Určite už ste zaregistrovali novy fotoblogový tren na internete (hlavne v amerike), kde nejde moc o profesionálnu fotografiu ale skôr o živé momentky. Vačšinou sú fotky velmi živé, plné pastelových farieb.
Ako najlepšie dosiahnuť takýto efekt, tolko farieb a taku pestrosť?
Vyskušaj,možeš sa z fotkou hrať hodiny prelepší výsledok z kopou nastavení.. Ja lomofoto nerobím a také pseudo sa dá vyrobiť aj v softe. Alebo aké konkrétne výhrady maš?
toto sa podobá na lomo, alebo na tie fotky z linku asi tak ako moja 11 ročná fabka na F1
noo hej, vlastne v LR som s tym zacal experimentovat a preto ma to zacalo zaujmat len nikdy sa mi nejak nepdarí dotiahnut to do takeho konca ako by som chcel, vzdy mam pocit ze tam nieco este chyba. Diky
V podstate mas pravdu, v LR som sa aj ja tomu iba priblizil, az v PS som to dotiahol do konca. Hlavne co sa tyka kontrastu a jasu, inak povedane sťavy.
toto sa podobá na lomo, alebo na tie fotky z linku asi tak ako moja 11 ročná fabka na F1
Veď som ti napísal,že to len tak narýchlo bolo spravené. Ale kedže si taký perfekcionista,puntičkár a detailista, tak sa nebudem stebou o tom baviť. Mrkni na ten program a vyskúšaj.
netreba nato ani ziadne krivky, staci par chvil vo photoshope najprv image-adjustmenst-color balance a potom nato naukladat nejake gradient mapy, kludne mozem vyskusat nieco zbuchat aby si videl vysledok, fakt to nie je praca na dlho
Ta ja som ti pre srandu? Bodaj by ti ekg pisalo rovnú čiaru.
Podľa mňa je ciest k takým fotkám mnoho. V rôznych softoch. Naj hľadá a skúša,ale špekulovať ako to spravili nad 300kilovými fotkami tiež nie bohviečo.
Veď som ti napísal,že to len tak narýchlo bolo spravené. Ale kedže si taký perfekcionista,puntičkár a detailista, tak sa nebudem stebou o tom baviť. Mrkni na ten program a vyskúšaj.
Už keď na hotovú fotku aplikuješ ten Match color tak je to rýchlejšie, lebo tam maš prednastavené tie pestro farebné masky, Len klikaš z jednej na druhú a sleduješ ktorá najviac zapasuje. Samozrejme ešte citlivosť-opacity tej vrstvy spravíš ďalším klikom. Maš možnosť vytvoriť si vlastnú masku. To by si musel vidieť. Ano ide to aj v fotošope- nastavenie farieb atď. Hovorím,ciest k takej fotke je mnoho.je mnoho, je mnoho.......
Už keď na hotovú fotku aplikuješ ten Match color tak je to rýchlejšie, lebo tam maš prednastavené tie pestro farebné masky, Len klikaš z jednej na druhú a sleduješ ktorá najviac zapasuje. Samozrejme ešte citlivosť-opacity tej vrstvy spravíš ďalším klikom. Maš možnosť vytvoriť si vlastnú masku. To by si musel vidieť. Ano ide to aj v fotošope- nastavenie farieb atď. Hovorím,ciest k takej fotke je mnoho.je mnoho, je mnoho.......
iste, ale vrátim sa k tomu čo si vystavil - totálne dodrbanú fotku, ktorú si vydával za napodobeninu LOMO - opäť tvrdím, ani náhodou sa to na LOMO a veci okolo nepodobá ...
Kecy ako dospieť k výsledku ma nezaujémajú - iste, možností je mnoho .. Ja mám svoju.
Ta ja som ti pre srandu? Bodaj by ti ekg pisalo rovnú čiaru.
Podľa mňa je ciest k takým fotkám mnoho. V rôznych softoch. Naj hľadá a skúša,ale špekulovať ako to spravili nad 300kilovými fotkami tiež nie bohviečo.
Má to svoje čaro,také dačo spravíš v Dynamic HDR 5. po vytvorení hdr a po nastavení parametroch zvolíš MATCH COLOR. Tam máš na výber kopu takých pastelových masiek samozrejme z nastavením citlivost alebo voľbou vlastnej masky-textúri. Proste kopu nastavení na experimentovanie. Jedna z mojích takto narychlo upravených dole,pôvodnú najdeš pre porovnanie v mojích fotkách. www.ephoto.sk/moje-ephoto/fotografie/221601/dzekop/
jasne, narychlo ukázané, všetko má svoje max a min a treba trocha s citom ťahať za knofliky,je veľa spôsobov ako dosiahnúť taky či podobný efekt pastelových farieb, či odfiltrovanie časti farebnej zložky.
nový trend - funky colours
Ako najlepšie dosiahnuť takýto efekt, tolko farieb a taku pestrosť?
Ja lomofoto nerobím a také pseudo sa dá vyrobiť aj v softe.
Alebo aké konkrétne výhrady maš?
Diky
Mrkni na ten program a vyskúšaj.
Alah Agbar !
Mrkni na ten program a vyskúšaj.
www.ephoto.sk/fotogaleria/fotografie/228858/zacala-skola/?filter=critics
Len klikaš z jednej na druhú a sleduješ ktorá najviac zapasuje. Samozrejme ešte citlivosť-opacity tej vrstvy spravíš ďalším klikom. Maš možnosť vytvoriť si vlastnú masku.
To by si musel vidieť. Ano ide to aj v fotošope- nastavenie farieb atď.
Hovorím,ciest k takej fotke je mnoho.je mnoho, je mnoho.......
Len klikaš z jednej na druhú a sleduješ ktorá najviac zapasuje. Samozrejme ešte citlivosť-opacity tej vrstvy spravíš ďalším klikom. Maš možnosť vytvoriť si vlastnú masku.
To by si musel vidieť. Ano ide to aj v fotošope- nastavenie farieb atď.
Hovorím,ciest k takej fotke je mnoho.je mnoho, je mnoho.......
Kecy ako dospieť k výsledku ma nezaujémajú - iste, možností je mnoho .. Ja mám svoju.
Alah Agbar !
riešením možno bude lepšie spoznať LR a jeho možnosti
www.ephoto.sk/fotogaleria/fotografie/229081/betonar/?filter=critics
Tam máš na výber kopu takých pastelových masiek samozrejme z nastavením citlivost alebo voľbou vlastnej masky-textúri.
Proste kopu nastavení na experimentovanie.
Jedna z mojích takto narychlo upravených dole,pôvodnú najdeš pre porovnanie v mojích fotkách.
www.ephoto.sk/moje-ephoto/fotografie/221601/dzekop/
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa