Zdravim kedze ma zaujimaju fotky takeho charakteru ako panorami s hviezdnou oblohou pripadne mliecnou drahou, chcel by som sa spytat zainteresovanych, co vsetko ovplyvnuje viditelnost hviezd lebo ja z fotky ci uz jpeg alebo RAW nevytiahnem tolko hviezd a ani mliecnu drahu ako poniektory , viete poradit, aj ako znizit sum, mam Canon Eos 550D a zda sa mi ten sum celkom dost respektive neviem to posudit no chcem sa ho zbavit, bud retusou alebo nejakou redukciou, dakujem
Trosku opravim. Nie je pravda, ze v zime je lepsia viditelnost. Zimna nocna obloha patri medzi tie pritazlivejsie z dovodu velkeho mnozstva jasnych hviezd na oblohe a jednou z pricin, je aj to, ze je skor tma ako v lete, takze zimna obloha uricite neznalych zaujme skor. Taktiez je to mnoztvo fotogenickych objektov na oblohe (M42, plejady, ....) Rovnako dobre podmienky na pozorovanie mozu byt aj v lete aj v zime.
Starého krajinkára nepresvedčíš - v chladnom vzduchu je lepšia viditeľnosť, za tým si budem stáť, aj keby ma mučili... Jednoducho, keď prejde studený front, vtedy sú ideálne podmienky... V lete ani uprostred noci nie je vidieť tak jasno hviezdy, ako v zime napr. už o siedmej večer...
Fotenie hviezd
kedze ma zaujimaju fotky takeho charakteru ako panorami s hviezdnou oblohou pripadne mliecnou drahou, chcel by som sa spytat zainteresovanych, co vsetko ovplyvnuje viditelnost hviezd lebo ja z fotky ci uz jpeg alebo RAW nevytiahnem tolko hviezd a ani mliecnu drahu ako poniektory , viete poradit, aj ako znizit sum, mam Canon Eos 550D a zda sa mi ten sum celkom dost respektive neviem to posudit no chcem sa ho zbavit, bud retusou alebo nejakou redukciou, dakujem
V lete ani uprostred noci nie je vidieť tak jasno hviezdy, ako v zime napr. už o siedmej večer...
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa