Tak ma napadlo, poslednu dobu fotim na ISO 6400 dost casto a vela, je mozne ze pri tak vysokej citlivosti snimaca sa aj skor opotrebuvava? Alebo je tu proste nejaky vpliv na jeho zivotnost a pod?
Podla tvojej profilovky pozeram ze Black Metal.. to je moja tema Inak presna na tuto temu pouzivam to vysoke iso. Nechce sa mi hrat v pc s dodatocnou upravou fotiek, proste nastavit co treba a cvaknut s vysledkom aky sa mi paci.. Teraz ked je jesen a podmraokm (troska sychravo) hodim to na 6400, clona kolko da, alebo ND filter (koli casom lebo na 6400 pocas dna mi f22 nestaci (hadze to casi 1/8000) Fotim do BW + to jemne sumenie a rozne opticke chybi na najvyssich clonach a mam to co som chcel Trocha divne ked kazdy hlada super kvalitu objektivov a neviem co aby tie fotky boli ako od profi modnych fotografou.. Ale fotenie je aj o niecom inom. Inak fotim aj ine veci, kedy potrebujem aby fotky boli super aj po tech stranke, ten zvisok je hobby. -ale co ma zaraza je ze, aj na ISO 6400, ked fotim do Raw nieje to taka katastrofa ako som si myslel, staci fakt jmena uprava a na male klasicke fotky je to velmi pouzitelne (v zavyslosti co fotis, take fashoim asi nie.. no ale bezne foto v pohode.
aj ja fotim casto na 6400 ise a neriesim, ci sa mi opotrebuje fotak Skor sa bojim o to, aby mi ho na koncertoch nejaky pogujuci fanusik v dave omylom neznicil, alebo stejdzdajvingujuci ludia mi doneho nekopli ocelovou spicou tazkej topanky...
prosím ťa ešte raz, že či som tomu dobre rozumel: za bieleho dňa vonku, hodíš tam iso 6400 a clonu f22...a 1/4000s nestačí tak tam dáš ND filter.....???
áááno, to je to pravé... ty si iný fotič proste maximalista...
vcelku výborný nápad Vieš so Sigmami je to tažko, lebo oni sa aj ťažko uriezajú. U Canon a Nikkor objektívov to pomôže a na tej istej baterke by sa malo dať hneď urobiť o 3-4 fotky viac Môžem vedieť akou presne pílkou si to odpílil? A či si to odpíli presne na 350, alebo si si nechal rezervu pár mm na zabrúsenie? Lebo mám trošku strach aby mi to po odpílení mojou pílkou nezačalo viac aberovať. Ďakujem vopred za odpoveď
a netrebalo by to rezat aj podla skupin opt.clenov? predsa len neni to humanne rozdelit rodinku sosoviek :/
Tiež som mal takýto problém pri sigme 200-500 f/2,8. 350+ mi rýchlo vybíjalo baterku, a tak som zobral pílku a 150mm som odpílil. Problém ale postupoval, takže som nakoniec skončil na pevnej 200vke, ale baterka už drží v pohode.
prosím ťa ešte raz, že či som tomu dobre rozumel: za bieleho dňa vonku, hodíš tam iso 6400 a clonu f22...a 1/4000s nestačí tak tam dáš ND filter.....???
áááno, to je to pravé... ty si iný fotič proste maximalista...
ISO a opotrebenie cipu
Inak fotim aj ine veci, kedy potrebujem aby fotky boli super aj po tech stranke, ten zvisok je hobby.
-ale co ma zaraza je ze, aj na ISO 6400, ked fotim do Raw nieje to taka katastrofa ako som si myslel, staci fakt jmena uprava a na male klasicke fotky je to velmi pouzitelne (v zavyslosti co fotis, take fashoim asi nie..
Lebo to zbytočne ženieš do extrému, a načo fotiť do čb? Vysledné raw bude v pc aj tak farebné.
Spoznaj nastavenia foťaku-tento článok ti pomôže.
www.ephoto.sk/fotoskola/clanky/zaciname-s-fotografovanim/expozicne-rezimy/#cid-43704
Pozri tú moju poslednú fotku na kritiku-sovu. Tam je iso 1000,expozozičný čas 1/1000-aby nebola maznutá pohybom, tiež to bolo fotené v šere v lese.
www.ephoto.sk/fotogaleria/fotografie/241227/huuuu-2/?filter=critics
za bieleho dňa vonku, hodíš tam iso 6400 a clonu f22...a 1/4000s nestačí tak tam dáš ND filter.....???
áááno, to je to pravé...
ty si iný fotič
proste maximalista...
Vieš so Sigmami je to tažko, lebo oni sa aj ťažko uriezajú. U Canon a Nikkor objektívov to pomôže a na tej istej baterke by sa malo dať hneď urobiť o 3-4 fotky viac
Môžem vedieť akou presne pílkou si to odpílil? A či si to odpíli presne na 350, alebo si si nechal rezervu pár mm na zabrúsenie? Lebo mám trošku strach aby mi to po odpílení mojou pílkou nezačalo viac aberovať.
Ďakujem vopred za odpoveď
za bieleho dňa vonku, hodíš tam iso 6400 a clonu f22...a 1/4000s nestačí tak tam dáš ND filter.....???
áááno, to je to pravé...
ty si iný fotič
proste maximalista...
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie