Fórum » Ako fotografovať?

Ateliér a malá hĺbka ostrosti

bombay_himself
bombay_himself 2011-04-13 18:50:54+02
ahojte,

ako sa dá dosiahnúť malá hĺbka na fotkách pri použití šúdiových svetiel trebárs použitie clony f1.8 tak aby fotka nebola takmer celá preexponovaná?

Je to vôbec možné?

Vďaka.

nesor
2011-04-19 08:20:54+02
príspevok od: Martin Brojo
na foťáku nastaví aj kratší čas, ale závierka už pri kratšom čase nie je otvorená úplne a v tom prípade mu osvetlí len čas senzoru
No zas som sa nieco nove naucil... vdaka...

jeffe
2011-04-20 13:53:08+02
toto je uzasne na forach, pacto rad od ludi, co zrejme v zivote nefotili zableskom... alebo netusia ako to cele funguje... alebo nemaju co povedat k veci.

Co tu vsetci potite s casom???
Cas expoziciu neovplynuje... das taky ako ti dovoli sychro... kolega bombay vravi, ze ma synchro 1/250 tak da 1/250 ...alebo 1/125 ....alebo 1/60 ....a cuduj sa svete, expozicia sa mu nezmeni... hm hm hm ... cim to asi tak bude, ze?

...dat svetla dalej... dalsi skvely napad... akurat ze to zmeni charakter svetla... a vacsinou teda k horsiemu, hlavne pri softboxe... ale sak je to jedno, hlavne ze tam je softbox, v popise na eshope pisali, ze dava pekne svetlo, tak musi, nech ho dam hocikde...

...dobre napady tu padli dva... Karolove pilotky - toho sa naozaj netreba bat, wb vyvazis a tu skustocne pomaha praca s casom expozicie, kedze ide o trvale svetlo

...a druhy- ano pomaha aj dalsia latka cez softbox, ale len o par EV...

...ak chces naozaj poradit, malo by zmysel dat sem fotku tej sceny, pri ktorej to chces realizovat... pretoze univerzalne riesenia existuju malokedy

slavmiro
2011-04-20 14:09:56+02
príspevok od: jeffe
toto je uzasne na forach, pacto rad od ludi, co zrejme v zivote nefotili zableskom... alebo netusia ako to cele funguje... alebo nemaju co povedat k veci.

Co tu vsetci potite s casom???
Cas expoziciu neovplynuje... das taky ako ti dovoli sychro... kolega bombay vravi, ze ma synchro 1/250 tak da 1/250 ...alebo 1/125 ....alebo 1/60 ....a cuduj sa svete, expozicia sa mu nezmeni... hm hm hm ... cim to asi tak bude, ze?

...dat svetla dalej... dalsi skvely napad... akurat ze to zmeni charakter svetla... a vacsinou teda k horsiemu, hlavne pri softboxe... ale sak je to jedno, hlavne ze tam je softbox, v popise na eshope pisali, ze dava pekne svetlo, tak musi, nech ho dam hocikde...

...dobre napady tu padli dva... Karolove pilotky - toho sa naozaj netreba bat, wb vyvazis a tu skustocne pomaha praca s casom expozicie, kedze ide o trvale svetlo

...a druhy- ano pomaha aj dalsia latka cez softbox, ale len o par EV...

...ak chces naozaj poradit, malo by zmysel dat sem fotku tej sceny, pri ktorej to chces realizovat... pretoze univerzalne riesenia existuju malokedy

este si zabudol dalsiu podivnu radu pouzit ND. Uz cez ND4 je tazko vidiet v sere atelieru, teda praca s modelom nie je mozna, lebo sa tazko cita okamih spravneho vyrazu v tvari..

Martin Brojo
ocenenie redakciou 2011-04-20 15:46:41+02
príspevok od: slavmiro
este si zabudol dalsiu podivnu radu pouzit ND. Uz cez ND4 je tazko vidiet v sere atelieru, teda praca s modelom nie je mozna, lebo sa tazko cita okamih spravneho vyrazu v tvari..
a čo tak foťák na statív, nakomponovať, zaostriť, nasadiť ND filter a odfotiť
naviac nevieme či chce fotiť ľudí, alebo niečo neživé

Martin Brojo
ocenenie redakciou 2011-04-20 15:53:10+02
a ešte aby som nezabudol, existuje ešte aj niečo také ako ND filter na záblesk.

http://eshop.fomei.com/cz/produkt/sls-ht-211-9nd-122-x-4-m/

jeffe
2011-04-21 07:14:30+02
príspevok od: slavmiro
to som bral ako vtip... a uz som len cakal kedy padne slovo IR-filter alebo pinhola

Strana 2 z 2

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()