Tiez rozmyslam nad 7D, mal som ho aj v ruke, skvelo sa drzi, rovnako kazdy kto ho ma ho odporuca. Cital som nejake dohady ze prvy kvartal 2013 ma prist 7d mk2 alebo nieco take, kde mu maju hlavne vylepsit ten vyssi sum. Viac menej vaham s kupou len kvoly tomu. Co hovorite na interierovy sport pri nizsom osvetleni? ISO 800? Momentalne mam 450 a ta to teda nezvlada k mojej spokojnosti.
Tiez rozmyslam nad 7D, mal som ho aj v ruke, skvelo sa drzi, rovnako kazdy kto ho ma ho odporuca. Cital som nejake dohady ze prvy kvartal 2013 ma prist 7d mk2 alebo nieco take, kde mu maju hlavne vylepsit ten vyssi sum. Viac menej vaham s kupou len kvoly tomu. Co hovorite na interierovy sport pri nizsom osvetleni? ISO 800? Momentalne mam 450 a ta to teda nezvlada k mojej spokojnosti.
ja osobne velmi sum neriesim, do 1600 mam vo vacsine pripadov auto ISO.
Cakat na 7D2? Kludne pockaj. Alebo pockaj este viac, bude mozno aj 7D3. Ako sorry, na toto si musis odpovedat sam, bud ho chces / potrebujes teraz, alebo mozes cakat do nekonecna.
raz front, raz back. Neporadil si s tym on, neporadili si si s tym v ProLaike, neporadili si s tym ani v Prahe (tam bol dokonca dvakrat).
Pravdepodobne mal stastie na nejaky vadny kus. Ja fotim so 7D ale aj so Sony zrkadlovkami obcas Nikon a nemozem povedat zeby tam bol nejaky zasadny rozdiel v presnosti / nepresnosti AF.
polemizovat o kupe novsieho modelu ktory ani nie je uvedeny ? nuz aj ked uvedu, isty cas potrva kym sa bude dat realne kupit a to uz budu sepkanice o novsom modeli ... a kolotoc moze zacat znova
tak ja osobne mam tiez 450 a cakam uz rok na 7D cislo 2. Jedna doterajsia verzia pojde tympadom prudko dolu s cenou, a jednak sa suskalo ze by nova sedmicka mala ist pouzit na objektivy APC i fullframe co ma maximalne zaujima, navyse dostane urcite novy patkovy chip, takze ja osobne urcite cakam, ked sa mi zda 450 malo, tak sa pozriem ake perfektne fotky vedia robit aj ini ludia so 450 a myslim, ze v technike fotenia je stale co zlepsovat. a este dufam, ze nova verzia bude mensia a lahsia nieco ako je 6D a vobec, aktualna 7D uz pri porovnavacich testoch a cenovych porovnaniach zaostava.
tak ja osobne mam tiez 450 a cakam uz rok na 7D cislo 2. Jedna doterajsia verzia pojde tympadom prudko dolu s cenou, a jednak sa suskalo ze by nova sedmicka mala ist pouzit na objektivy APC i fullframe co ma maximalne zaujima, navyse dostane urcite novy patkovy chip, takze ja osobne urcite cakam, ked sa mi zda 450 malo, tak sa pozriem ake perfektne fotky vedia robit aj ini ludia so 450 a myslim, ze v technike fotenia je stale co zlepsovat. a este dufam, ze nova verzia bude mensia a lahsia nieco ako je 6D a vobec, aktualna 7D uz pri porovnavacich testoch a cenovych porovnaniach zaostava.
A na terajšiu 7D nemôžeš použiť aj fullframe aj "Apc" objektívy ?
Na každú APS-C zrkadlovku môžeš použiť full-frame objektív. Terajšie 7D má 2x digic 4. Jeho nástupca bude mať určite 5 ale je otázne či tiež 2x. No šum bude mať iste menší ale je otázka či to budeš vidieť aj inak ako pri skúmaní 1:1. Neviem ako môže terajšie 7d zaostávať pri porovnávaná s konkurenciou s 8 fps/s, 19 krížovými AF bodmi, 100% pokritím hľadáčika, perfektnou ergonómiou, atď... No a nástupca tento rok určite už nepríde - pravdepodobne najkôr na Jar.
Pravdepodobne mal stastie na nejaky vadny kus. Ja fotim so 7D ale aj so Sony zrkadlovkami obcas Nikon a nemozem povedat zeby tam bol nejaky zasadny rozdiel v presnosti / nepresnosti AF.
Iste, ani som nechcel tvrdiť že všetky 7D sú šmejdy.. Len som chcel upozorniť na daný prípad, ktorý obzvlášť zamrzí, keď nejde o zrovna lacné telo.
Na každú APS-C zrkadlovku môžeš použiť full-frame objektív. Terajšie 7D má 2x digic 4. Jeho nástupca bude mať určite 5 ale je otázne či tiež 2x. No šum bude mať iste menší ale je otázka či to budeš vidieť aj inak ako pri skúmaní 1:1. Neviem ako môže terajšie 7d zaostávať pri porovnávaná s konkurenciou s 8 fps/s, 19 krížovými AF bodmi, 100% pokritím hľadáčika, perfektnou ergonómiou, atď... No a nástupca tento rok určite už nepríde - pravdepodobne najkôr na Jar.
Ja si myslim ze 7D II bude mat uricite 2 cipy. Pokial chcu potiahnut na 10 FPS. A urcite ju to extremne nepredrazi, treba pocitat s faktom ze 1D X pouziva 2x 5+ procesor spolu s este jednym 5kovym len pre novy RGB AF system.
podla mna optimalny fotak je aktualna 6D akurat ze nie je pre APC objektivy a je to fullframe, ak nova 7D bude v to iste tak urcite to bude terno. mimochodom porovnania 7D, pri tejto cene to uz nie je konkurencny produkt, ale vo vypredaji ktory pride pred prichodom novej 7D to moze byt opat zaujimave. http://snapsort.com/compare/Canon_EOS_60D-vs-Canon_EOS_7D http://www.digitalphotographywriter.com/2010/11/canon-7d-vs-nikon-d7000-comparison.html
mam tomu teda rozumiet tak, ze niekto crackol firmware a odomkli sa akesi nadstandartne funkcie?
nie, Magic Lantern je program ktory bezi z pamatovej karty na fotaku a obsahuje kopu funkcii, ktore niesu v normalnom firmwari ... v clanku je odkaz na ich stranku, tam o tom najdes ovela viac
akurat ho konecne adaptovali na 7D, inak Magic Lantern funguje na niektorych zrkadlovkach uz par rokov
Kúpa Canon Eos 7D
Cakat na 7D2? Kludne pockaj. Alebo pockaj este viac, bude mozno aj 7D3. Ako sorry, na toto si musis odpovedat sam, bud ho chces / potrebujes teraz, alebo mozes cakat do nekonecna.
http://snapsort.com/compare/Canon_EOS_60D-vs-Canon_EOS_7D
http://www.digitalphotographywriter.com/2010/11/canon-7d-vs-nikon-d7000-comparison.html
http://www.canonrumors.com/2012/10/canon-eos-7d-magic-lantern-alpha-available/
http://www.canonrumors.com/2012/10/canon-eos-7d-magic-lantern-alpha-available/
akurat ho konecne adaptovali na 7D, inak Magic Lantern funguje na niektorych zrkadlovkach uz par rokov
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa