Veľa ľudí očakáva príchod nástupcu Nikonu D300/s, no podľa vyjadrenia Nikonu CZ, bolo povedané, že sa žiaden Nikon D400 nepripravuje a ani sa v budúcnosti pripravovať nebude.
Veľa ľudí očakáva príchod nástupcu Nikonu D300/s, no podľa vyjadrenia Nikonu CZ, bolo povedané, že sa žiaden Nikon D400 nepripravuje a ani sa v budúcnosti pripravovať nebude.
Zaujímavé však je, že sa ohľadom tejto otázky vyjadril iba Nikon CZ.
Tuto spravu Nikon urcite nepotvrdi. Nepriamo bolo naznacene, ze D400 najskor nemame ocakavat. Otvorene a najma oficialne to nikto nepovedal, dkonca ani v osobnych rozhovoroch. Jednoducho su tu urcite ingrediencie, ktore vedu k tomuto, dost pravdepodobnemu vyjadreniu.
Nikon ale aj oficialne tvrdil kadeco a ukazalo sa, ze to je uplne inak. Napr. vyjadrenie, ze nebudu robit FF.
Vetu, ktora odznela: "Podle vyjádření českého Nikonu, je nový model digitální zrcadlovky D7100 tím nejvyšším v řadě přístrojů s DX snímačem" si mozeme vysvetlovat tromi sposobami. 1. Naznacuje, ze D400 nebude 2. Naznacuje, ze D300s dosluhuje a bude coskoro vyradena z ponuky 3. Naznacuje, ze D400 moze byt Full Frame
Megapixel.cz si jednoducho vyvodil vlastne zavery (mozno spravne, mozno nie) z jednej vety, ktora odznela na predstavovacke D7100. Veta o ktoru sa opiera nebola vypustena nahodne, ci nedopatrenim. Je to oficialna veta, ktoru mozme najst na strankach Nikonu: The new flagship of Nikon's DX-format HD-SLR lineup. Napadla ma rovnaka myslienka ako megapixelakov, na moju otazku som vsak dostal salamunsky vyhybavu odpoveda tak si netrufam z toho vyvodit ndefinitivny zaver.
Podla rumorov mas pravdu. Ma to byt nadupany ale aj riadne drahy fotak, ktory nebude mat v portoliu Nikonu nejaky ekvivalent.
Podla mna ak nikon nezareaguje na Canon 7D Mark ll tak pride o dost povedzme dlhodobych zakaznikov. Podla mojho nazaru. Ale tym zas nechcem povedat ze D400 je za dverami.
Ale ti co maju nikon skla nad nim budu asi tazko uvazovat?!
Otom by sa dalo tiez polemizovat podla mna. Skla sa daju predat tiez alebo sa najdu taky co chcu prejst na vyssiu triedu a tych profi skiel nemaju moc alebo ziadne. Moj nazor je teda taky ak nikon na to neodpovie pride o urcite percento zakaznikov.
Pre tých čo čakali na Nikon D400 bude dobrou voľbou Canon 7D Mark ll
A Canon uz nejako predstavil/potvrdil 7D mark II? pokial viem tak nie, hovoril zatial iba o 70D (D7100 ekvivalent), obe firmy su dost skupe naslovo co sa tyka high end dx strojov a rumorsom netreba verit... kolkoze verzii D400 a 7DII tam uz bolo? Urcite jedna firma bude reagovat na druhu, a este taka recnicka otazka 7D a D300 uz prestali fungovat?
Otom by sa dalo tiez polemizovat podla mna. Skla sa daju predat tiez alebo sa najdu taky co chcu prejst na vyssiu triedu a tych profi skiel nemaju moc alebo ziadne. Moj nazor je teda taky ak nikon na to neodpovie pride o urcite percento zakaznikov.
A Canon uz nejako predstavil/potvrdil 7D mark II? pokial viem tak nie, hovoril zatial iba o 70D (D7100 ekvivalent), obe firmy su dost skupe naslovo co sa tyka high end dx strojov a rumorsom netreba verit... kolkoze verzii D400 a 7DII tam uz bolo? Urcite jedna firma bude reagovat na druhu, a este taka recnicka otazka 7D a D300 uz prestali fungovat?
Pre tých, čo čakajú na Nikon D400
http://novy.megapixel.cz/nastupce-nikonu-d300s-nebude
http://novy.megapixel.cz/nastupce-nikonu-d300s-nebude
Nikon ale aj oficialne tvrdil kadeco a ukazalo sa, ze to je uplne inak. Napr. vyjadrenie, ze nebudu robit FF.
1. Naznacuje, ze D400 nebude
2. Naznacuje, ze D300s dosluhuje a bude coskoro vyradena z ponuky
3. Naznacuje, ze D400 moze byt Full Frame
Megapixel.cz si jednoducho vyvodil vlastne zavery (mozno spravne, mozno nie) z jednej vety, ktora odznela na predstavovacke D7100. Veta o ktoru sa opiera nebola vypustena nahodne, ci nedopatrenim. Je to oficialna veta, ktoru mozme najst na strankach Nikonu: The new flagship of Nikon's DX-format HD-SLR lineup. Napadla ma rovnaka myslienka ako megapixelakov, na moju otazku som vsak dostal salamunsky vyhybavu odpoveda tak si netrufam z toho vyvodit ndefinitivny zaver.
Ja som 6 kg Nikonu predal a som rád
http://www.canonrumors.com/2013/02/canon-eos-7d-mark-ii-spec-list-cr2/
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie