Zdravím, som majiteľom tohto Nikona. Som spokojný, nadmieru. No všimol som si jednu vec. Pri objektíve TAMRON AF 17-50/2,8 non VC, mi v režime LiveView nefunguje autofokus. Nie že by mi šlo o ten režim, ale ide o video záznam. V návode som čítal že objektív by mal byť AF-S (servo). To tento objektív nie je AF-S? Keď som vymenil za TAMRON 18-270/3,5-6,3, tak všetko ide ako má. Ako zistiť či je ten objektív AF-S? Vďaka za každú radu.
Zdravím, som majiteľom tohto Nikona. Som spokojný, nadmieru. No všimol som si jednu vec. Pri objektíve TAMRON AF 17-50/2,8 non VC, mi v režime LiveView nefunguje autofokus. Nie že by mi šlo o ten režim, ale ide o video záznam. V návode som čítal že objektív by mal byť AF-S (servo). To tento objektív nie je AF-S? Keď som vymenil za TAMRON 18-270/3,5-6,3, tak všetko ide ako má. Ako zistiť či je ten objektív AF-S? Vďaka za každú radu.
Mal som ten istý problém (d7000 + tamron 17-50), tento objektív na liveview neostrí, jeden z dôvodov prečo som ho vymenil za nikon 16-85. Dôvod neviem, ale riešenie to nemá, stačí si prejsť nejaké zahraničné fóra, nájdeš tam toho kopec. Pri videu je to naozaj na nervy, vypnúť lv, zaostriť, zapnúť lv, točiť, vypnúť lv, zaostriť, zapnúť lv, točiť, alebo ostriť manuálne, dosť nepohodlné
S AF-S to nesuvisi. Mne na D7000 ostria v LV vsetky originalne (Nikkor) AF skla. Asi inzinieri z Tamronu nieco nedotiahli.
Mal som ten istý problém (d7000 + tamron 17-50), tento objektív na liveview neostrí, jeden z dôvodov prečo som ho vymenil za nikon 16-85. Dôvod neviem, ale riešenie to nemá, stačí si prejsť nejaké zahraničné fóra, nájdeš tam toho kopec. Pri videu je to naozaj na nervy, vypnúť lv, zaostriť, zapnúť lv, točiť, vypnúť lv, zaostriť, zapnúť lv, točiť, alebo ostriť manuálne, dosť nepohodlné
Kedze AF pri videu je pouzitelne maximalne tak na prve zaostrenie pred spustenim nahravania, staci stlacit v LV parkrat zoom +, zaostrit manualne, a spustit nahravania. Pocas samotneho nahravania je autofocus absolutne nepouzitelny - a je jedno aky AF rezim a objektiv pouzivas.
Kedze AF pri videu je pouzitelne maximalne tak na prve zaostrenie pred spustenim nahravania, staci stlacit v LV parkrat zoom +, zaostrit manualne, a spustit nahravania. Pocas samotneho nahravania je autofocus absolutne nepouzitelny - a je jedno aky AF rezim a objektiv pouzivas.
Presne tak, používam ho na prvé zaostrenie, pri točení videa zoom nepoužívam.
rac bola o tlacitku (+) na priblizenie obrazu na displeji na 1:1 na kontrolu zaostrenia. Nepouzitelny je AF. Zoom je samozrejme plne funkcny.
Ja viem, musíš uznať že je pri prekomponovaní záberu je jednoduchšie na zaostrenie pred točením videa stlačiť spúšť do polovice ako sa babrať s +/- tlačidlami a ostriť ručne... To už radšej vypnúť LV, zaostriť spúšťou a zapnúť LV. Stále píšem o prvotnom ostrení pred stlačením REC, nie o ostrení počas točenia videa.
Ked video so zrkadlovkou, tak iba v manualnom rezime. Inac si radsej kup kameru. Presne koli takymto "nedostatkom" sa este predavaju aj kamery I tak v tom nieste, kde budes preostrovat, to video pravdepodobne strihnes... aj keby ti isiel AF, tak to video bude v tom mieste nepouzitelne. On ti totiz pri autofokuse otvori clonu na maximum (v tomto pripade na 2.8), preostri, a zacloni... A ked chces preostrovat pocas nahravania, tak rucnym ostrenim mozes ostrit ako rychlo chces, resp. pekne pomalicky, a ticho. Inac na Tamronoch by som ani tomu AF velmi neveril.
To vám dávam za pravdu s tým videom. Skúšal som natáčať, no nič moc. AKO kvalita ok, ale počuť zaostrovací motorček. Tak som to skúsil manuálne ostriť a bolo to lepšie.
To vám dávam za pravdu s tým videom. Skúšal som natáčať, no nič moc. AKO kvalita ok, ale počuť zaostrovací motorček. Tak som to skúsil manuálne ostriť a bolo to lepšie.
keby bol problem len so zvukom, staci kupit za 5 eur nejaky malicky mikrofon a je to vyriesene Ovela vacsi problem je ale v nefunkcnom AF - jednoducho nedokaze spolahlivo sledovat a preostrovat na hybajuci sa objekt. Bez ohladu na zvoleny rezim AF a rychlost ostrenia objektivu (testovane na 35mm 1.8, 16-85 a 24-70, vsetko nikony)
To nie je vlastne chyba... Ide o to, ze v LiveView sa pouziva iny system zaostrovania. Preto je to pomale a nepresne. A objektivy na DSLR nie su stavane na to, aby vkuse nahanali objekt a zaostrovali nanho.
Toto je dalsi "nedostatok" voci kameram. Kamery tuto vlastnost maju a este preostruju pekne hladko a ticho.
Takže keď si to tak preložíme, tak LiveView je vlastne akokeby marketingový ťah výrobcu. Ono, keď to má DSLR, tak sa nepohnevám, no ako nutnosť to nepotrebujem. Ale využijem to, ak to bude treba.
To nie je vlastne chyba... Ide o to, ze v LiveView sa pouziva iny system zaostrovania. Preto je to pomale a nepresne. A objektivy na DSLR nie su stavane na to, aby vkuse nahanali objekt a zaostrovali nanho.
Toto je dalsi "nedostatok" voci kameram. Kamery tuto vlastnost maju a este preostruju pekne hladko a ticho.
ehm, objektivy na DSL nie su stavane na to aby v kuse nahanali objekt a zaostrovali nanho? som nevedel ze profi fotografi na fotenie sportu pouzivaju kompakty
Takže keď si to tak preložíme, tak LiveView je vlastne akokeby marketingový ťah výrobcu. Ono, keď to má DSLR, tak sa nepohnevám, no ako nutnosť to nepotrebujem. Ale využijem to, ak to bude treba.
napr. pod vodou sa LV celkom hodi ... kukat do hladacika DSLR (aj cez zvacsovaci okular) je podobne ako periskopovat v ponorke
Nikon D7000+Tamron 17-50_LiveView
som majiteľom tohto Nikona. Som spokojný, nadmieru. No všimol som si jednu vec. Pri objektíve TAMRON AF 17-50/2,8 non VC, mi v režime LiveView nefunguje autofokus. Nie že by mi šlo o ten režim, ale ide o video záznam. V návode som čítal že objektív by mal byť AF-S (servo). To tento objektív nie je AF-S? Keď som vymenil za TAMRON 18-270/3,5-6,3, tak všetko ide ako má.
Ako zistiť či je ten objektív AF-S?
Vďaka za každú radu.
som majiteľom tohto Nikona. Som spokojný, nadmieru. No všimol som si jednu vec. Pri objektíve TAMRON AF 17-50/2,8 non VC, mi v režime LiveView nefunguje autofokus. Nie že by mi šlo o ten režim, ale ide o video záznam. V návode som čítal že objektív by mal byť AF-S (servo). To tento objektív nie je AF-S? Keď som vymenil za TAMRON 18-270/3,5-6,3, tak všetko ide ako má.
Vďaka za každú radu.
Vďaka za každú radu.
Ono v LiveView asi budem používať ten druhý tamron 18-270.
Pocas samotneho nahravania je autofocus absolutne nepouzitelny - a je jedno aky AF rezim a objektiv pouzivas.
Ono v LiveView asi budem používať ten druhý tamron 18-270.
ale Tamron 17-50 s D7000 nepouzivam - je to objektiv mojho mladsieho syna
Pocas samotneho nahravania je autofocus absolutne nepouzitelny - a je jedno aky AF rezim a objektiv pouzivas.
Takze jedine plne manualny rezim.
takže aj Nikkory majú problém v živom náhľade? Hm, je to chyba len D7000 alebo všeobecne DSLR s liveview?
Ono, keď to má DSLR, tak sa nepohnevám, no ako nutnosť to nepotrebujem. Ale využijem to, ak to bude treba.
Ono, keď to má DSLR, tak sa nepohnevám, no ako nutnosť to nepotrebujem. Ale využijem to, ak to bude treba.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa