Fórum » Digitálne zrkadlovky

Full framy na Photokine

marcus_labeo
2012-08-23 10:18:27+02
Blížiaca sa Photokina bude možno miestom uvedenia viacerých full frame foťákov. Okrem už skoro istého Nikonu D600 čoby lacného entry level full frame sú už dlhšie reči o plnoformátovom Pentaxe, možno nazvanom K-3. Rovnako sú reči o plnoformátovom Sony, ale nie SLR, ale SLT, teda s pevným zrkadlom a EVF, čo by bol prvý FF na svete s elektronickým hľadáčikom. Všetky tri by mali byť postavené na novom FF senzore od Sony s 24 MPix. Posledný full frame by mohol byť diaľkomer M10 od Leicy. Zrejme sa teda je na čo tešiť.

mathino
2012-08-23 12:12:41+02
príspevok od: marcus_labeo
Blížiaca sa Photokina bude možno miestom uvedenia viacerých full frame foťákov. Okrem už skoro istého Nikonu D600 čoby lacného entry level full frame sú už dlhšie reči o plnoformátovom Pentaxe, možno nazvanom K-3. Rovnako sú reči o plnoformátovom Sony, ale nie SLR, ale SLT, teda s pevným zrkadlom a EVF, čo by bol prvý FF na svete s elektronickým hľadáčikom. Všetky tri by mali byť postavené na novom FF senzore od Sony s 24 MPix. Posledný full frame by mohol byť diaľkomer M10 od Leicy. Zrejme sa teda je na čo tešiť.
D600 beriem ako možné telo pre Photokinu - aj keď je dosť ticho ohľadne toho tela, žiadne nové rumory ani "fotky".

Pentax - ok, nech spravia FF aj keď...pre mňa to nebude nič zaujímavé (sorry, I am Canon ).

Sony - boli rumory o CSC s FF, už to aj padlo. Ak niečo príde od Sony, tak možno kompakty a a99.

Leica - áno, je to Leica, je to pekné, ale bežný smrteľník sa môže na to iba pozerať vo výklade.

Mňa skôr zaujíma Canon Mohli by predstaviť "6D" (entry FF - dostupnosť od konca októbra) alebo ten "3D-X" (46 MPx - dostupnosť začiatkom bud. roku).

P.S. : Samyang by mohol potešiť tou 24 TS-E

peterjonastik
2012-08-23 12:28:18+02
Chalani, neviem, načo je dobré o tom špekulovať a šíriť fámy.... Keď to predstavia, tak uvidíme. Fotografia ajtak nie je o tom, že "má vyjsť nový foťák, tak som z toho nadržaný". To, čo predstavia na Photokine 2012, bude o dva roky staré a tak to ide stále dokola.

netmouse
2012-08-23 13:32:07+02
pokial viem tak cenu si dohadujem za vykonanu pracu ... nie kolky ju urobia ... dopredu ci s asistenkou alebo bez nej.

co sa tyka fotografa je dobre pri dohadovani fotenia svadby pripomenut, ze pridete dvaja ... proste trocha popisat ako by malo fotografovanie vyzerat ... a sa da pripomenut, ze ti pri tvoj praci asistuje sarmantna asistenka / asistent ...

a k jednu pre fotografa, no urcite to nieje povynnost ale slustnost od svadobcanov pohostit aj tychto ludi ... nikto nepovedal, ze musia byt za jednym stolom s nevestou a zenichom, taktiez mala vysluska potesi aj rodinnych prislusnikov, ktori cakaju na otca rodiny, ktory travi pekny sobotny cas s cudzimi ludmi a nie je v zoo alebo na kupalisku ...

mathino
2012-08-23 13:44:32+02
príspevok od: peterjonastik
Chalani, neviem, načo je dobré o tom špekulovať a šíriť fámy.... Keď to predstavia, tak uvidíme. Fotografia ajtak nie je o tom, že "má vyjsť nový foťák, tak som z toho nadržaný". To, čo predstavia na Photokine 2012, bude o dva roky staré a tak to ide stále dokola.
Nie som nadržaný na novú techniku Stále fotím so 450D a tá má už 4 roky. Rád by som urobil upgrade na FF tak preto ma zaujíma "6D" - 5D Mk II je tu predsalen dlho a Mk III je mimo rozpočet. FF mi umožní využiť reálnu ohniskovú vzdialenosť, lepšie high ISO a menšiu DoF.

dynnamic
2012-08-23 13:49:38+02
príspevok od: netmouse
pokial viem tak cenu si dohadujem za vykonanu pracu ... nie kolky ju urobia ... dopredu ci s asistenkou alebo bez nej.

co sa tyka fotografa je dobre pri dohadovani fotenia svadby pripomenut, ze pridete dvaja ... proste trocha popisat ako by malo fotografovanie vyzerat ... a sa da pripomenut, ze ti pri tvoj praci asistuje sarmantna asistenka / asistent ...

a k jednu pre fotografa, no urcite to nieje povynnost ale slustnost od svadobcanov pohostit aj tychto ludi ... nikto nepovedal, ze musia byt za jednym stolom s nevestou a zenichom, taktiez mala vysluska potesi aj rodinnych prislusnikov, ktori cakaju na otca rodiny, ktory travi pekny sobotny cas s cudzimi ludmi a nie je v zoo alebo na kupalisku ...
hups

netmouse
2012-08-23 14:00:00+02
príspevok od: dynnamic
hups
... presne hups ... malo to byt v inom prispevku ... len mi nejako zblbol IE

bonifacko
2012-08-23 14:13:30+02
príspevok od: marcus_labeo
Neverím, že pentax už teraz príde s FF. Zastupca pre GB sa nechal počuť, že vyrobny program bude o 4 telach DSLR do marca 2013. Čo viem ratať, tak novy je iba pentax k-30, určite musia už teraz vyrukovať s novym po k-5, to su 2 tela. Zrejme nastupcu po k-5 (k-3?) postavia trochu vyššie a medzi to a k-30 vsunu ešte jeden model (jar 2013). To budu 3 tela. A 4.-ty model bude asi lacny FF, niekedy na jar 2013. No a je jasne, že majitelov C/N asi neohúri.

tomis.ales
2012-08-23 14:16:57+02
príspevok od: netmouse

To nevadi, sak to auto niekde opravis, dvojhmotovy zotrvacnik sice nieco stoji, ale lepsi servis ti to da dokopy

tomis.ales
2012-08-23 14:22:45+02
Rad by som videl TS Samyang, ale fotku co som nasiel, je uboha zlatanina Samyangu 14mm a PC Nikkoru.
Nazov temy by mal byt Full fámy na Photokine. Fotte a nemudrujte nad debilinami.

Igor Šaffo
2012-09-04 07:18:31+02
http://skfilmar.wordpress.com/2012/08/29/photokina-2012-na-co-sa-mozete-uz-coskoro-tesit/

wayne
2012-09-04 07:35:10+02
Leica M10 rumors vyzeraju rozpacito,
http://www.stevehuffphoto.com/2012/08/29/new-leica-compact-system-coming-to-photokina-my-crystal-ball-says-maybe/

Laco62
2012-09-04 09:50:27+02
príspevok od: tomis.ales
To nevadi, sak to auto niekde opravis, dvojhmotovy zotrvacnik sice nieco stoji, ale lepsi servis ti to da dokopy
asi tak

wilier
2012-09-08 11:19:18+02
ze by nakoniec predsa 6D?

http://www.canonrumors.com/2012/09/canon-eos-6d-announcement-soon-cr1/

mathino
2012-09-09 14:41:27+02
príspevok od: wilier
ze by nakoniec predsa 6D?

http://www.canonrumors.com/2012/09/canon-eos-6d-announcement-soon-cr1/
Možno hej, ale vraj "new source", čiže pokiaľ to nie je na CR2 tak ma to ani moc netrápi. Každopádne, Nikon má viacero press eventov na 13-ho - asi na D600. Podľa mňa si Canon pekne počká kým príde D600 a potom vypustia "entry FF". Aj keď predstavenie a dostupnosť sú dve rozličné veci (viď 1D-X a 24-70 II).

The_Apple
2012-09-09 19:28:04+02
Ehm.. http://www.mirrorlessrumors.com/sony-rx1-is-a-full-frame-mirrorless-camera-with-fixed-zeiss-lens/

mathino
2012-09-09 19:46:27+02
príspevok od: The_Apple
Ehm.. http://www.mirrorlessrumors.com/sony-rx1-is-a-full-frame-mirrorless-camera-with-fixed-zeiss-lens/
Ooo zaujímavé

wlad
2012-09-09 20:02:21+02
príspevok od: mathino
Ooo zaujímavé
...by to bolo keby tu cenu vydelili dvomi.

3tisic usd/eur za Sony s nevymenitelnym 35mm objektivom je totalny nezmysel

valec86
2012-09-09 20:09:14+02
príspevok od: mathino
Možno hej, ale vraj "new source", čiže pokiaľ to nie je na CR2 tak ma to ani moc netrápi. Každopádne, Nikon má viacero press eventov na 13-ho - asi na D600. Podľa mňa si Canon pekne počká kým príde D600 a potom vypustia "entry FF". Aj keď predstavenie a dostupnosť sú dve rozličné veci (viď 1D-X a 24-70 II).
jo, no 1Dx bola dostupna mesiac po vyhlaseni. aspon pre mna. 24-70 nieje dostupna stale

vojtech
2012-09-09 20:29:28+02
príspevok od: bonifacko
Neverím, že pentax už teraz príde s FF. Zastupca pre GB sa nechal počuť, že vyrobny program bude o 4 telach DSLR do marca 2013. Čo viem ratať, tak novy je iba pentax k-30, určite musia už teraz vyrukovať s novym po k-5, to su 2 tela. Zrejme nastupcu po k-5 (k-3?) postavia trochu vyššie a medzi to a k-30 vsunu ešte jeden model (jar 2013). To budu 3 tela. A 4.-ty model bude asi lacny FF, niekedy na jar 2013. No a je jasne, že majitelov C/N asi neohúri.
toto sa mi zda celkom logicke pokracovanie K-5 / K-5 ll / http://photorumors.com/2012/09/08/new-images-of-the-pentax-k-5-ii-and-k-5-iis-dslr-cameras/comment-page-1/ a tiez neverim ze bude FF tohto roku..

Strana 1 z 2

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()