Fórum » Digitálne zrkadlovky

Nikon d 3100 a zima

Peto15
2012-02-01 19:46:16+01
Mám zrkadlovku nikon d 3100 a fotím snou vonku kde je cca - 15 a ked prídem dnuka sa orosí nemôže mi zoskratovat ja ju nezapínam ale je podnapetím ked je tam baterka tak čo mám robit ked prídme do tepla nechat ju v brašni alebo čo ?? a vybart baterku ? nevadí jej taká zima?
Ďakujem za odpovede

PT2412
2012-02-01 19:54:45+01
príspevok od: Peto15
Mám zrkadlovku nikon d 3100 a fotím snou vonku kde je cca - 15 a ked prídem dnuka sa orosí nemôže mi zoskratovat ja ju nezapínam ale je podnapetím ked je tam baterka tak čo mám robit ked prídme do tepla nechat ju v brašni alebo čo ?? a vybart baterku ? nevadí jej taká zima?
Ďakujem za odpovede
nechaj ju v brasni aspon hodinku, nech sa pomaly ohreje

bonifacko
2012-02-01 19:56:24+01
príspevok od: Peto15
Ďakujem za odpovede
Peťo, už to tu bolo x-krat. Tak ešte raz. Von si vezmi aj igelitku. Pred príchodom domov, vlož zrkadlovku do igelitky, dobre ju tam uzatvor, napr. zagumičkovanim a vlož do fotobatoha. Až sa vyrovnaju teploty, možno tak po hodine, tak ju môžeš vybrať.
Samozrejme, môžu byť komplikacie, no nie vždy, ale je lepšie tomu predchadzať, ako skúšať nahodu.

bubu1687
2012-02-01 20:02:38+01
Hod do hladania na ephoto zima a citaj

stafa
2012-02-01 20:10:38+01
Vsetky, ale uplne vsetky otazky, ktore si doteraz vo fore polozil, su zodpovedane vo fotoskole. Takze nebud lenivy, najdi si prislusnu temu a citaj...

mareko
2012-02-01 21:01:40+01
Ja mám tiež d3100 a v tak extrémnych mrazoch radšej ani fotiť nebudem max tak do -10 -15 °C. Keď prídem domov hneď z nej vyberiem baterku aj kartu a nechám tak hodinku postáť nech vykondenzuje vlhkosť. To isté platí aj pre kartu fotky z nej zásadne sťahujem až po pol hodine keďže aj na nej sa tvorí vlhkosť a tiež je to elektronika. Inak zatiaľ žiadne problémy a dúfam že ani nebudú.

Misoo79
2012-02-01 21:32:44+01
príspevok od: stafa
Vsetky, ale uplne vsetky otazky, ktore si doteraz vo fore polozil, su zodpovedane vo fotoskole. Takze nebud lenivy, najdi si prislusnu temu a citaj...
Nechcem byť zlý, ale minule som mu vravel presne toto isté. Nemyslím si, že si to tento raz vezme k srdcu

Gino
2012-02-01 21:39:40+01
príspevok od: bonifacko
Peťo, už to tu bolo x-krat. Tak ešte raz. Von si vezmi aj igelitku. Pred príchodom domov, vlož zrkadlovku do igelitky, dobre ju tam uzatvor, napr. zagumičkovanim a vlož do fotobatoha. Až sa vyrovnaju teploty, možno tak po hodine, tak ju môžeš vybrať.
Samozrejme, môžu byť komplikacie, no nie vždy, ale je lepšie tomu predchadzať, ako skúšať nahodu.
Určite nie do igelitky !
Treba vybrať batériu a nejaký čas to nechať v brošni, ktorá absorbuje vlhkosť. Potom to vytiahnuť a zopár hodín nezapínať.
Igelitka len izoluje vlhkosť na technike čo nemusí skončiť dobre.

Misoo79
2012-02-01 22:14:48+01
príspevok od: Gino
Určite nie do igelitky !
Treba vybrať batériu a nejaký čas to nechať v brošni, ktorá absorbuje vlhkosť. Potom to vytiahnuť a zopár hodín nezapínať.
Igelitka len izoluje vlhkosť na technike čo nemusí skončiť dobre.
Oprav ma ak sa mýlim, ale ja som používal igelitku s tým, že si v nej z vonku donesiem suchý a studený vzduch, ktorý foťáku pri postupnom zohrievaní nijako neublíži.

inkubbus
2012-02-01 22:23:33+01
príspevok od: Misoo79
Oprav ma ak sa mýlim, ale ja som používal igelitku s tým, že si v nej z vonku donesiem suchý a studený vzduch, ktorý foťáku pri postupnom zohrievaní nijako neublíži.
prd si v nej donesies. ta igelitka je totalna blbost. vonku, ked uz vies ze si dofotil, vyber baterku a kartu a fotak nechaj pekne v batohu nech sa postupne zohreje.

Misoo79
2012-02-01 22:31:39+01
príspevok od: inkubbus
prd si v nej donesies. ta igelitka je totalna blbost. vonku, ked uz vies ze si dofotil, vyber baterku a kartu a fotak nechaj pekne v batohu nech sa postupne zohreje.
Človek sa stále učí...

viking81
2012-02-01 22:34:54+01
peto je hnily citat fotoskolu tak mu s tou zrkadlovkou pomozeme a budeme mat od neho svaty pokoj...takze ked prides z vonku....do nicoho ten fotak nebal...zapniho a par krat pozoomuj objektivom nech sa rychlejsie ohreje....samozrejme otvor na chvilku aj dierka pre kartu a hlavne pre baterku....po chvilke do toho vloz baterku s kartou a zapni fotak do LV modu....nech sa sam co najrychjelsie ohreje....nechaj ho tak pol hodku a uple sa sam vysusi....pripadne vloz este sacok s tymi gulickami od topanok proti vlhkosti k snimacu....dost to pomaha....toto aplikuj pokazde co prides z fotenia v zime

bubu1687
2012-02-02 09:36:06+01
príspevok od: viking81
peto je hnily citat fotoskolu tak mu s tou zrkadlovkou pomozeme a budeme mat od neho svaty pokoj...takze ked prides z vonku....do nicoho ten fotak nebal...zapniho a par krat pozoomuj objektivom nech sa rychlejsie ohreje....samozrejme otvor na chvilku aj dierka pre kartu a hlavne pre baterku....po chvilke do toho vloz baterku s kartou a zapni fotak do LV modu....nech sa sam co najrychjelsie ohreje....nechaj ho tak pol hodku a uple sa sam vysusi....pripadne vloz este sacok s tymi gulickami od topanok proti vlhkosti k snimacu....dost to pomaha....toto aplikuj pokazde co prides z fotenia v zime
Bad boy )))

TomR
2012-02-02 10:49:43+01
pred prichodem domu vyjmu kartu a mam po problemu, jelikoz mam telo fotaku ze slitiny je vnem naakumulovana zima i nekolik hodin pri ponechani v batohu, hodina je velmi malo, obcas i po 3-4h je jeste ledovy

bonifacko
2012-02-02 10:56:13+01
príspevok od: TomR
pred prichodem domu vyjmu kartu a mam po problemu, jelikoz mam telo fotaku ze slitiny je vnem naakumulovana zima i nekolik hodin pri ponechani v batohu, hodina je velmi malo, obcas i po 3-4h je jeste ledovy
No ano, kovove tela sa pomalšie zohrievaju. Kartu zvyknem vyberat tiež.

TomR
2012-02-02 11:34:52+01
príspevok od: bonifacko
No ano, kovove tela sa pomalšie zohrievaju. Kartu zvyknem vyberat tiež.
v podstate fotak doma ani nevydavam, bud pred prichodem domu vyjmu kartu nebo ji vyndam poslepu v batohu aby se tam nedostalo moc tepleho vzduchu (prokleta D300 a jeji "tlacitko" na otevreni dvirek karty ) pred odchodem nacpu karty do kapsy nedo do batohu (a obcas zapomenu doma)

total empty
2012-02-02 12:02:27+01
Normalne ňou pracuj,kondenzát na skle utri handričkou a foť a foť.Do brašne za hrsť silikagelu a je to fajn.
Je to spotrebný material,po dvoch-troch rokoch si aj tak kúpiš niečo iné.
Jediný problém je aj tak len v zarosenom skle.

tomis.ales
2012-02-02 12:25:32+01
Boze vy tu riesite, co mna nikdy ani nenapadlo.No tak sa orosi fotak, stalo sa mi to na vsetkych co som mal a nic sa nestalo a nepouzival som ani slikagel ani igelitku a podobne finty. Ked tak utrem, nie???

Voda sa zraza na studenom povrchu pri v telpom prostredi s vlhkym vzduchom pri rychlej a velkej zmene. Vnutro fotaku sa ohrieva podstatne pomalsie ako povrch a teda nedochadza vnutri ku kondenzovaniu vody. Vybavene, bodka. Z toho vyplyva jedina vec, nedavat dole objektiv, neotvarat ani krytku na bateriu ani na kartu. Najlepsie je nechat fotak v zavretej brasni. Aspon tak to robim ja, inak povedane, pridem, hodim brasnu na zem a vybavene. Este inak povedane, lahostajnost ku starostlivosti o techniku tu je tentoraz plus

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()