Fórum » Digitálne zrkadlovky

Ktorá zrkadlovka

MonickG.
MonickG. 2011-04-27 22:14:26+02
Prosim poradte mi, ktora z tychto zrkadloviek je najlepsia?
OLYMPUS E-450 DZ KIT
Nikon D5000
CANON EOS 1000D
SONY DSLR-A390L

keko
2011-04-28 01:42:21+02
Ja by som si vybral Sony. Po tom co umrela Konica, vznikla splocnost Konica-Minolta. Po tom, co umrela aj tato spolocnost, vznikal Sony-Konica-Minolta. Ked umre Ilford, tak vznikne Sony-Ilford-Konica-Minolta. Tak vlastne Sony pozbiera vsetky umrete firmy a ja mam zaruku, ze fotografia zostane zit. No nestoji to za drobnu investiciu do takejto perspektivy?

Ale vazne, zacni Nikonom. A trebars aj tou 5000-kou. Alebo zeby tym Olympusom? A zas ani ten Canon nie je najhorsi...

Prajem vela bezsennych noci s internetom pri vybere fotoaparatu s najlepsim pomerom cena/vykon

Kupil som si svoj prvy velkoformatovy aparat. Este objektiv, kazety na planfilmy a hor sa do prirody.

Rastislav
2011-04-28 06:44:21+02
Možno by ti pomohli recenzie na dpreview.com. Pozri aj pentax.

Cago
2011-04-28 09:01:31+02
Ak by som si mal ja vybrať podľa značky Canon, Nikon dlho nič a potom Pentax. Je to môj subjektívny názor.

martin9113
2011-04-28 10:14:07+02
príspevok od: Cago
Ak by som si mal ja vybrať podľa značky Canon, Nikon dlho nič a potom Pentax. Je to môj subjektívny názor.
zabudol si na olympus.

Cago
2011-04-29 15:39:11+02
príspevok od: martin9113
zabudol si na olympus.
...nie nezabudol, sorry

fachman
2011-04-30 12:03:00+02
príspevok od: Fotograf77
Pridem do Tesca a maju tam 5 roznych znaciek hajzelpapierov a spytam sa na informaciach, ktory papier je najlepsi?
Chodím na toto fórum krátko,no nepáči sa mi štýl,vyber si z hajzliakov,to akože všetke sú rovnaké?Ja pracujem v papierenskej sfére,aj toaletný-hajzliak sa rozlišuje,počtom ústrižkov,či je tenký a hladký a riť ti neutrie šedý,alebo mäkký a savý,farebné staršne jemné prilepia sa...atď.Myslím si že na fóre radia skúsení neskúsením,ani v obchode nevedia všetko,tam ide hlavne predať a zarobiť,česť znalcom.Buď ľudia robia chyby stále,alebo sa poučia z chýb iných.V robote som sa zaúčal na stroji,kolega ma učil tak,aby som nebol lepší,ja som sa na svojich chybách potom učil,ale nasledovníka by som učil férovo,aby som zo cťou mohol chodiť poľa neho.Otom to je.Takže neraď o kúpe hajzliaku,ak to bolo brané že čo špekuluješ.Veď každý utrie....

martin_g
2011-04-30 18:29:43+02
Skôr ako o fotoaparáte (z tých čo uvádzaš všetky sú +/- podobné) by som sa rozhodoval o systéme do ktorého chceš ísť.
No ak mám vybrať z daných tiel, asi by som išiel do D5000, v podstate má vnútornosti z D90, aj obrazovo sú na tom dosť podobne.

zelovoc
2011-04-30 18:38:34+02
príspevok od: Marcel Rebro
1. vlastnim viac ako 50 objektivov Nikon
2. aspon tucet z nich je AF-S a bude mi teda fungovat na D5000 autofokus
3. jeden Nikon D5000 uz vlastnim a paci sa mi ze je cierny
4. Nikon pouziva SAP
@4. bod: to ze pouziva SAP by som za vyhodu nebral. tento evil software nepriniesol este nic dobre okrem zamestnania

madmax-sk
2011-04-30 18:51:45+02
...aj ked je to tvoj "subjektívny názor" tak je zlý...mal by si si prečítať viac o celosvetovom hodnotení fotoaparátov,ak berieme do úvahy fotoaparáty do 1500 eu.Ale asi nepíšem dobre,ty určite máš techniku za min. 20.000 eu ,preto sa fakt čudujem,že chodíš sem a máš takýto subjektívny nazor...
...a to platí aj pre ostatných zadubencov...

Fotograf77
2011-04-30 19:40:32+02
príspevok od: fachman
Chodím na toto fórum krátko,no nepáči sa mi štýl,vyber si z hajzliakov,to akože všetke sú rovnaké?Ja pracujem v papierenskej sfére,aj toaletný-hajzliak sa rozlišuje,počtom ústrižkov,či je tenký a hladký a riť ti neutrie šedý,alebo mäkký a savý,farebné staršne jemné prilepia sa...atď.Myslím si že na fóre radia skúsení neskúsením,ani v obchode nevedia všetko,tam ide hlavne predať a zarobiť,česť znalcom.Buď ľudia robia chyby stále,alebo sa poučia z chýb iných.V robote som sa zaúčal na stroji,kolega ma učil tak,aby som nebol lepší,ja som sa na svojich chybách potom učil,ale nasledovníka by som učil férovo,aby som zo cťou mohol chodiť poľa neho.Otom to je.Takže neraď o kúpe hajzliaku,ak to bolo brané že čo špekuluješ.Veď každý utrie....
Chodím na toto fórum už dáky ten rok a 1/10 otázok je podobného typu. . . .

Niekto sa nevie rozhodnúť a myslí si že zaňho to urobí niekto iný na fóre. . . Keby som chcel seriózne poradiť ktorý z nich je "naj", odpoviem Canon EOS 1000D a prečo? Fotím Canonom. . . Nikoňák takto poradí Nikon, Olympusák ... a t.ď.

Má to význam?

Je mi moc ľúto, že to schytal zrovna hajzliak )

Cago
2011-05-01 19:16:18+02
príspevok od: madmax-sk
...aj ked je to tvoj "subjektívny názor" tak je zlý...mal by si si prečítať viac o celosvetovom hodnotení fotoaparátov,ak berieme do úvahy fotoaparáty do 1500 eu.Ale asi nepíšem dobre,ty určite máš techniku za min. 20.000 eu ,preto sa fakt čudujem,že chodíš sem a máš takýto subjektívny nazor...
...a to platí aj pre ostatných zadubencov...
...až teraz som si uvedomil, akú mám zadubenú hlavu, ďakujem

madmax-sk
2011-05-02 07:38:39+02
...až teraz som si uvedomil, akú mám zadubenú hlavu, ďakujem
...určite nemáš zadubenú hlavu iba máš zlý názor na výber fotoaparátu .Každý kto o takúto radu požiada,by si mal sám zvážiť,kolko chce investovať a čo mu ktorá firma poskytne za tie peniaze.Tu panuje názor,že aj keď je to "bakeliťák" od canonu a stojí 300 eu pod rukou lebo šťasný predávajúci mu povedal ,že lebo iba canon je najlepší a on fotí nejaký piatok

wayne
2011-05-02 08:42:55+02
Obcas je skratka imidz dolezitejsi

Cago
2011-05-02 09:11:15+02
príspevok od: wayne
Obcas je skratka imidz dolezitejsi
...myslím, že som sa riadil skôr dostupnosťou objektívov a príslušenstva pre tieto značky. Stačí sa mrknúť napr. na taký Tamron 17-50/2.8 s ktorým je tu kopec užívateľov spokojných a zistíš, že sa vyrába pre Nikon, Canon, Pentax a Sony. Obdoba je Tokina, ktorá ide podobným smerom. Keď sa pozrieš do inzerátov zistíš že najväčší výber jazdených objektívov majú Canon a Sony za nimi omnoho menej sú v ponuke Pentax a Sony. To by bolo mojím dôvodom prečo by som sa ja rozhodoval pre uvedené značky. Keď budem potrebovať riešiť image zájdem za plastickým chirurgom, alebo za módnym návrhárom. Ale možno sa mýli Tamron, Tokina, Canon, Nikon aj Pentax a pravda je niekde inde. Už v predchádzajúcom komentári som napísal, že takto by som sa rozhodoval ja a je to môj subjektívny názor. Je mi jedno kto si čo kúpi.

wayne
2011-05-02 09:46:02+02
...myslím, že som sa riadil skôr dostupnosťou objektívov a príslušenstva pre tieto značky. Stačí sa mrknúť napr. na taký Tamron 17-50/2.8 s ktorým je tu kopec užívateľov spokojných a zistíš, že sa vyrába pre Nikon, Canon, Pentax a Sony. Obdoba je Tokina, ktorá ide podobným smerom. Keď sa pozrieš do inzerátov zistíš že najväčší výber jazdených objektívov majú Canon a Sony za nimi omnoho menej sú v ponuke Pentax a Sony. To by bolo mojím dôvodom prečo by som sa ja rozhodoval pre uvedené značky. Keď budem potrebovať riešiť image zájdem za plastickým chirurgom, alebo za módnym návrhárom. Ale možno sa mýli Tamron, Tokina, Canon, Nikon aj Pentax a pravda je niekde inde. Už v predchádzajúcom komentári som napísal, že takto by som sa rozhodoval ja a je to môj subjektívny názor. Je mi jedno kto si čo kúpi.
Vlastne ano, niekedy je nevedomost fakt sladka nevedomost Privela dokladnych informacii o kazdej znacke a kompletnom portfoliu skor cloveka brzdi ako posuva dopredu. Ale to je na dlhu debatu, ktora zrejme nikam nepovedie, dakujem za vysvetlenie.

Cago
2011-05-02 11:09:41+02
Pardon oprava:
...myslím, že som sa riadil skôr dostupnosťou objektívov a príslušenstva pre tieto značky. Stačí sa mrknúť napr. na taký Tamron 17-50/2.8 s ktorým je tu kopec užívateľov spokojných a zistíš, že sa vyrába pre Nikon, Canon, Pentax a Sony. Obdoba je Tokina, ktorá ide podobným smerom. Keď sa pozrieš do inzerátov zistíš že najväčší výber jazdených objektívov majú Canon a Nikon za nimi omnoho menej sú v ponuke Pentax a Sony. To by bolo mojím dôvodom prečo by som sa ja rozhodoval pre uvedené značky. Keď budem potrebovať riešiť image zájdem za plastickým chirurgom, alebo za módnym návrhárom. Ale možno sa mýli Tamron, Tokina, Canon, Nikon aj Pentax a pravda je niekde inde. Už v predchádzajúcom komentári som napísal, že takto by som sa rozhodoval ja a je to môj subjektívny názor. Je mi jedno kto si čo kúpi.

MonickG.
2011-05-02 20:18:12+02
príspevok od: hombreee
Kolko maximalne chces do toho dat?
do 500eur

Crazy41
2011-05-02 20:40:01+02
ak sa tomu chces venovat niekedy viacej tak Canon alebo Nikon, ine ani nepozeraj,tod moj nazor

hombreee
2011-05-02 21:22:03+02
príspevok od: MonickG.
do 500eur
Canon EOS 1100D

Strana 2 z 3

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()