Tak to dlho netrvalo a mame tu prve rumory na dalsiu masinu. Damy a pani sem s tipmi, alebo zelaniami. Mna osobe by celkom prekvapilo ak by dieru medzi D800 a D7000 isiel Nikom platat FF strojom. Milo.
A to som si chcel pod stromček dopriať nový Nikon. Keby D600 mala mať AF modul rovnaký ako D800, tak by som aj oželel to, že to má iba 1/4000, ale takto si asi budem musieť kúpiť bazárovú D700
Asi by sa im moc D800viek potom nepredalo. Verim ale ze obrazovy cip ponechaju bez kompromisov
Iked nic este nie je oficialne tak ma zatial D600 mierne sklamala. Cakal som mierne osekanu D800 no zda sa ze to bude skor FF verzia D 7000 s par vylepseniami.
2100USD ? veď to by po prepočte (ak započítame našu nádherne nízku DPHčku) 2000€ ak pripočítame prirážku v obchodoch...
je to nonsens, tomu neuverím ani ak to bude v oficiálnej správe...
za takú cenu si kúpim ojazdenú D700 a na tom, čo ušetrím si kúpim kľudne nejaký drahší objektív a takto by konalo viac ľudí...prečo ? dávať za fullframe-ovú verziu D7000 toľko peňazí by bolo šialenstvo, D700 by vyšla lacnejšie a poskytla by profesionálne telo ako sme už zvyknutí u Nikonu...
cena bude o 100-200€ väčšia ako D300s t.j. 1500-1600€ viac v žiadnom prípade
Ja som rad ze je to tak, aspon nemam dovod spekulovat.
Hlavne ustupky: pri FX snimaci dopada viac svetla ako pri DX preto 1/4000s je pre niekoho malo, 39-af je fajn no rozlozzenie pre DX nie pre FX, a hladacik. Tiez sa mi viac paci D700 Na stranke nikonu je uz oficialne predstaveny http://imaging.nikon.com/lineup/dslr/d600/index.htm
Hlavne ustupky: pri FX snimaci dopada viac svetla ako pri DX preto 1/4000s je pre niekoho malo, 39-af je fajn no rozlozzenie pre DX nie pre FX, a hladacik. Tiez sa mi viac paci D700 Na stranke nikonu je uz oficialne predstaveny http://imaging.nikon.com/lineup/dslr/d600/index.htm
Tak nám vysvetli ako si to myslel s tou rýchlosťou závierky 1/4000s v súvislosti s veľkosťou snímača. Myslím že by to tu zaujímalo veľa ľudí.
Ale ma iso 50, takze by sa to malo vykompenzovat. Uz len dufat, ze autofocus bude v praxi aspon taky dobry ako d300/d700. Skoda, ze nema cf slot ale to uz je detail. Za cenu okolo 1300 EUR by stal za uvahu.
ano je predstaveny prislo to aj mne na FB. ale cena cez 2000usd je hrozna. za tu cenu mam profi d700.
Inak je smiesne sa pretekat kolko af bodov je nacpanych v malom obdlznicku uprostred velkeho hladacika. Plati to hlavne pre FX. Stale mam dilemu ci vobec ma potom zmysel pouzivat viac ako jeden stredovy. Mne by staciilo 5. Jeden stredovy a 4 krajne. Ale spolahlive.
Tak nám vysvetli ako si to myslel s tou rýchlosťou závierky 1/4000s v súvislosti s veľkosťou snímača. Myslím že by to tu zaujímalo veľa ľudí.
na vacsi snimac dopada viac svetla ako na mensi, teda aj casi su kratsie vsak? Oprav ma ak sa mylim! ak pri DX potrebujem pri clone 1.8 cas 1/4000 tak pri FX snimce budem mat viac svetla teda budem mat mensie ISO alebo vyzsi cas, co uz je pri D600 strop 1/4000.
na vacsi snimac dopada viac svetla ako na mensi, teda aj casi su kratsie vsak? Oprav ma ak sa mylim! ak pri DX potrebujem pri clone 1.8 cas 1/4000 tak pri FX snimce budem mat viac svetla teda budem mat mensie ISO alebo vyzsi cas, co uz je pri D600 strop 1/4000.
Počul si už niekedy o tzv. expozičnom trojuholníku? Je daný troma veličinami. Clona, čas, citlivosť. Veľkosť snímača tam nehrá žiadnu rolu.
Neni tomu uplne tak... kdyz das jeden stejny objektiv na FX a na DX, tak dostanes vzdy stejny cas, protoze ISO je definovano tak, aby nezalezelo na snimacim mediu, ale poze na intenzite svetla a expozicnich hodnotach.
Dusledek toho, ze na vetsi cip dopadne vic energie je v tom, ze signal z bunek cipu se nemusi tak moc zesilovat a tudiz nevznika tolik sumu... cili vysledkem je, ne kratsi cas, ale vyssi kvalita... samozrejme zvysenim citlivosti ISO muzes doashnout kratsiho casu a kvalita bude treba porad srovnatelna s DX
Neni tomu uplne tak... kdyz das jeden stejny objektiv na FX a na DX, tak dostanes vzdy stejny cas, protoze ISO je definovano tak, aby nezalezelo na snimacim mediu, ale poze na intenzite svetla a expozicnich hodnotach.
Dusledek toho, ze na vetsi cip dopadne vic energie je v tom, ze signal z bunek cipu se nemusi tak moc zesilovat a tudiz nevznika tolik sumu... cili vysledkem je, ne kratsi cas, ale vyssi kvalita... samozrejme zvysenim citlivosti ISO muzes doashnout kratsiho casu a kvalita bude treba porad srovnatelna s DX
este ta doplnim . udaj ktory je tu dolezity je velkost jednotlivej bunky snimaca.
ano je predstaveny prislo to aj mne na FB. ale cena cez 2000usd je hrozna. za tu cenu mam profi d700.
Ovsem kvalita vysledneho obrazu bude u D600 o generaci a 12MPx dal nez u D700. Tim ovsem nechci rict, ze D700 neni porad super stroj... je to jenom o priporitach...
Rekl bych, ze krajinari majijasno... D600 Sportaci taky... D700
ale ta cena nevyzera ako entry level full frame skor nastupca D700 2100$
D7000 ked vysla tak stala 1199 USD, D700 2999 USD, cenu pri D600 dali niekde medzi. Osobne si nemyslim ze je to vela, no ani malo. Uvidime ako sa bude predavat, trh rozhodne ci je ta cena spravna
maraou: Aj ja by som povedal ze krajinkari maju jasno D800
Nikon D600 FullFrame (Rumor)
Tak to dlho netrvalo a mame tu prve rumory na dalsiu masinu. Damy a pani sem s tipmi, alebo zelaniami. Mna osobe by celkom prekvapilo ak by dieru medzi D800 a D7000 isiel Nikom platat FF strojom. Milo.
Verim ale ze obrazovy cip ponechaju bez kompromisov
je to nonsens, tomu neuverím ani ak to bude v oficiálnej správe...
za takú cenu si kúpim ojazdenú D700 a na tom, čo ušetrím si kúpim kľudne nejaký drahší objektív a takto by konalo viac ľudí...prečo ? dávať za fullframe-ovú verziu D7000 toľko peňazí by bolo šialenstvo, D700 by vyšla lacnejšie a poskytla by profesionálne telo ako sme už zvyknutí u Nikonu...
cena bude o 100-200€ väčšia ako D300s t.j. 1500-1600€ viac v žiadnom prípade
http://nikonrumors.com/2012/09/12/more-nikon-d600-images.aspx/
Hlavne ustupky: pri FX snimaci dopada viac svetla ako pri DX preto 1/4000s je pre niekoho malo, 39-af je fajn no rozlozzenie pre DX nie pre FX, a hladacik.
Tiez sa mi viac paci D700
Na stranke nikonu je uz oficialne predstaveny
http://imaging.nikon.com/lineup/dslr/d600/index.htm
Hlavne ustupky: pri FX snimaci dopada viac svetla ako pri DX preto 1/4000s je pre niekoho malo, 39-af je fajn no rozlozzenie pre DX nie pre FX, a hladacik.
Rekl bych, ze krajinari majijasno... D600
Sportaci taky... D700
2100$
2100$
maraou: Aj ja by som povedal ze krajinkari maju jasno
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky