Fórum » Digitálne zrkadlovky

Olympus E-450

cserba1
2011-03-03 21:06:02+01
Zdravim Vsetkych,
som velmi amater vo fotografovanie, ale na zajtra som dostal vaznu ulohu.Mam odfoti moju priatelku so fotoaparatom Olympus E-450, dostal s k tomu 2 objektivi: 14-42mm a 40-150mm. Bol by som velmi rad, keby ste mi napisali, ako vlastne mam fotit, aby s tymto fotoaparatom boli najkrajsie fotky. Co vlastne mam ako nastavit v nastaveniach v MENU. Dakujem za Vase cenne odpovede.
S pozdravom!

P.S.: A ked uz ajtak, tak som zalozil novu temu s nazvom Olumpus E-450 cize vsetkych tu srdecne vitam.

Martin P
2011-03-03 21:08:33+01
Milan Balis alias kozmonaut je spat hurrraaaa bude zababa

Martin P
2011-03-03 21:09:10+01
zabava

cserba1
2011-03-03 21:10:23+01
Ani nie, neviem o com je teraz rec Fakt by som potreboval poradit

fr0d0
2011-03-03 21:17:20+01
totok by som prirovnal situaciii kedy by si chcel naučiť psa mňaukať... len take jednoduche to nieje... skus si prejst sekciu škola... a tam prides na mnoho odpovedi na tvoje otazky... je zbytocne, aby niekto furt zakladal zakazdym temu len kvoly sebe... su tu podrobne rozpracovane navody a postupy od skusenych fotografov, ktore ti urcite poradia, ale ako odfotit priatelku s tym ktorym objektivom a fotakom... to musis skusat sam... ale skus asi ten druhy objektiv

cserba1
2011-03-03 21:20:24+01
Aha cize 40-150 mm. Len kvoli tomu som to zalozil aby vsetcia ktory maju tuto znacku oboznamili nas s ich skusenostami. Hladal som na tejto stranke info o tejto znacke, ale len mensiu recenziu som nasiel. Kvoli tomu som sa tu odvazil napisat. Ale pohladam dalej potom info na stranke.
Tak potom mozete zmazat tuto sekciu.

Marcel Rebro
2011-03-03 21:20:25+01
Ak si nerobis prdel tak (portret) :
- nasad ten 14-150
- toc kolieckom na objektive dolava az kym nebude objektiv uplne vysunuty
- koliecko s pismenkami vpravo hore natoc na A
- zamier na priatelku a ustupuj do zadu kym nebude mat hlavu v hladaciku
- kolieckom bez pismenok vpravo hore toc do prava dovtedy kym ti v hladaciku vpraco hore nebude svietit f5.6
- nadychni sa
- ked budes vydychovat stlac opatrne spust - to je ten strieborny cudlik vpravo hore vpredu

cserba1
2011-03-03 21:23:35+01
a vlastne nejake nastavenia na Fokusacii, alebo na ISO, Saturacii, alebo na inych veciach netreba nic nastavit?

nyco
2011-03-03 21:28:35+01
príspevok od: Marcel Rebro
Ak si nerobis prdel tak (portret) :
- nasad ten 14-150
- toc kolieckom na objektive dolava az kym nebude objektiv uplne vysunuty
- koliecko s pismenkami vpravo hore natoc na A
- zamier na priatelku a ustupuj do zadu kym nebude mat hlavu v hladaciku
- kolieckom bez pismenok vpravo hore toc do prava dovtedy kym ti v hladaciku vpraco hore nebude svietit f5.6
- nadychni sa
- ked budes vydychovat stlac opatrne spust - to je ten strieborny cudlik vpravo hore vpredu
niekedy som mal na niektoré tvoje komenty ťažké srdce...
medzitým som začal čítať, samoštudovať a veru pomohlo...
teraz po prečítaní otázok niektorých respondentov sa ti vôbec nečudujem

Martin P
2011-03-03 21:29:51+01
robi si srandu je to kozmonaut
dnes som ho vyvolal zo spanku niekde v medzihviezdnom priestore vo vlakne o vesmire vratil sa a teraz nas obstastnuje svojou priaznou a ako obvykle zabavnymi otazkami

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2011-03-03 21:30:28+01
Nemozeme ta naucit fotit v zopar komentoch. Zaklady trvaju mesiace!

cserba1
2011-03-03 21:36:07+01
príspevok od: Karol Srnec
Ja to chapem, ale podla mna nikto sa neucil sam, davali mu pomocnu ruku. Tak vlastne, niekto by sa mi mohol venovat, ak ma na to cas. Ked nie tak aj to je v pohode.

Marcel Rebro
2011-03-03 21:36:26+01
príspevok od: nyco
niekedy som mal na niektoré tvoje komenty ťažké srdce...
medzitým som začal čítať, samoštudovať a veru pomohlo...
teraz po prečítaní otázok niektorých respondentov sa ti vôbec nečudujem
...nevieš si predstaviť aké srdce som mal na svojho senseia, keď nás počas cvičenia zastavil - zásadne v šiko-dači - a začal vysvetľovať niečo hrozne dôležité ...

PS : pre ilustráciu prikladám ukážku zvičencov zastavených v šiko-dači

Marcel Rebro
2011-03-03 21:40:30+01
príspevok od: Karol Srnec
Karol, ked sa da online toto ...

http://www.sebaobrana.combatsambo.sk/lekcie.html

... tak snad obsluha E450 nemoze byt problem. Chce to len trochu ludskeho pristupu a empatie.

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2011-03-03 21:40:34+01
príspevok od: cserba1
Ja to chapem, ale podla mna nikto sa neucil sam, davali mu pomocnu ruku. Tak vlastne, niekto by sa mi mohol venovat, ak ma na to cas. Ked nie tak aj to je v pohode.
Ja mam casu habadej. Preto pisem tie clanky do fotoskoly. Pochop, ze v moznostiach fora nie je naucit ta fotit, ale len strucne odpovedat na urcite otazky. Nemyslis si snad, ze tu teraz niekto napise pod tvoju otazku clanok s ilustracnymi fotkami?

Proste odpoved musis hladat inde. Knihy, fotoskola, You Tube, workshopy... A prizvukujem, trva to mesiace. Nech tu napiseme cokolvek, zajtra este nebudes preto vediet fotit. Len to v tebe vyvola potrebu pytat sa na 100 zakladnych otazok, ktore su davno profesionalne zodpovedane, komplexne a nie utrzkovo bez suvislosti.

cserba1
2011-03-03 21:43:36+01
Prepac :/ Zmazte celu temu.

nyco
2011-03-03 21:44:27+01
z vlastnej skúsenosti ti radím:
skús sa tu viac potulovať, popozerať príspevky...
kúp si nejakú literatúru, kde nájdeš základy (napr. mistrovství práce s DSLR - mne zatiaľ veľmi pomohla v základoch)...

micuro
2011-03-03 21:53:37+01
Prepac :/ Zmazte celu temu.
zase nechadz fotak do zita dalsia moznost je ze po prestudovani par tutorialov o foteni portretov si to vyskusas,hodis sem fotku na kritiku a dostanes rady co je dobre a co spravit inak..

misodk
2011-03-03 23:03:16+01
nema vyznam ti radit, lebo to sa naozaj neda naucit zo dna na den... a aj po precitani teorie, vecsinou to pochopis az v praxi. ako fotit ti dal dobry navod mrco. nazoomoj do daleka, daj si co najnizsiu clonu, iso tak do 400, pokial bude svietit silne slnko, chod do tiena. co sa tyka nastavenia obrazu, nechaj to na standarde, olympus ma dobry vystup... jedine co mozes urobit, je stiahnut kontrast na -1 alebo az -2. pokial vies, co je raw... fot do raw a nasledne si foto preved do ineho formatu podla lubovole.

marekking
2011-03-08 19:55:52+01
kupil som ho asi pred 2 tyzdnami, skvela vec na prechod z digitalov. na naucenie sa fotit treba cvak cvak cvakat, najpr vyskusat vsetky nastavenia a potom clovek zisti co sa z toho fotaku da dostast a potom bude clovek spokojny aj s fotkami...uz len investovat do prislusenstva. Uz mam UV filter a brasnu neskor sa ide kupit polarizacny filter... a samozrejme stativ

Strana 1 z 2

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()