Ahoj Po dlhšej dobe som sa vrátil naspäť k fotografovaniu. Zohnal som si z druhej ruky Nikon D3200, po niekoľko fotografiách som zistil že na fotkách je svetlejší "vyblednutý" pás. Teraz neviem či blbne uzávierka alebo snímač sa rozhodol odísť do digitálneho neba.
Nie som expert, ale mohlo by to byt sposobene aj nejakou vadou uzavierky: Niektore casti snimku boli dlhsie exponovane. (Co by bol lepsi pripad, menit uzavierku.)
Nie som expert, ale mohlo by to byt sposobene aj nejakou vadou uzavierky: Niektore casti snimku boli dlhsie exponovane. (Co by bol lepsi pripad, menit uzavierku.)
Asi bude lepsie to dat do opravy na diagnostiku.
Pravdepodobne to bude vada uzavierky. Ale ked fotím cez liveview, tak ta vada na výslednej fotografii nie je. Takže som z toho "voľaký zmätený"
Pravdepodobne to bude vada uzavierky. Ale ked fotím cez liveview, tak ta vada na výslednej fotografii nie je. Takže som z toho "voľaký zmätený"
Mne to pripadá ako odraz, Nemáš tam niečo škrabnuté, od čoho sa môže tvoriť odraz? Možno aj na zadnej strane optiky nejaká šmuha. Mal si rovnakú clonu pri tých posledných fotkách? Skús ešte nahodiť iný objektív.
Ak sa to neprejavuje cez live view, tak problém bude asi v tých častiach, ktoré live view nepoužíva - zrkadlo, (zrkadlový) hranol, optický hľadáčik. Prípadne aj závierka, nie som si istý, či používa D3200 pri fotení cez live view mechanickú závierku alebo elektronickú.
Ja by som to riesil bud takto: - ziadal o vratenie penazi a vratil tovar - (alebo) napisal/zavolal do servisu a tam to riesil (cez internet sa tazko veci riesia)
Ja si myslím, že bývali majiteľ veľmi dobre vedel, prečo ho predáva. Ako píše Porubo, žiadal by som vrátenie peňazí. Pretože súčasný majiteľ ak dá fotoaparát do servisu, a zaplatí za opravu, tak zistí, že nový fotoaparát by ho vyšiel lacnejšie.
Nikon D3200 - poškodený snímací čip?
Teraz neviem či blbne uzávierka alebo snímač sa rozhodol odísť do digitálneho neba.
Pripájam foto.
Ďakujem za odpovede.
Niektore casti snimku boli dlhsie exponovane.
(Co by bol lepsi pripad, menit uzavierku.)
Niektore casti snimku boli dlhsie exponovane.
(Co by bol lepsi pripad, menit uzavierku.)
- ziadal o vratenie penazi a vratil tovar
- (alebo) napisal/zavolal do servisu a tam to riesil (cez internet sa tazko veci riesia)
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa