Hore
Fórum » Digitálne zrkadlovky
 

Porovnanie zrkadloviek a bezzrkadloviek

dedo Milan
2011-06-29 08:36:37+02
Zatúlal som sa na Youtube k videám, kde porovnávali rôzne 4/3 strojčeky medzi sebou, tiež so zrkadlovkami ako DX, tak i FX. Keďže som odolný voči angličtine, nerozumel som tomu a ak sa nenahneváte požiadal by som tunajšiu komunitu o porovnanie "z vlastných skúseností". Asi v duchu porovnania, ktorá bezzrkadlovka je dnes asi najvyššie, prečo, aké sú k ním najlepšie objektívy a aká je kvalita výstupu oproti zrkadlovkám DX, FX s objektívmi lepší setový a profisklo. Možno by táto diskusia zaujala viacerých, ktorý sa ťažšie orientujú pri kúpe novej techniky. ďakujem za hodnotné príspevky.
 
landov
2011-06-29 08:55:10+02
To si snad robis prdel chlape ? Na nete je kopa materialov (samozrejme aj v slovencine/cestine), tak si ich laskavo pohladaj...alebo si myslis, ze ti niekto bude robit taketo rozsiahle porovnanie za Teba? A myslis, ze kolko ludi moze "z vlastnych skusenosti" porovnavat systemy 4/3,FX, DX a sklaa k nim ???? Boze moj...
 
Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2011-06-29 08:59:07+02
Nemyslim si, ze Mirorless je plnohodnotna nahrada zrkadlovky. Konstrukvne riesenie je ine a za DSLR budu mirrorless zaostavat v ergonomii a rychlosti. Obmedzena je a bude aj ponuka objektivov a asi sa nedockame ani toho, ze by niekto urobil profi stroj. Mirrorless su jednoducho alternativou pre tych, co vyzaduju obrazovy vystup porovnatelny s beznou zrkadlovkou, ale uprednostnia urcite vyhody mirrorless, ako su mensie rozmery, nizsia hmotnost, praca cez Live View, dobre video.
Kedze je vacsina mirrorless osadena velkoplosnymi snimacmi (Micro 4/3, APS-C), je obrazovy vystup porovnatelny so zrkadlovkami, ktore taketo snimace pouzivaju. Kto che byt ale univerzalny, zisti, ze mirrorless maju svoje obmedzenia dane ponukou modelov (prakticky nie su ziadne triedy typu: amater, pokrocily, profesional). Relativne mala ponuka objektivov spolu s parametrami, akymi su rychlost ostrenia, kvalita hladaciku, takmer vylucuju mnohe fotograficke zanre.
Otazne je aj, co, ak chce ist niekto vyssie, ked zisti, ze mirrorless uz mu nestaci? Na to je len jedna odpoved, prechod na zrkadlovku.
Ja beriem mirroreless ako doplnok mojej vybavy (pouzivam teraz Sony NEX-5) a na to, na co ho pouzivam, som namieru spokojny. Ale viem, ze kedykolvek mam k dispozicii zrkadlovku s objektivmi, ktore zvladnu prakticky vsetko.
Velmi tazko je urcit, kedy by si mal fotograf kupit DSLR, alebo mirrorless, pretoze sam nevie, ako sa budu zvysovat jeho naroky a ci predsa len nenaryzy na obmedzenia, pre ktore bude musiet mirrorless system zavrhnut.
Su ale zanre, kde je mirrorless velmi dobrym riesenim, kde je jeho konstrukcia prednostou a nedostatky nie su dolezite.
 
Fatty
2011-06-29 09:11:52+02
z vlastných skúseností môžem porovnávať iba Nikon D40x a Lumix GF1,
k Nikonu som mal ale iba kit lens 18-55mm a 55-200mm a 50mm/1.8, k GF1 mám 20mm/f1.7 a Nokton 40mm/f1.4

noo... a je to v podstate tak, že výstup m4/3 v žiadnom prípade nie je horší ako APS-C DSLR, len samozrejme za dobré objektívy si treba mierne viac priplatiť
ale zase človek získa výhodu nenápadnosti a lepšej nositelnosti
a taktiež zákl. seťáky u m4/3 sú min. o triedu vyššie než v amatérskych zrkadlovkách (len aj cena je mierne vyššia, pochopitelne)
a ak ti ide o to že čip m4/3 že menší než APS-C tak toho sa ozaj báť nemusíš, je dosť kvalitný
a vdaka jeho menším rozmerom ešte získaš výhodu nasadenia v podstate akéhokolvek objektívu (cez adaptér)
 
TTL
2011-06-29 09:21:43+02
Ja to vidim tak...

Vystup:
1) Sony, takmer na urovni najnovsich DSLR
2) Samsung, na urovni predoslej generacie DSLR
3) m43 Olympus, na urovni DSLR 4/3
4) m43 Panasonic

Objektivy:
1) m43 - dobry vyber, najde sa dobra kvalita
2) Sony
3) Samsung

Ovladanie:
1) Samsung
2) Panasonic
3) Olympus
4) Sony
 
dedo Milan
2011-06-29 09:42:47+02
príspevok od: landov
To si snad robis prdel chlape ? Na nete je kopa materialov (samozrejme aj v slovencine/cestine), tak si ich laskavo pohladaj...alebo si myslis, ze ti niekto bude robit taketo rozsiahle porovnanie za Teba? A myslis, ze kolko ludi moze "z vlastnych skusenosti" porovnavat systemy 4/3,FX, DX a sklaa k nim ???? Boze moj...
nejde o mňa, ja som vybavený, ale o "nerozhodných". veď keď sa Ti nechce tak načo píšeš. ide o diskusiu pre ochotných.
 
Strana 1 z 1
 





Inzercia
  • ()
     
  • ()
     
  • ()
     
  • ()
     
  • ()