Fórum » Ako fotografovať?

nový trend - funky colours

FOSGATE
FOSGATE 2011-09-07 12:59:30+02
Určite už ste zaregistrovali novy fotoblogový tren na internete (hlavne v amerike), kde nejde moc o profesionálnu fotografiu ale skôr o živé momentky. Vačšinou sú fotky velmi živé, plné pastelových farieb.

Ako najlepšie dosiahnuť takýto efekt, tolko farieb a taku pestrosť?

Brian
2011-09-07 15:52:40+02
príspevok od: bebel
podla nma by si to dosiahol aj hranim sa s krivkami v PSku, alebo ja pouzivam plug in_u nik software - napr. color efex pro
jj, dobra rada aj to je riesenie, tiez som to tam nedavno objavil...

kecal
2011-09-07 16:39:31+02
príspevok od: total empty
Vyskušaj,možeš sa z fotkou hrať hodiny prelepší výsledok z kopou nastavení..
Ja lomofoto nerobím a také pseudo sa dá vyrobiť aj v softe.
Alebo aké konkrétne výhrady maš?
toto sa podobá na lomo, alebo na tie fotky z linku asi tak ako moja 11 ročná fabka na F1

tomis.ales
2011-09-07 18:15:57+02
príspevok od: FOSGATE
noo hej, vlastne v LR som s tym zacal experimentovat a preto ma to zacalo zaujmat len nikdy sa mi nejak nepdarí dotiahnut to do takeho konca ako by som chcel, vzdy mam pocit ze tam nieco este chyba.
Diky
V podstate mas pravdu, v LR som sa aj ja tomu iba priblizil, az v PS som to dotiahol do konca. Hlavne co sa tyka kontrastu a jasu, inak povedane sťavy.

total empty
2011-09-07 18:44:31+02
príspevok od: kecal
toto sa podobá na lomo, alebo na tie fotky z linku asi tak ako moja 11 ročná fabka na F1
Veď som ti napísal,že to len tak narýchlo bolo spravené. Ale kedže si taký perfekcionista,puntičkár a detailista, tak sa nebudem stebou o tom baviť.
Mrkni na ten program a vyskúšaj.

bubostyle
2011-09-07 18:47:50+02
netreba nato ani ziadne krivky, staci par chvil vo photoshope najprv image-adjustmenst-color balance a potom nato naukladat nejake gradient mapy, kludne mozem vyskusat nieco zbuchat aby si videl vysledok, fakt to nie je praca na dlho

total empty
2011-09-07 18:49:11+02
príspevok od: keko
Ano. Takto to robia vsetci na tych blogoch
Ta ja som ti pre srandu? Bodaj by ti ekg pisalo rovnú čiaru.

Podľa mňa je ciest k takým fotkám mnoho. V rôznych softoch. Naj hľadá a skúša,ale špekulovať ako to spravili nad 300kilovými fotkami tiež nie bohviečo.

Alah Agbar !

kecal
2011-09-07 19:09:44+02
Veď som ti napísal,že to len tak narýchlo bolo spravené. Ale kedže si taký perfekcionista,puntičkár a detailista, tak sa nebudem stebou o tom baviť.
Mrkni na ten program a vyskúšaj.

total empty
2011-09-07 19:18:42+02
Už keď na hotovú fotku aplikuješ ten Match color tak je to rýchlejšie, lebo tam maš prednastavené tie pestro farebné masky,
Len klikaš z jednej na druhú a sleduješ ktorá najviac zapasuje. Samozrejme ešte citlivosť-opacity tej vrstvy spravíš ďalším klikom. Maš možnosť vytvoriť si vlastnú masku.
To by si musel vidieť. Ano ide to aj v fotošope- nastavenie farieb atď.
Hovorím,ciest k takej fotke je mnoho.je mnoho, je mnoho.......

kecal
2011-09-07 19:22:00+02
Už keď na hotovú fotku aplikuješ ten Match color tak je to rýchlejšie, lebo tam maš prednastavené tie pestro farebné masky,
Len klikaš z jednej na druhú a sleduješ ktorá najviac zapasuje. Samozrejme ešte citlivosť-opacity tej vrstvy spravíš ďalším klikom. Maš možnosť vytvoriť si vlastnú masku.
To by si musel vidieť. Ano ide to aj v fotošope- nastavenie farieb atď.
Hovorím,ciest k takej fotke je mnoho.je mnoho, je mnoho.......
iste, ale vrátim sa k tomu čo si vystavil - totálne dodrbanú fotku, ktorú si vydával za napodobeninu LOMO - opäť tvrdím, ani náhodou sa to na LOMO a veci okolo nepodobá ...

Kecy ako dospieť k výsledku ma nezaujémajú - iste, možností je mnoho .. Ja mám svoju.

keko
2011-09-07 20:30:43+02
Ta ja som ti pre srandu? Bodaj by ti ekg pisalo rovnú čiaru.

Podľa mňa je ciest k takým fotkám mnoho. V rôznych softoch. Naj hľadá a skúša,ale špekulovať ako to spravili nad 300kilovými fotkami tiež nie bohviečo.

Alah Agbar !

tomis.ales
2011-09-07 23:41:08+02
Upravena fotka v iba LR behom par minut a surovy raw. Dufam, ze je to dostatocne "funky colours" alebo dostatocne "LOMO"

kecal
2011-09-08 09:53:58+02
príspevok od: tomis.ales
Upravena fotka v iba LR behom par minut a surovy raw. Dufam, ze je to dostatocne "funky colours" alebo dostatocne "LOMO"
ale dobré to je

FOSGATE
2011-09-08 10:02:58+02
kecal, presne toto som myslel ! Oka, budem skusat Diky

FOSGATE
2011-09-08 10:04:09+02
príspevok od: tomis.ales
klobuk dole šefe, toto je to čo hladám.
riešením možno bude lepšie spoznať LR a jeho možnosti Dakujem

kecal
2011-09-08 17:54:11+02
príspevok od: FOSGATE
kecal, presne toto som myslel ! Oka, budem skusat Diky

FOSGATE
2011-12-09 13:04:36+01
s odstupom času pridávam fotky podľa mojich predstáv

bubu1687
2011-12-09 15:09:36+01
Má to svoje čaro,také dačo spravíš v Dynamic HDR 5. po vytvorení hdr a po nastavení parametroch zvolíš MATCH COLOR.
Tam máš na výber kopu takých pastelových masiek samozrejme z nastavením citlivost alebo voľbou vlastnej masky-textúri.
Proste kopu nastavení na experimentovanie.
Jedna z mojích takto narychlo upravených dole,pôvodnú najdeš pre porovnanie v mojích fotkách.
www.ephoto.sk/moje-ephoto/fotografie/221601/dzekop/
prepac ale toto je otrasna fotka resp uprava

total empty
2011-12-09 21:12:48+01
príspevok od: bubu1687
prepac ale toto je otrasna fotka resp uprava
jasne, narychlo ukázané, všetko má svoje max a min a treba trocha s citom ťahať za knofliky,je veľa spôsobov ako dosiahnúť taky či podobný efekt pastelových farieb, či odfiltrovanie časti farebnej zložky.

Strana 2 z 2

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()