem si typnut? Až na par výnimiek NULA! Tu ide o komforf pouzivania, keby sa ludia nedozadovali lokalizacie, tak dodnes mame aj mobily v engličtine a este jedna otazka, preco vsetky tie akoze najvyspelejsie staty si robia vlastne lokalizacie? Im uz netreba ovladat engličtinu?
...mi nehovor, že si čítal marínu alebo krvavé sonety len tak sám od seba ...
Sám od seba nie . Ale žil som šesť rokov v zahraničí a materčinu som počul iba pri návšteve doma. Inak som hafkal iba po nemecky. Vtedy pochopíš aká vzácna je materčina.
Možno by sme mali sami začať tu na Slovensku fotoaparáty vyrábať. Len so slovenským menu. Vo veľkom. A budeme ich do celého sveta predávať. Aj Japoncom a Číňanom. Im by sme tam mohli dať menu ešte v nejakom tom našom nárečí. Nech vedia aké to je.
Možno by sme mali sami začať tu na Slovensku fotoaparáty vyrábať. Len so slovenským menu. Vo veľkom. A budeme ich do celého sveta predávať. Aj Japoncom a Číňanom. Im by sme tam mohli dať menu ešte v nejakom tom našom nárečí. Nech vedia aké to je.
S tými muchami to sedí - len tá rozdielna cena! Tiež mi to vadí, mám D3000 a hlavne keď sa ponáhľam mám problém. Je to trocha arogancia výrobcu. Predtým som mal Olympus, stačilo sa zaregistrovať na stránke výrobcu a dalo sa stiahnuť slovenčinu z netu rovno cez USB. Pri tom počte predaných Nikonov by to tiež nemal byť problém. Ešte otázka do fóra: čo na to jazykový zákon?
Možno je to tým, že v NIKONe ešte ani nevedia, že je SR. Kancelária je v Čechách a a ani nemajú prečo robiť slovenskú, keď 80% foťákov a objektívovSlováci kupujú buď v zahraničí alebo cez šedé dovozy na eshopoch
Ako v tej reklame na zlaty bazant! Nikto uz pomaly nevie kvakat ako mu jazyk narastol, nikto uz nerozprava, iba talkuje, vsetci chcu byt frikulini, free-cool-in, uz nemame zachranky ale rescue systemy, v kazdom obchodaku je napisane exit namiesto vychodu a dalo by sa pokracovat. Je smutne ako chceme byt svetovi ale nikto uz nevie pomaly pisat spisovne. Nasi rodicia a hlavne stari rodicia iba nechapavo krutia hlavami ze kam to spejeme... No kam? Kto z tych slavnych velmocnosti, vie kde sa nachadza male slovensko? Kto z nich vie co i len slovko zanôtit po nasom? Asimilacia krasne pokracuje, a tu sa ideme hrat nasvetovych! Taka cina si este raz zacne diktovat svoje podmienky ale urcite to nebude po anglicky vazeni!
No lenze z cinstiny sa svetovy jazyk nikdy nestane, aj cinania sa ucia Anglicky. Anglictina je pomerne jednoduchy jazyk a skutocne svetovy, na rozdiel od cinstiny ktora je nesmierne zlozita.
Ano exit, rescue atd... lebo tomu rozumie kazdy na tejto planete.
Keby bolo po mojom, tak anglictina by sa ako druhy jazyk ucila povinne na celom svete. A s asimilaciou to nema naozaj nic spolocneho.
Rodicia a prarodicia nasich rodicov tiez nechapavo krutili hlavami, ich prarodicia detto atd.
Možno je to tým, že v NIKONe ešte ani nevedia, že je SR. Kancelária je v Čechách a a ani nemajú prečo robiť slovenskú, keď 80% foťákov a objektívovSlováci kupujú buď v zahraničí alebo cez šedé dovozy na eshopoch
myslieť si,že angličtina je v elektronike kvoli nejakej amerikanizácii sveta je scestné... anglické výrazy sú krátke, trefné a nepotrebujú diakritiku...asi ťažko ju nejaký iný jazyk niekedy vytlačí z pozície hlavného jazyka elektroniky kto si ešte nezvykol, nech si zvyká
Súhlasil by som aj s češtinou. Je mi bližšia ako angličtina.
České menu do D90
Tu ide o komforf pouzivania, keby sa ludia nedozadovali lokalizacie, tak dodnes mame aj mobily v engličtine
D3X: Podporované jazyky
Angličtina, čínština (zjednodušená a tradičná), fínčina, francúzština, holandčina, japončina, kórejčina, nemčina, poľština, portugalčina, ruština, španielčina, švédčina, taliančina
Ako v tej reklame na zlaty bazant! Nikto uz pomaly nevie kvakat ako mu jazyk narastol, nikto uz nerozprava, iba talkuje, vsetci chcu byt frikulini, free-cool-in, uz nemame zachranky ale rescue systemy, v kazdom obchodaku je napisane exit namiesto vychodu a dalo by sa pokracovat. Je smutne ako chceme byt svetovi ale nikto uz nevie pomaly pisat spisovne. Nasi rodicia a hlavne stari rodicia iba nechapavo krutia hlavami ze kam to spejeme...
No kam? Kto z tych slavnych velmocnosti, vie kde sa nachadza male slovensko? Kto z nich vie co i len slovko zanôtit po nasom? Asimilacia krasne pokracuje, a tu sa ideme hrat nasvetovych!
Taka cina si este raz zacne diktovat svoje podmienky ale urcite to nebude po anglicky vazeni!
http://aktualne.centrum.sk/ekonomika/clanek.phtml?id=1223672
Ano exit, rescue atd... lebo tomu rozumie kazdy na tejto planete.
Keby bolo po mojom, tak anglictina by sa ako druhy jazyk ucila povinne na celom svete. A s asimilaciou to nema naozaj nic spolocneho.
Rodicia a prarodicia nasich rodicov tiez nechapavo krutili hlavami, ich prarodicia detto atd.
anglické výrazy sú krátke, trefné a nepotrebujú diakritiku...asi ťažko ju nejaký iný jazyk niekedy vytlačí z pozície hlavného jazyka elektroniky
kto si ešte nezvykol, nech si zvyká
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa