Zdravim, uz rok vlastnim canon 50D a velmi sa mi nepozdava to ako produkuje fotky.. Su take mäkke. MAl som nanom rozne objektivy (canon, sigma, tamron..) Vsetko rovnaky vyseldok. Ja som kdesi cital ze 50D ma taky "smooth" efekt ale necakal som toto.. Rozhodola som sa ze ho vymenim (ono nieje zly je bezchybny ale mne taky makky obraz nevyhovuje) No a neivme ci ist do Canon 550D (pocul som ze je v obrazovej kvalite troska lepsi, ale spracovanie horsie.. Alebo Nikon 90D Ide mi o kvalitny vystup (kontrasny, ostry..) nie o technicke veci ako 8snimkou za skundu a pod.. Jedno mi bude chybat a to ovladanie na 50D.. To mi vyhovuje perfektne.
skor sa nauc spracovavat fotky v PC a az potom ked nebudes spokojna tak vymen fotak..lebo spravne vyvolanie rawka...ci nastavenie jpeg-u...doostrenie a PP ti asi vela nehovoria ked nie si spokojny...btw...a ake rozne skla canon, sigma...tamron si mal na mysli ?
PP mi hovori dost.. Pouzivam PS 5 upravu, retus, kolaz a pod. upravy zvaladam na relativne dobrej urovni. V tom to nebude zase niesom ... Skla canon 50/1.4, canon 70-200/4, Tamron 17-50/2,8, sigma 70-200/2,8
makky vystup moze mat viac dovodov: 1) nemas stativ 2) vykon objektivu nezodpoveda rozliseniu snimaca 3) zle spracovane fotografie (fotografie treba standardne mierne doostrovat)
Zdravim, uz rok vlastnim canon 50D a velmi sa mi nepozdava to ako produkuje fotky.. Su take mäkke. MAl som nanom rozne objektivy (canon, sigma, tamron..) Vsetko rovnaky vyseldok. Ja som kdesi cital ze 50D ma taky "smooth" efekt ale necakal som toto.. Rozhodola som sa ze ho vymenim (ono nieje zly je bezchybny ale mne taky makky obraz nevyhovuje) No a neivme ci ist do Canon 550D (pocul som ze je v obrazovej kvalite troska lepsi, ale spracovanie horsie.. Alebo Nikon 90D Ide mi o kvalitny vystup (kontrasny, ostry..) nie o technicke veci ako 8snimkou za skundu a pod.. Jedno mi bude chybat a to ovladanie na 50D.. To mi vyhovuje perfektne.
skus Nikon D7000 alebo D700 mmožno ti sadne viacej ovládanie aj výstup.
Mám 50D 2 roky a nemám tento problém. Všetky tie objektívy čo máš zodpovedajú kvalite 50D a nijako ju neobmedzujú. Nemôžeš ale očakávať rezavú ostrosť u objektívov na najnižších clonách .
Prakticky nejestvuje zrkadlovka, kde by snimac nedokazal nasnimat dobru fotku. Chybu treba hladat v objektivoch (kvalita, BF/FF), vlastnych schopnostiach a anedostatocne zvladnutom postprocesingu. No a niekedy clovek ocakava nedosiahnutelne, vtedy ziadna rada nepomoze.
Ja mam osobne 50d ale ze by bol makky . . . som ani len nepocul. ja mam na nom tamron 17-50 staru verziu a canon 70-200 f2,8 L ktori je aj na plne otvorenej clone dost ostry . . . chyba bude asi fakt inde ako v tele poznam zmpar ludi co sa zivia fotenim a maju prave 50d.
Ja mam 50dko a spokojnost hoci objektivy by som bral lepsie (mam len tokinu a sigmu) rawko prosto vzdy vyleze maksie, ale klasika kontrastom a doostrenim. krivky a je to pohoda
makky vystup moze mat viac dovodov: 1) nemas stativ 2) vykon objektivu nezodpoveda rozliseniu snimaca 3) zle spracovane fotografie (fotografie treba standardne mierne doostrovat)
to je uz lepsie 1) stativ mam (a aj som ho pouzival) 2)to je pravda ! ale ako zistit ci zodpoveda? a je mozne ze vsetky co som skusal (vid hore) nezodpovedali? 3)ano doostir treba to viem, skusal som fotit aj do raw a potom pp alebo jpg a doostrovat a pridavat kontrast v zrkadlovke ale nebol som spokojny s nicim jednoducho v PC to trebalo poriadne doupravit, a ked sa mam nad kazdou foto tak pozastavovat nepride mi to standard..
-mozno ze je to len ten smooth efekt 50dcka o ktorom som cital na nete a terz som to nasiel tu na ephote myslim ze v clanku o 40D
CO namiesto Canon 50D
uz rok vlastnim canon 50D a velmi sa mi nepozdava to ako produkuje fotky.. Su take mäkke. MAl som nanom rozne objektivy (canon, sigma, tamron..) Vsetko rovnaky vyseldok. Ja som kdesi cital ze 50D ma taky "smooth" efekt ale necakal som toto..
Rozhodola som sa ze ho vymenim (ono nieje zly je bezchybny ale mne taky makky obraz nevyhovuje) No a neivme ci ist do Canon 550D (pocul som ze je v obrazovej kvalite troska lepsi, ale spracovanie horsie.. Alebo Nikon 90D
Ide mi o kvalitny vystup (kontrasny, ostry..) nie o technicke veci ako 8snimkou za skundu a pod..
Jedno mi bude chybat a to ovladanie na 50D.. To mi vyhovuje perfektne.
Skla canon 50/1.4, canon 70-200/4, Tamron 17-50/2,8, sigma 70-200/2,8
1) nemas stativ
2) vykon objektivu nezodpoveda rozliseniu snimaca
3) zle spracovane fotografie (fotografie treba standardne mierne doostrovat)
uz rok vlastnim canon 50D a velmi sa mi nepozdava to ako produkuje fotky.. Su take mäkke. MAl som nanom rozne objektivy (canon, sigma, tamron..) Vsetko rovnaky vyseldok. Ja som kdesi cital ze 50D ma taky "smooth" efekt ale necakal som toto..
Rozhodola som sa ze ho vymenim (ono nieje zly je bezchybny ale mne taky makky obraz nevyhovuje) No a neivme ci ist do Canon 550D (pocul som ze je v obrazovej kvalite troska lepsi, ale spracovanie horsie.. Alebo Nikon 90D
Ide mi o kvalitny vystup (kontrasny, ostry..) nie o technicke veci ako 8snimkou za skundu a pod..
Jedno mi bude chybat a to ovladanie na 50D.. To mi vyhovuje perfektne.
a ked aj potom budeš nespokojny tak asi len stredoformát
Všetky tie objektívy čo máš zodpovedajú kvalite 50D a nijako ju neobmedzujú.
Nemôžeš ale očakávať rezavú ostrosť u objektívov na najnižších clonách .
Zaves nejaku makku foto.
Skus film.
1) nemas stativ
2) vykon objektivu nezodpoveda rozliseniu snimaca
3) zle spracovane fotografie (fotografie treba standardne mierne doostrovat)
1) stativ mam (a aj som ho pouzival)
2)to je pravda ! ale ako zistit ci zodpoveda? a je mozne ze vsetky co som skusal (vid hore) nezodpovedali?
3)ano doostir treba to viem, skusal som fotit aj do raw a potom pp alebo jpg a doostrovat a pridavat kontrast v zrkadlovke ale nebol som spokojny s nicim jednoducho v PC to trebalo poriadne doupravit, a ked sa mam nad kazdou foto tak pozastavovat nepride mi to standard..
-mozno ze je to len ten smooth efekt 50dcka o ktorom som cital na nete a terz som to nasiel tu na ephote myslim ze v clanku o 40D
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa