Rád by som poznal Vaše názory/tipy na rôzne aspekty tohto fotografovania: 1. čas - ráno/večer ? (asi jedno) 2. čím radšej fotiť: ultrazoom, zrkadlovka ? (možnosť zapožicať/použiť ohniská: ultrazoom - ekvivalent 24-720mm, zrkadlovka 24-105mm) 3. príslušenstvo (statív asi nie , filtre (polarizačný) ? 4. preferované nastavenia fotoaparátu ? Bežná výška pri lete od 300m vyššie, max cca do 2000, rýchlosť podľa vetra , udávajú sa skúsenosti za hod. ako príklad prelet z Trnavy cca. do Senca. Krátke časy (?), vyššie clon.čísla (?) pre vačšiu hĺbku ostrosti (?) 5. Iné ?
Rád by som poznal Vaše názory/tipy na rôzne aspekty tohto fotografovania: 1. čas - ráno/večer ? (asi jedno) 2. čím radšej fotiť: ultrazoom, zrkadlovka ? (možnosť zapožicať/použiť ohniská: ultrazoom - ekvivalent 24-720mm, zrkadlovka 24-105mm) 3. príslušenstvo (statív asi nie , filtre (polarizačný) ? 4. preferované nastavenia fotoaparátu ? Bežná výška pri lete od 300m vyššie, max cca do 2000, rýchlosť podľa vetra , udávajú sa skúsenosti za hod. ako príklad prelet z Trnavy cca. do Senca. Krátke časy (?), vyššie clon.čísla (?) pre vačšiu hĺbku ostrosti (?) 5. Iné ?
1. ano, ano 2. fotakom 3. nie, moze byt 4. P ako Profesional 5. urcite
Ja by som si určite zobral zrkadlovku a všetky sklá ktoré mám. K tomu ti do vrecka kompakt nezaberie miesto navyše. To isté platí pre príslušenstvo. Balón ho bez problémov odnesie, ak ak budete padať, tak máte čo odhadzovať . Samozrejme tým narážam skôr na filtre. Statív ti bude zbytočný, blesk takisto (aj keď aj s tým by som vedel experimentovať (nie z výšky, ale zo zeme pri napĺňaní)). Vietor nebude problém, v balóne nefúka (skús hádať prečo), a tak sa ti ruky budú triasť nanajvýš od zimy. Clonové čísla a hĺbku ostrosti nemusíš riešiť. Budeš dostatočne vysoko, aby si mal ostré všetko. Clonu si teda zvoľ z ohľadom na svetlo a najlepšiu kresbu.
Stačí takto telegraficky? Ak ma zoberieš so sebou, tak ti všetko aj vysvetlím. Malé školenie .
aj rano a aj navecer...idelane zrkadlovka...filter polarizacny ano....aj prechodove ak mas...stativ nie..nastavenie manualne idelane ....trosku priclonit koli kresbe a HO....neletiet ked je opar a zla viditelnost...a ani zima ti tam hore urcite nebude
Let balónom - fotografovanie
1. čas - ráno/večer ? (asi jedno)
2. čím radšej fotiť: ultrazoom, zrkadlovka ? (možnosť zapožicať/použiť ohniská: ultrazoom - ekvivalent 24-720mm, zrkadlovka 24-105mm)
3. príslušenstvo (statív asi nie
4. preferované nastavenia fotoaparátu ?
Bežná výška pri lete od 300m vyššie, max cca do 2000, rýchlosť podľa vetra
udávajú sa skúsenosti za hod. ako príklad prelet z Trnavy cca. do Senca.
Krátke časy (?), vyššie clon.čísla (?) pre vačšiu hĺbku ostrosti (?)
5. Iné ?
2. čím radšej fotiť: ultrazoom, zrkadlovka ? (možnosť zapožicať/použiť ohniská: ultrazoom - ekvivalent 24-720mm, zrkadlovka 24-105mm)
5. Iné ?
5. Iné ?
2. fotakom
3. nie, moze byt
4. P ako Profesional
5. urcite
Ja by som si určite zobral zrkadlovku a všetky sklá ktoré mám. K tomu ti do vrecka kompakt nezaberie miesto navyše. To isté platí pre príslušenstvo. Balón ho bez problémov odnesie, ak ak budete padať, tak máte čo odhadzovať
Stačí takto telegraficky? Ak ma zoberieš so sebou, tak ti všetko aj vysvetlím. Malé školenie
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa